in Casual stuff

Preferați produse mai scumpe sau porții mai mici?

Mâncam zilele trecute un hamburger și o porție de cartofi de la McDonalds și mi-am dat seama că porțiile păreau mai mici decât cele cu care eram obișnuit. Ce-i drept, n-am mai mâncat de mult fast food, așa că e posibil că fi fost doar o impresie. Chiflele sunt standard, carnea e standard, n-ar trebui să fie diferențe.

Dar nu despre asta e vorba, situația mi-a dat puțin de gândit. E clar că au crescut costurile într-un mod barbar și asta se simte la orice nivel, fie că e vorba de un antreprenor sau de o corporație. Am văzut zilele astea că un antreprenor care lucrează la Drumul Express spre fabrica Ford a cerut rezilierea contractului pentru că au crescut prețurile prea mult și nu se mai încadrează în contractul semnat în 2020.

În situația asta mă întreb ce ar fi de preferat, mai ales în zona de food: păstrezi gramajele și crești prețurile sau lași aceleași aceleași prețuri dar umbli puțin la gramaje? Am senzația că sunt mulți care vor alege a doua variantă, cel puțin pentru moment. 

Dar dacă vorbim de mâncare, prețul rămâne același însă nu mă mai satur ca înainte ce-am rezolvat? Cred că în perioada asta lumea se așteaptă la creșteri de prețuri, le digeră mai ușor. Ce sens are să scazi gramajele și să fii oricum nevoit să crești prețul peste 6 luni?

4 comentarii. Leave new

 • În calitate de client, eu aș alege prețuri mai mari la aceleași porții. Dacă îmi permit, cumpăr mai departe, dar aștept să mănânc la fel ca înainte.
  Problema cea mai mare, pe care am observat-o în ultimele câteva luni, este că multe restaurante au mărit prețurile în timp ce au micșorat și porțiile. Or asta mi se pare o o bătaie de joc la adresa clienților fideli!

  Răspunde
  • colectionarul
   iulie 10, 2022 9:26 am

   Da am remarcat si eu chestia asta la cateva localuri pe care le frecventez, portii mai mici dar mai scumpe si caliatea mancarii (probabil a igredientelor) e mai slaba.

 • Mie mi se pare ca in Romania portiile sunt oricum gigantice, exceptand restaurantele mai „high class”.

  De fiecare data cand mananc in oras ma umflu ca un porc, fiindca evit sa las carne in farfurie, nu vreau sa fie aruncata la gunoi. Ma fac si de ras, ca mereu sunt singurul care baga ca spartul toata portia.

  Răspunde
 • Comandam regulat la birou de la un restaurant din apropiere, preturile nu s-au modificat insa ultima data s-a lasat cu reclamatie (catre restaurant): https://imgur.com/a/uHn4z5e

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu