in Food

Consum fast food ”de lanț” cam o dată sau de două ori pe lună și alternez între diferite branduri. Mănânc cu aceeași plăcere și un meniu Big Mac, și un Whopper sau o porție de Crispy Strips. Încerc să nu fac abuz și îmi cam iese treaba asta. Am testat și Taco Bell, Subway și multe alte fast-fooduri apărute la noi, probabil că am acea curiozitate a copilului nouăzecist care s-a întâlnit treptat cu toate bucuriile ”occidentului”.

Mi s-a părut că sună foarte bine conceptul Popeyes, eram curios dacă vor reuși să devină o alternativă reală la KFC. În ultimii ani am consumat mai puțin KFC pentru că stomacul meu nu mai duce așa bine iuțeala din strips și sosuri, așa că mi-ar fi plăcut să găsesc altă variantă de pui gustos.

Cum n-am mai ajuns de mult timp la Băneasa, a durat mult până să încerc Popeyes. Până la urmă am luat de la Park Lake zilele trecute, probabil pentru ultima oară.

Nu mi s-a întâmplat să dau peste mâncare proastă la fast foodurile de lanț, poate doar una care să nu fie pe gustul meu (vezi Taco Bell). Dar mâncarea de la Popeyes e pur și simplu proastă. Nu toată, au și lucruri bune, dar per total nu doar că nu mai vreau să încerc niciodată, dar nici nu recomand nimănui.

Prima problemă e gustul. Am primit niște bucăți de pui super uscate, de parcă fuseseră prăjite de două ori în zile diferite. Mai fac și eu pui prăjit, știu cum e un pui ținut în frigider și încălzit ulterior, fix gustul ăla era.

A doua e prețul: am dat 70 de lei pe un Mix Box (3 signature chicken, un nugget, 1 crispy, 1 spicy wing, o porție de cartofi și o băutură), o bucată de pui signature chicken, un sandviș cu pui și o porție de cartofi. Pare multă mâncare atunci când o enumeri, dar realitatea e că nu ne-am săturat. Doi oameni care au luat mâncare în valoare de 70 de lei și nu s-au săturat! La un fast food!

De ce? Pentru că acel box era o glumă, cel mult 150 de grame de carne cu tot cu bucățile care aveau oase. Mai jos e toată mâncarea, inclusiv cele două sosuri pe care am uitat să le menționez.

Hai să facem puțin close-up pe boxul ăla, că acolo mi-a dat cu eroare cel mai mult.

Signature chicken-ul este un copan prăjit la 7.5 lei. Atât. Un ciocănel de pui la 1.5 euro. 

Cartofii sunt ok, sosurile decente. Sandvișul Deluxe Clasic a fost chiar bun. O bucată groasă de pui, gustoasă, într-o chiflă pufoasă, un sandviș bine balansat, dar relativ mic. 20 de lei! Mai scump decât e un Whopper la delivery pe Tazz! Nu mai știu exact prețul din restaurant, parcă era 16 sau 17 lei la Whopperul simplu. Probabil că 16 lei merita și acel sandviș cu pui, dar nu te saturi ca după un Whopper.

Ca să închei cu discuția despre cât de mici sunt bucățile de pui din acel Mix Box, iată mai jos un Chicken Nugget. Nu un dumicat dintr-unul, ci o bucată întreagă de pui. Disclaimer: nu am mâini de uriaș, ci unele absolut normale.

Per total o experiență pe care n-aș mai vrea s-o repet. Degeaba e bun sandvișul ăla de pui dacă restul chestiilor sunt nașpa, porțiile mici și scumpe.

Nu știu cum e Popeye în alte țări dar nici nu vreau să aflu. Dacă ăsta e standardul pe care îl oferă la început de drum în România, e clar că nu le pasă prea tare de ce fac francizorii. Sau poate pur și simplu așa trebuia să fie mâncarea și e vreun concept nou care te ajută să te lași de fast food.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu