in Branded

Gamele Deluxe şi Favorina sunt un prilej bun să testaţi lucruri speciale de la Lidl

Era 12 noiembrie când am trecut pe la Lidl şi am pus mâna pe catalogul Deluxe. L-am studiat atent şi luni, pe 15, am oprit pentru prima tură de produse.

Iarna vine la Lidl cu gamele Deluxe şi Favorina, ceea ce înseamnă o ocazie bună să testaţi o mulţime de produse speciale. Mie mi se par absolut excelente unele dintre ele, le-aş vrea pe tot parcursul anului în oferta Lidl, dar înţeleg că s-ar pierde din aerul de sărbătoare dacă le-ai avea la îndemână mereu.

Mi se pare că anul ăsta au adus o mulţime de produse noi şi e prima oară când observ că există unele care intră pe o perioadă limitată de timp în magazine. Catalogul Deluxe e o broşură în sine, cu sute de produse disponibile, o găsiţi aici în format electronic. Dincolo de produsele care au apărut pe 15 noiembrie, mai sunt cele de pe 22, 29, 6 decembrie, 13, 20 şi 27 decembrie.

O altă noutate din acest an sunt brazii naturali. Au unii în ghiveci pe care i-am văzut pe lângă Piaţa Delfinului, miros bine, sunt doar 80 de lei şi sunt înalţi ca… brazii? Genul meu de pom de Crăciun.

Ce-am testat şi recomand din gama Deluxe

Dintre produsele pe care le-am testat deja am câteva favorite, vi le notez mai jos:

O şuncă de porc demenţială, cred că am sărit bine de 1 kilogram consumat în ultimele 2 săptămâni (în 2 persoane). Merge excelent cu pâinea aia cu cartof sau cu cea cu măsline.

Îmi plac mult şi sosurile noi de paste, e unul cu rucola, unul cu rucola, altul cu parmezan şi încă unul, pe care abia l-am luat, cu Barolo Wine. Pe cel cu parmezan l-a folosit Antonia la nişte paste cu creveţi şi au ieşit de-men-ţia-le!

E un moment bun să luaţi şi o râşniţă cu sare de Himalaya. Sunt 420 de grame care vă vor ajunge mult timp de-acum încolo. Eu am râşniţa asta de vreun an şi ceva, o folosesc în special la fripturi, la salate, că în tocană şi pe şniţele pot să pun dintr-o solniţă normală.

Burata este iarăşi foarte bună, am mâncat deja 3-4 cutiuţe, mi-ar plăcea să aibă în cantităţi mai mari. Dacă mergeţi în Lidl şi o vedeţi, nu plecaţi fără ea.

Alt hit este untul cu sare de mare din Camergue. L-am mai luat şi în alţi ani, acum am terminat un pachet în câteva zile, am trecut pentru refill. Merge direct pe pâine, fără nimic altceva, dar puteţi să-l folosiţi şi în combinaţii interesante, cu miere de pin sau de portocală.

Ce-am mai luat dar n-am apucat să testez: un risotto cu sparanghel pe care o să-l gătesc zilele astea, un salam de cerb şi un salam de mistreţ la preţuri foarte bune, 18 lei fiecare, nişte cremă de brânză cu nuci pecan şi prune uscate, file de ton, nişte carne de vită feliată, brânză feta cu măsline kalamata şi multe altele. Iar până la finalul anului sigur mai pun mâna pe câteva lucruri care mi-au atras atenţia.

N-o să le consum pe toate, însă sunt chestii la care fac un mic stoc, să-mi ajungă şi după sărbători. Sosul de paste e conservat, deci rezistă mai mult timp, la fel şi fileul de ton sau ciupercile porcini la borcan. Am luat şi stoc de ardei chili măcinaţi în ulei de măsline, că Antonia e fană. Oricum ar fi, revin cu detalii pe ce mi-a plăcut mai mult.

Gama Favorina şi jucăria perfectă

Tot la Lidl au şi gama Favorina, care are tot felul de dulciuri. Aici au multă ciocolată, de la bomboane la batoane, dar au diversificat gama anul ăsta. Eu mă întorc mereu la o turtă dulce cu ciocolată pe care am descoperit-o acum câţiva ani. Am dat acum şi peste nişte „ghemotoace” de alune trase în ciocolată (le zice Peanut Clusters pe ambalaj). Au cu ciocolată albă, amăruie şi normală. Pe ultimele le-am testat poate mai mult decât era cazul.

Însă de departe cea mai mişto chestie pe care o au la Favorina e camionul cu turtă dulce şi cutiuţă muzicală! Ce cadou mai mişto îi poţi face unui copil? Jucărie şi dulciuri în acelaşi timp! Se bucură de jucărie, rămâne uimit de cutiuţa muzicală, apoi îl dai pe spate când vede că înăuntru sunt şi dulciuri.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu