Aşteptam cu interes serialul produs de Amazon pe baza universului The Lord of the Rings. Nu doar pentru că s-au cheltuit sume obscene pentru a produce acest serial, ci şi pentru că îmi place universul în care se desfăşoară acţiunea. 

The Rings of Power începe preponderent în lumea elfilor şi construieşte o acţiune care are loc cu sute de ani înainte de acţiunea din LOTR. Sunt implicate şi celelalte lumi din povestea iniţială (hobiţi, dwarfi, oameni), însă primele episoade au în centru elfii.

Din punct de vedere al decorurilor şi al costumelor este super spectaculos totul, ar merge chiar văzut pe un ecran uriaş sau la cinema. Sunt nişte cadre în Khazad-Dum, zona de baştină a dwarfilor (sau gnomilor, cum e tradus numele lor), în care pur şi simplu vrei să opreşti filmul şi să te uiţi la acea combinaţie de CGI cu decoruri.

Am văzut nişte comentarii cum că n-ar fi prea multă acţiune în primele episoade, însă mie tocmai asta îmi place. Mi s-a părut că în ultimele două filme LOTR (mai ales în ultimul) au înghesuit super multă informaţie şi au încercat să facă nişte bătălii epice prea întinse ca durată n condiţiile în care nu doar despre asta era filmul.

Cred că prinde bine o versiune mai aşezată din acest univers, cu condiţia să n-o lălăie 6 sezoane fără niciun scop clar. Asta rămâne să vedem.

Până una-alta îmi place cum au ales să facă traducerea, e foarte arhaic limbajul, ceea ce se potriveşte pe brief, trebuie să recunoaştem. E un pic ciudat să vezi nişte termeni livreşti folosiţi, dar e şi amuzant.

6 comentarii. Leave new

 • Serialele cu planuri de multe sezoane sunt mai asezate. Cum ar spune unii, lungite sau lalaite.
  Citind ce ai scris aici m-ai convins sa ma uit si eu la serial.

  Răspunde
 • Este un serial foarte misto facut, tot ce trebuie sa faci este sa il iei ca atare fara sa il compari cu cartile sau lucrarile lui Tolkien.

  Arata bine de tot, povestea e misto, muzica este la fel, exceptionala. Chiar te prinde, mai ales daca esti fan fantasy si poti sa iti imaginezi mai intens landscapurile facute – de exemplu Khazad-Dum seamana superb de mult cu Ironforge din WoW.

  Răspunde
 • Traducerea (de fapt adaptarea) e de toata jena, a trebuit sa o schimb pe engleza dupa primul episod. Le inteleg intentia de a semana cu limbajul din carti, dar au exagerat, personalele vorbesc in engleza contemporana in mare parte, si nu sunt doar arhaisme, ci si regionalisme cum au crezut ei (e.g. „Be right there” -> „Mintenas”), a iesit un „fail”.

  Răspunde
 • E foarte greu de urmarit/vizionat. Abea am vazut primile 2 episoade si alea vazute pe bucati. Nu stiu daca o sa-l duc pana la capat. Marea problema a serialului este casting-ul.

  Răspunde
 • Din punctul meu de vedere este mediocru serialul (raportat la bugetul de productie). Mai ales ma enerveaza la maxim cum Galadriel pare o pustoaica impulsiva. Marea comandanta a Armatelor din Nord se grabeste mereu, nu are rabdare sa analizeze nici o situatie, se arunca in gol fara nici o plasa de siguranta.
  Asta desi are peste 3000 de ani la momentul desfasurarii actiunii si a trecut prin cel mai mare razboi cunoscut vreodata de poporul ei.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu