in Branded

Am copilărit în anii ’90, pe vremea în care nu aveai de unde să-ţi cumperi încălţări pentru fotbal. Mă rog, la un moment dat s-au deschis magazine prin centrul Bucureştiului, dar fără malluri, sursa noastră de încălţăminte de fotbal era tot piaţa.

Şi acolo erau toate chinezăriile posibile, acei tenişi uşor, din pânză, cu talpă de cauciuc dreaptă. Bine, mai erau şi ăia roşii cu negru şi cu crampoane, nici d-ăia n-am avut. 

De cele mai multe ori încălţările de fotbal erau unele mai vechi, care erau „declasate” la statutul de joacă după ce nu mai arătau suficient de bine pentru şcoală. N-am fost dintre cei care se jucau cu „adidaşii” noi-nouţi în curtea şcolii, ba chiar am refuzat multe partide pentru că aveam încălţări prea noi şi curate.

Mă rog, primul şut la poartă era mai greu, pentru că odată inauguraţi, „adidaşii” intrau la munca de jos, la pase şi sprinturi. Ghetele de fotbal au fost mult timp un fel de fruct oprit, chiar şi după ce am început să-mi permit orice model.

Abia în urmă cu câţiva ani mi-am luat nişte ghete de fotbal, nimic special, un model entry level. Şi o perioadă m-am simţit tare fotbalist când mergeam pe sintetic cu băieţii. Acum îmi dau seama că am pus ghetele în cui fără să vreau, că n-am mai ajuns de prea mult timp la fotbal. 

Aşa că dacă aveţi prin familie vreun puşti pasionat de fotbal, luaţi-i acum ghetele pe care şi le doreşte, că peste 10-15 ani probabil că n-o să mai aibă timp să le folosească.

1 comentariu. Leave new

  • Eu zic sa te reapuci serios de fotbal. La cat de praf e echipa nationala a Romaniei, ai ceva sanse sa fii convocat 🙂
    P.S. Daca primesti vreo oferta de transfer de la echipa lui Gigi Becali, sa o refuzi! Am auzit ca una scrie in contract si cu totul alti bani (mult mai putini) iti da de fapt tie. 🙂
    Serios acum, au fost un jucator (pe maidan) destul de mediocru, dar cand ii vad pe astia de azi cat de slabi sunt si totusi castiga o gramada de bani, imi pare atat de rau ca nu mai sunt tanar… Ca daca mai eram si ma apucam serios de fotbal, sigur gaseam un contract decent, cu toata mediocritatea mea.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu