in Streaming

S-a lansat HBO Max în România marți, cred că am fost printre primii care au instalat aplicația și s-au logat în cont. Nu că aș fi avut acces în avans, dar m-am trezit înainte de ora 7 și primul lucru pe care l-am făcut a fost să verific dacă merge site-ul, apoi am descărcat aplicația.

On-boardingul mi s-a părut foarte bun, pur și simplu m-am logat cu datele mele din aplicația HBO Go (sunt abonat direct prin email), am confirmat niște date, am primit și pe mail un link de confirmare a adresei și cam asta a fost. Am putut crea profile pentru toată familia (sunt disponibile până la 5 profile), mi-am ales o poză pentru profilul meu (Scooby Doo, desigur), am scrollat prin oferta inițială.

Aplicația

Mi se pare că totul arată bine, filmele și serialele sunt afișate ok (mult mai bine decât la aplicația HBO GO), îmi plac și colecțiile pe categorii de producător (Warner Bros., HBO, Cartoon Network, D.C.). Playerul e ok, pe unele dispozitive au păstrat designul din HBO Go (pe Google Home, de exemplu). Însă cam aici se opresc lucrurile bune cu aplicația. 

Unele lucruri nu sunt deloc intuitive, de exemplu dacă Continui vizionarea unui serial n-ai un mod evident prin care să sari la episodul anterior sau să mergi la următorul. Opțiunea există, dar trebuie să te prinzi tu că e un link pe titlul serialului. Se putea mai bine la nivel de User Experience.

Altă problemă e cu viteza de încărcare. Când deschizi aplicația ai secunde bune în care aștepți cu cele 3 biluțe care se mișcă, apoi diferite alte acțiuni au nevoie de un timp. În schimb rularea filmului începe foarte repede. Nu-mi dau seama unde sunt întârzierile, dar sper să se remedieze pe parcurs.

Per total e o aplicație care a ajuns, în sfârșit, în 2022, cu niște chestii absolut necesare, dar care mai are loc de îmbunătățiri. De altfel, citisem pe net de anul trecut că nu e WOW, dar n-am vrut să plec cu preconcepții. Pe de altă parte povestea cu aplicația devine irelevantă cât timp conținutul e bun.

Librăria

Și aici ajungem la librăria de content. În ultimele 2-3 săptămâni au fost anunțuri cu ”nu toate titlurile vor fi disponibile de la început”, ceea ce m-a pregătit din start. Așa că n-am fost dezamăgit, aștept să mai treacă 1-2 luni. 

Momentan mi se pare că e un ”platou” cu de toate, câte puțin din fiecare. Sper să vedem din Cartoon Network și lucruri vechi, pe astea mai noi vreau să le văd cu copilul meu când o să fie cazul, deocamdată aș vrea să le văd pe cele cu care am crescut. Sunt multe filme Scooby Doo, un serial Looney Tunes nou, Powerpuf girls, Ben 10, tot felul de chestii. Dar aștept mai multe.

Pe seriale și filme am văzut chestii noi, au și Ruxx, pe care îl așteptam cu interes din motive de Raluca Aprodu și Mădălina Craiu, au și un serial cu viața lui Mark Wahlberg. E tare că Wahlberg a făcut Entourage după viața lui, acum face și un documentar direct. 

De departe cea mai tare chestie este cea cu premiera pe HBO Max la 45 de zile de la lansarea în cinema. Dune, Matrix 4, Space Jam 2. Astea sunt pe lista mea imediată. Pe urmă mai vedem. 

Așa cum ziceam și în Digital Recap, abia acum devine interesantă cursa serviciilor de streaming. Iar în vară așteptăm și Disney+.

5 comentarii. Leave new

 • „Viteza de incarcare” cu pagina de profil: e la fel de incet si pe SUA de cand a debutat, si nu s-a imbunatatit. Uneori astepti si peste 10s. Si nici nu mentine sesiunea ca Netflix, ma intreaba iar foerte des (+timp).
  Libraria: cf justwatch pe US sunt 3000 de programe, pe cand in Spania sau Suedia 1600. Cam atat vom avea si noi chiar si cand termina de pus „pe parcurs”.
  Ce mai lipseste: Extras la episoade. Pe SUA sub toate originale sunt: „behind the scenes” (5 min), recap ep anterior, trailer ep urmator, podcast (de ex Gilded Age, Raised by Wolves).

  Răspunde
 • Nu mai sunt rating-urile, nici IMDB, nici de la utilizatori

  Răspunde
  • Da, am observat si eu. Trebuie sa faci un du-te vino cu imdb. Si au scos filtrele dupa anul aparitiei/ rating imdb. Una peste alta sunt multumit de oferta actuala, pana acum.

  • Asa e, dar nici pe SUA. Poti filtra cu justwatch dupa IMDb rating

 • Revin cu un update la comment anterior. Am observat, in doua zile, ca atunci cand deschid aplicatia prima data in ziua respectiva, imi apar niste filme foarte noi la sugestii (prima data erau prezente la sectiunea Trending Now filme care sunt la noi in cinema). Acum am deschis aplicatia si numele filmelor nou adaugate erau in spaniola. Aveam: Nightmare Alley, Fast & Furious 9, The King’s Man. Am dat click pe primul si eroare: sunt offline. Verifica conexiunea – pagina s-a reincarcat cu oferta romaneasca. Pffff! Mult mai slaba oferta.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu