in Casual stuff

Azi începe un weekend d-ăla plin, cum se făceau pe vremuri, înainte de pandemie. Sunt mai multe evenimente care se petrec în paralel şi care vin peste un weekend cu Străzi Deschise, aşa că puteţi sta pe-afară cât e ziua de lungă (asta dacă scăpăm de ploaie sâmbătă).

Romanian Design Week – RDW are loc între 13 şi 22 mai, adică aveţi 2 weekenduri la dispoziţie să prindeţi expoziţiile care sunt prin tot Bucureştiul. La Combinatul Fondului Plastic s-a făcut şi primul RDW Concept Store, se deschid şi Aşezămintele Ion I.C. Brătianu, plus multe alte spaţii care îşi deschid porţile cu diferite expoziţii sau instalaţii. Programul complet e aici. Biletele sunt 32 de lei pentru acces la Combinatul Fondului Plastic.
Art Safari – Ieri a început şi Art Safari, expoziţia care anul ăsta are loc la Palatul Dacia de pe Lipscani. Cred că a mai fost acolo cu câţiva ani în urmă, e spectaculoasă intrarea în palat. Partea bună la Art Safari e că puteţi vizita oricând până pe 7 august, de joi până duminică, între 12:00 şi 21:00. Biletele sunt 80 de lei acum, dar e posibil să prindeţi oferte, eu am luat cu 50% discount în urmă cu câteva săptămâni, să fie, că ştiam că vrem să ajungem la un moment dat. Se mai fac reduceri şi pe ultima sută de metri, probabil pe la început de august. De asemenea, la Noaptea Muzeelor e preţ special, 50 de lei cu intrare între 22:00 şi 02:00. Bilete aici.

Noaptea muzeelor – se întâmplă sâmbătă seară, sunt muzee din toată ţara care rămân deschise până târziu în noapte, 39 de judeţe, 80 şi ceva de localităţi. E intrarea liberă şi probabil că va fi haos, ca în anii precedenţi. Dintre chestiile care mi-au atras atenţia: Rafinăria „Steaua României” din Câmpina îşi deschide porţile pentru prima oară în 120 de ani, Observatorul Astronomic Bucureşti e deschis până la 4:00, pe Strada Lipscani 41 găsiţi Muzeul Micul Paris (nu-l ştiu, dar sună bine). Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu