Pe Liviu aka Sunday Chef îl știu de mulți ani și l-am văzut crescând de la un tip pasionat de mâncare la un influencer în domeniu, cu specializare pe zona de pâine.
I-am admirat dezvoltarea nu doar în ceea ce privește pâinea, ci și în materie de producție foto-video. A strâns fiecare follower cu răbdare și conținut mișto.
Apoi am tot așteptat să iasă pe piață cu magazinul online despre care a tot povestit. A durat enorm cu autorizațiile pentru mica lui brutărie artizanală. Până la urmă a reușit, Alveola a început să vândă pâine și alte bunătățuri acum câteva săptămâni.
După FITS și Paris a fost primul lucru pe care l-am făcut. La propriu, cred că am dat comandă de pe aeroportul Charles De Gaulle. Momentan, Alveola livrează doar miercurea, printr-un partener, aşa că primește comenzi până duminică seara. În felul ăsta maiaua e crescută special pentru numărul total de comenzi.
Pe lângă pâine rustică cu maia, toast, pâine cu semințe și secară are și niște biscuiți dulci sau sărați.
Pâinea e foarte bună, hrănitoare, genul de pâine din care poți mânca două felii ca să te saturi. Nouă ne-a ajuns o săptămână, am păstrat-o în frigider în punga de plastic cu care a venit.
Din păcate n-am făcut nicio poză decentă, am pus doar câteva story-uri pe Instagram (că tot vorbeam despre asta zilele trecute). Poza de mai sus e luată de pe siteul oficial, de aici şi aspectul de şedinţă foto.
Inițial m-am gândit că nu e o pâine ieftină, însă realitatea e că trebuie să pui cifrele în context. 18 lei pe săptămână nu e deloc mult, cel puțin comparativ cu cât dăm noi pentru pâine. În ultima vreme am consumat mult de la Lidl sau Kaufland: ciabatta, pâine cu măsline sau diferite pâini cu semințe. Toate se termină după o zi și jumătate cel mult. Așa că dăm câte 10 lei de vreo 4 ori pe săptămână, iar rezultatul e că mâncăm mai multă pâine, pe bani mai mulți.
Dacă vreți să susțineți un business mic, aflat la început, ăsta e momentul, luați o pâine de la Alveola. Sau mai multe, desigur.
Eu aștept cu interes să crească și o mică rețea de distribuție prin băcănii, cred că ar avea mare succes.