Ovi Sîrb, coleg blogger din Timișoara, a înregistrat acum vreo 2 ani o melodie folk pe versuri de manea. Și nu orice manea, ci una cunoscută, cântată de Adi Copilul Minune, ”Așa sunt zilele mele”.

A urcat-o pe Youtube cu o poză de la Cenaclul Flacăra în fundal și i-a zis ”Fenaclul Clacăra”. S-a râs, s-au făcut comentarii la caterincă, unii oameni s-au ofticat. Andrei Păunescu, fiul fondatorului Flacăra, chiar s-a agitat puțin la vremea respectivă, a negat vehement că ar fi melodie cântată la Cenaclu. De parcă nu mai ajungeau să fie și pe acolo diverse mizerii.

Timpul a trecut, piesa a făcut 170.000 de views pe Youtube, am uitat și am mers mai departe.

Până zilele trecute, când Adi Minune, în reality show-ul lui de la Kanal D, a povestit toată faza asta ca pe o dezvăluire în premieră.

STAI, CE? Adi Minune are reality show? Da. La Kanal D? Da.

Se pare că e emisiunea altcuiva.

Și se cheamă, cum altfel, Fiță cu Adiță.

Eh, și omul povestea foarte mândru că piesa lui, cu care a făcut foarte mulți bani, nu este chiar a lui, că a fost cântată la Flacăra în anii `70. Faza e aici, PNLită de la Răzvan Dragoș.

Acum nu știu dacă omul a zis-o și el la bășcălie ca să perpetueze legenda sau chiar crede asta, însă tind să cred că e varianta a doua. Pentru că nu-l văd pe Adi Minune mare compozitor, mai degrabă le dă bani unor băieți să compună.

Și acum un băiat care a compus din capul lui piesa asta e judecat greșit de unul dintre maneliștii de top ai țării doar pentru că un blogger din Timișoara a făcut o glumă.

N-ai cum să inventezi chestiile astea! Of, lume rea, vorba rapsodului.

4 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu