Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu ajunge anul ăsta la a 29-a ediție. Se va desfășura între 24 iunie și 3 iulie, un pic diferit față de perioada obișnuită, însă mult mai devreme față de datele din 2021.

Din fericire, va fi o ediție foarte apropiată de cele obișnuite, cu mulți invitați din afara țării, sute de evenimente și un public extrem de numeros. De fapt, va fi cel mai numeros public de până acum, nu doar că prezența fizică (indoor și outdoor) va fi la capacitate maximă, dar anul ăsta va continua și pe online povestea începută în 2020.

Cu siguranță o să ajung anul ăsta la festival și am norocul să prind toată perioada la Sibiu, dar despre asta o să revin cu o postare separată.

Astăzi s-a afișat programul și s-au pus în vânzare biletele, pe care le puteți găsi pe siteul oficial FITS.

Ce aș vrea să văd:

Domnul Ibrahim și florile din Coran – este un spectacol din Franța, originalul, cum s-ar spune. E scris de Éric-Emmanuel Schmitt, care va și juca pe 26 și 27 iunie la Teatrul Gong. S-a jucat și la Teatrul Metropolis spectacolul ăsta, cu Marian Râlea, Lia Bugnar, Claudiu Bleonț, Magda Catone, Vlad Logigan.

Chiritza în Carantină – Ada Milea cu un nou spectacol de la Cluj. Cu Andrea Gavriliu în co-regie cu Ada Milea. Ar trebui să fie foarte amuzant.

Șeful – un spectacol de la Teatrul Avangardia cu Șerban Pavlu și Cristi Iacob, comedie.

Nevoia de mângâiere – Dans israelian, Kibbutz Dance Company, un spectacol care n-a mai ajuns anul trecut și pe care abia aștept să-l văd.

Visul american – cel mai nou one man show cu Tudor Chirilă, am tot vrut să-l văd la București, nu am prins bilete neam.

Ce vă recomand:

Femeia mării – un spectacol de la Teatrul Marin Sorescu din Craiova, care mi se pare că a crescut extrem de mult în ultimii 2-3 ani.

Iubire – spectacol al Pippo Delbono Company, unul dintre highlighturile ediției din acest an (din punctul meu de vedere).

Kiritza sau jocul de-a… – un spectacol de Gigi Căciuleanu care se joacă la TNB în mod normal cu Ciprian Nicula, Lari Giorgescu și mulți, mulți alții.

Nu mai zic de Faust și de alte spectacole devenite clasice, de Vertigo, de circul contemporan care va fi în program. În plus, multe chestii vor fi disponibile și online, în caz că nu ajungeți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu