Pe 8 martie, de la ora 11:00, se pun în vânzare biletele pentru ediţia din acest an a Roland Garros. Ideal ar fi să aveţi deja cont, dar puteţi să prindeţi bilete şi dacă nu aveţi.
Anul acesta turneul de la Roland Garros are loc între 22 mai şi 5 iunie, cu primele meciuri din turul 1 programate duminică, aşa cum s-a tot întâmplat în ultimii ani.
Biletele vor fi disponibile aici. Momentan pagina respectivă nu funcţionează, dar fiţi pe fază mâine dimineaţă şi poate că prindeţi. Eu am ajuns acolo în 2018 şi 2019 şi au fost nişte experienţe de neuitat.
De obicei urmăream din timp partea de bilete de avion şi cazări, acum lucrurile au luat-o razna cu războiul şi e cam greu să faci planuri pe termen atât de lung. Pare că mai sunt 3 vieţi până la finalul lui mai.
Bilete Roland Garros 2022
Am povestit şi în alţi ani, este foarte uşor să prinzi bilete de pe siteul oficial dacă planifici puţin. Nu riscaţi cu reselleri, regulile au devenit tot mai stricte în ultimii ani.
Veţi găsi preţurile biletelor aici: Philippe-Chatrier, Suzanne-Lenglen, Simonne-Mathieu, terenuri exterioare.
Spre deosebire de alţi ani, s-au introdus sesiunile de noapte şi se face diferenţierea la bilete. Pentru Philippe Chatrier, arena centrală, poţi să-ţi alegi să mergi la meciuri doar seara, doar pe parcursul zilei, sau la ambele sesiuni (caz în care aveţi parte de preţuri mai bune). Cred că în 2020 au apărut aceste sesiuni de noapte, dar din moment ce s-a mers cu frâna de mână trasă din cauza pandemiei, nu ştie multă lume de ele.
De altfel, Chatrier este singurul teren pe care se joacă în nocturnă, restul au doar program de zi, când se întunecă afară meciurile se suspendă. Numai că, la Paris, uneori se întunecă după 21:00, aşa că meciurile pot dura foarte mult dacă aveţi noroc.
Am scris pe larg cum prinzi bilete la Roland Garros aici şi aici.
Simulare costuri bilete
Să zicem că vreţi să mergeţi 3 zile la turneu împreună cu încă o persoană şi vreţi să vedeţi cei mai importanţi jucători.
Ziua 1 – Suzanne Lenglen – categoria a II-a de preţuri (nici cele mai scumpe, nici cele mai ieftine, poziţionare centrală în partea de sus a tribunei) – între 65 şi 115 de euro per bilet, în funcţie de ziua în care alegeţi să mergeţi.
Ziua 2 – Phillipe Chatrier – categoria a II-a de preţuri – între 95 şi 170 de euro per bilet, tot în funcţie de ziua în care mergeţi pentru o zi întreagă, sau de la 55 de euro per sesiune de noapte şi 60 de euro per sesiune de zi.
Ziua 3 – Outside courts – preţ unic – 34 de euro, însă nu vă garantează loc în tribunele niciunui teren, se merge pe regula primul venit, primul servit.
Un total ar fi de 230-250 de euro pentru meciuri din turul al 2-lea sau al 3-lea, timp în care puteţi vedea o mulţime de favoriţi la treabă. Mai ales că aglomerarea din primele tururi face ca jucătorii de calibru să mai fie programaţi şi pe terenuri secundare.
Sunt şanse să luaţi bilet de Outside courts şi să vi se permită accesul pe o arenă mare, dacă este mult loc. Nu vă bazaţi pe asta, totuşi, cred că vor fi reguli de distanţare, nu cred că se va merge la capacitate maximă a complexului.
Sau puteţi, de exemplu, să luaţi bilete doar pe Phillipe Chatrier pentru sesiunile de seară, tot vreo 200 de euro de persoană, dar puteţi să vă plimbaţi prin Paris ziua, să savuraţi spre seară un croque madame, apoi să intraţi la meciuri pe răcoare.
Atenție! Începând cu 2018, francezii au introdus o asigurare de ploaie. Costă vreo 3 euro și vă recomand să o luați, e o bifă atunci când luați biletele. Dacă plouă în ziua în care aveți bilete și se joacă mai puțin de 2 ore, veți primi banii înapoi.
Citiţi aici cum e experienţa legată de complex, mâncare şi alte activităţi
Sunt foarte multe de spus, sunt mici trucuri pe care le-am mai scris în articolele precedente, le găsiţi pe toate sub tagul Roland Garros. Ideea de bază este că puteţi ajunge acolo, prindeţi bilete, chiar şi la finală, dacă asta vă doriţi.
Recomandarea mea este să simţiţi „pulsul” turneului în prima săptămână, e un furnicar care mie îmi place extrem de mult, sunt jucători legendari pe toate arenele, inclusiv cele secundare şi nu ştii unde să mergi mai repede. La cele 2 ediţii pe care le-am prins am reuşit să-i văd pe Nadal, Federer, Wawrinka, Del Potro, Serena Williams, Simona Halep, Horia Tecău, Irina Begu şi mulţi alţii pe care nici nu-i mai ştiu. Noroc că am poze şi programul zilelor respective care să-mi aducă aminte.
6 comentarii. Leave new
Anul asta probabil va trebui sa rup pisica in 2 si sa mergem la US open, desi preturile sunt cam de 2-3 ori mai mari. Am prins inainte de pandemie Arthur Ashe Memorial Day, inainte de US open (cand se joaca calificarile) si ne-a placut. A costat vreo 100 de dolari distractia, dar asta este .. Regret ca nu am avut inspiratia (sau banii) sa mergem anul trecut sa o vedem pe Emma castigand turneul. La Roland Garros nu se pune deocamdata problema sa ajungem, desi datorita acestui turneu s-a apucat junioarea de tenis.
Daca te intereseaza sa veniti si la open-ul nostru, esti binevenit. Numa’ bine nu mergem singure la meciuri 🙂
Sincer, nu cred ca le mai pasa multora de tenis acum. Banii de bilete si cheltuieli ar merge mai bine pe omenie, la cei din Ucraina, care mor de foame.
Eu cred că le pasă multora. Nu e așa multă lume conectată la război cum avem impresia. În plus, chiar și în primele două războaie mondiale se țineau în continuare spectacole de tot felul ca să aibă moralul sus oamenii de acasă. E la fel de important ca moralul celor de pe front.
De ce nu la cei din Africa care sufera de foame? In special la copilasi…nu poti sa traiesti mereu cu gandirea asta. Innebunesti
Salut,
Se poate intra in complex, fara ati achizitiona bilet de intrare? Macar sa vezi care este atmosfera si dupa sa te decizi?
Nu, e vreo 35-40 de euro intrarea în complex, cu acces la terenurile secundare. În prima jumătate a turneului sunt niște super meciuri acolo. Partea bună e că poți prinde acces la o arenă mare pentru anumite meciuri în a doua parte a zilei.