in Casual stuff

Am reușit să mă întorc la 23 de grade în apartament

Am crescut cu centrală de apartament. Era o necesitate dată mai mult de boala mamei, însă m-am obișnuit să fie cald în casă, peste medie. Nu mai știu exact câte grade erau, dar stăteam mai mereu în tricou. Judecând lucrurile în retrospectivă cred că erau vreo 23 de grade, poate 23.5, însă n-aveam termostat, doar robineți cu termostat și căldura stătea la 4/5.

Când m-am mutat în Tei am nimerit la mai cald. Nu existau robineți, nici repartitoare, așa că nu conta cât de cald e în casă și, oricum, dacă aș fi vrut să mai opresc din căldură n-aveam cum. La un moment dat devenise atât de cald încât deschideam din când în când geamul doar ca să respir. Stăteam în pantaloni scurți și tricou și puneam tot felul de recipiente cu apă pe calorifere ca să cresc puțin umiditatea din casă, mă trezeam des foarte însetat. Probabil că n-are rost să vă spun că vara n-am nicio treabă, abia pe la 35 de grade mi se pare cald.

Până când au început problemele cu căldura în cartier, au început să pice țevile și iarna trecută am decis după câteva zile în care am făcut frigul la mijloc de decembrie că trebuie să ne mutăm. Din fericire, aveam la dispoziție un apartament cu centrală pe care l-am mobilat rapid și l-am transformat în acasă ușor-ușor.

De data asta am pornit tot în tricou și pantaloni scurți, 24.5-25 de grade constant. Doar când plecam de-acasă treceam la 22 de grade.

Bloc izolat bine, căldură în apartamentele din jur, n-a fost vreo provocare factura la gaze. 

De când au început discuțiile astea cu prețurile mari la gaze și facturile uriașe s-a tot mirat lumea de temperatura în care ne lăfăim. Și am mai aprofundat subiectul pe tema asta, că nu e chiar sănătos să dormi în 24-25 de grade. Motiv pentru care am început să scad gradual temperatura până când am ajuns la 23 de grade.

Și pot să spun că am supraviețuit! Nu e așa rău, chiar dacă uneori pun pe mine o bluză cu mânecă lungă. Habar n-am cum o să se simtă la consum, momentan am primit o factură absolut normală, similară cu anul trecut (și e chiar o estimare mai mare față de ce arată indexul real).

Totuși, nu cred că aș putea să dorm la 19 grade, așa cum fac unii prieteni. Pur și simplu cred că mi-aș găsi o pilotă groasă, pijamale căptușite și m-aș ridica din pat primăvara.

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu