Pe Liviu aka Sunday Chef îl știu de mulți ani și l-am văzut crescând de la un tip pasionat de mâncare la un influencer în domeniu, cu specializare pe zona de pâine.

I-am admirat dezvoltarea nu doar în ceea ce privește pâinea, ci și în materie de producție foto-video. A strâns fiecare follower cu răbdare și conținut mișto.

Apoi am tot așteptat să iasă pe piață cu magazinul online despre care a tot povestit. A durat enorm cu autorizațiile pentru mica lui brutărie artizanală. Până la urmă a reușit, Alveola a început să vândă pâine și alte bunătățuri acum câteva săptămâni.

După FITS și Paris a fost primul lucru pe care l-am făcut. La propriu, cred că am dat comandă de pe aeroportul Charles De Gaulle. Momentan, Alveola livrează doar miercurea, printr-un partener, aşa că primește comenzi până duminică seara. În felul ăsta maiaua e crescută special pentru numărul total de comenzi.

Pe lângă pâine rustică cu maia, toast, pâine cu semințe și secară are și niște biscuiți dulci sau sărați. 

Pâinea e foarte bună, hrănitoare, genul de pâine din care poți mânca două felii ca să te saturi. Nouă ne-a ajuns o săptămână, am păstrat-o în frigider în punga de plastic cu care a venit.

Din păcate n-am făcut nicio poză decentă, am pus doar câteva story-uri pe Instagram (că tot vorbeam despre asta zilele trecute). Poza de mai sus e luată de pe siteul oficial, de aici şi aspectul de şedinţă foto. 

Inițial m-am gândit că nu e o pâine ieftină, însă realitatea e că trebuie să pui cifrele în context. 18 lei pe săptămână nu e deloc mult, cel puțin comparativ cu cât dăm noi pentru pâine. În ultima vreme am consumat mult de la Lidl sau Kaufland: ciabatta, pâine cu măsline sau diferite pâini cu semințe. Toate se termină după o zi și jumătate cel mult. Așa că dăm câte 10 lei de vreo 4 ori pe săptămână, iar rezultatul e că mâncăm mai multă pâine, pe bani mai mulți.

Dacă vreți să susțineți un business mic, aflat la început, ăsta e momentul, luați o pâine de la Alveola. Sau mai multe, desigur.

Eu aștept cu interes să crească și o mică rețea de distribuție prin băcănii, cred că ar avea mare succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu