În ultimele luni s-au întâmplat o serie de schimbări pe la Veranda Mall, am vrut să le notez pe toate, pentru adevărul istoric.

Cred că pe la începutul anului s-a închis magazinul Altex de la parter, în locul lui va apărea un mare supermarket Dr. Max. Asta este direcţia nouă de dezvoltare pentru A&D Pharma, după ce au mai redus din farmaciile Sensiblu, se axează pe brandul Dr. Max. Auzisem că Sensiblu va trece mai mult spre zona de concept stores cu foarte multe produse de beauty, în timp ce pe Dr. Max va fi supermarket de medicamente.

Sunt foarte curios cum vor evolua lucrurile, e clar că acest obicei de consum există, dacă ne uităm la cozile din Farmacia Tei. Dar lumea se duce acolo pentru că vrea să cumpere mai ieftin şi grupează diferite achiziţii, în special de cosmetice. Pur şi simplu economiile sunt foarte mari, n-are sens să faci altfel. Nu-mi dau seama cât de mici vor fi preţurile în aceste supermarketuri Dr. Max astfel încât să merite să intri acolo cu o listă similară de cumpărături.

Cert este că se lucrează de ceva timp la acest Dr. Max şi am mai văzut şi în alte părţi anunţuri cu spaţii similare.

Altex-ul din Veranda oricum n-avea mare trafic, plus că mai este unul în magazinul Obor, la parter. Nu e nici 1 kilometru distanţă între cele două, nu prea aveau sens. Cred că au vrut să vadă care magazin are vânzări mai mari cu bănuiala că va atrage alt tip de public cel din Veranda, poate cu venituri mai mari.

Altă ieşire notabilă este închiderea sucursalei Raiffeisen Bank, care a fost înlocuită de un magazin Elefant. Pe mine mă încurcă pentru că am un cont pe firmă acolo, se mai întâmpla să fac diferite operaţiuni la bancomat, acum va trebui să merg pe jos la cea mai apropiată sucursală. Cel mai nasol mi se pare că n-au păstrat măcar un bancomat în Veranda. Măcar fac mişcare.

Mi se pare interesant cum Elefant a trecut din online în offline, au spaţii măricele şi nu sunt doar pick-up point. Asta e faza, că au multe parfumuri, ceasuri şi cărţi acolo, care pot fi cumpărate pe loc. Numai că preţurile sunt diferite (mai mari) dacă iei ceva care e deja pe stoc, nu e acelaşi preţ de pe site. Aşteptam o comandă la Lizeanu în perioada sărbătorilor şi a intrat un domn care voia să cumpere rapid un parfum, era cu ochii în telefon. S-a desumflat când a aflat că era cu 20-30% mai scump decât pe site.

Altfel e bine se mai aşază lucrurile în Veranda, unii vin, alţii pleacă, deocamdată nu par a fi motive de îngrijorare. A mai apărut un Leonidas, de vreun an sau doi e şi un Cărtureşti, au deschis un restaurant cu burgeri pe esplanada de afară.

3 comentarii. Leave new

 • Acum cateva saptamani am comparat online preturile de la Tei si dr Max, si sunt identice. Banuiala mea e ca dr Max a aplicat aceasta strategie ca sa taie avantajul major pe care il avea farmacia Tei.

  Răspunde
 • Am cumparat de la o farmacie dr max niste chestii uzuale si apoi am comparat cu site-ul Tei.
  La un produs am platit 50% in plus fata de Tei (produs identic), la altul pretul de 3 ori mai mare (produs similar).
  Si apoi am vazut si reclama lor la tv, cu „orice leut conteaza”.
  Deci da, dr PRET MAX.

  Răspunde
 • doar online sunt preturi identice cu tei, gama mai redusa. comanzi sa vina in farmacia drmax sau curier.
  daca vrei direct din farmacia drmax platesti muult mai mult.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu