in Politics

Niște întrebări pentru Nicușor Dan la jumătatea mandatului


Se împlinesc doi ani de mandat pentru Nicușor Dan, care înțeleg că speră la o prelungire de 4 ani. Zilele trecute a apărut o știre conform căreia PNL și USR ar putea susține din nou un candidat comun. E adevărat, însă cred că acel candidat va fi Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6, în niciun caz Nicușor Dan. Ciucu mi se pare că face treabă bună la actualul job și seamănă destul de mult în abordare cu Băsescu. Probabil că după un mandat la PMB va urca și el spre o poziție de prim-ministru (sper să nu-l considere cineva o soluție pentru prezidențialele din 2029).

Revenind la Nicușor Dan, când se mai aduce în discuție povestea cu al doilea mandat mi-aș dori să ridice cineva două degete și să pună câteva întrebări:

Ce se mai întâmplă cu Garajul Ciclop și Cinema Scala? Am citit că au fost puse în vânzare pentru vreo 14 milioane de euro în total, momentan nu le-a cumpărat nimeni. Între timp bucureștenii trec zilnic pe lângă două clădiri care stau să cadă și care ar putea fi redate orașului. Nu spun că ar trebui cumpărate de Primărie, însă trebuie obligați proprietarii să le consolideze (sau să fie consolidate de Primărie cu recuperarea ulterioară a banilor). Măcar niște declarații pe tema asta să fi auzit.

Ușile s-au închis în anul 2016 după ce RADEF a decis că proiecțiile nu sunt de interes pentru public și menținerea deschisă a cinematografului aduce doar pierderi. Pentru un timp, sala a fost închiriată reprezentanților unui cult, iar acolo au fost ținute slujbe și alte întâlniri cu caracter religios. 

Ce se întâmplă cu Cinema Patria? Ok, nu mai merge lumea la cinema atât de mult, însă erau și alte evenimente în sala aia (concerte de folk, de jazz). Clădirea stă să cadă și a devenit loc de adăpost pentru oamenii străzii. Este pe raza sectorului 1, acum doi ani s-au anunțat niște lucrări de consolidare, însă de-atunci nu s-a avansat deloc.

Ce se întâmplă cu cartierul justiției? Sau cum vreți să-i spuneți zonei de pe bulevardul Unirii. Alt proiect de care n-am mai auzit nimic de mulți ani. 

Astea sunt câteva dintre temele care îmi vin în minte acum, dar sigur mai pot găsi și altele. 

Sigur că e mișto să se refacă Podul Calicilor sau să avem Calea Victoriei pietonală în weekend sau parcări pe bani în centru, dar hai să vedem și lucruri ceva mai consistente. Nu putem să punem totul în cârca primarilor de sector și să așteptăm să se rezolve lucrurile.

3 comentarii. Leave new

  • Nicusor inteligent si are buna-vointa, dar nu are echipa puternica si nici tipul de caracter putin nesimtit ca sa dea de pamant cu tot jegosii de prin primarie. Usurel, usurel, atat poate face. Poate inainte de alegeri sa bage mai tare, dar nu prea cred.
    Ciucu a spus ca nu vrea la primaria capitalei pt. ca e mult prea multa șerpărie acolo. Clotilde iar pare ca e buna de vorbit, gargară și lupte prin instantă, dar cand e vorba de actiuni, de facut curat, slăbut.

    Răspunde
    • Eh, nu contează ce-a zis Ciucu, important e ce va face. Și pare că încolo merge. Omul e ambițios, dar nu vrea să-și taie singur craca de acum.

  • Ca locuitor din sectorul 6, pot sa zic ca nu il votez din nou pe Ciucu. Nu poti sa investesti in coduri qr de pus pe parbriz degeaba. Politia locala oricum nu te poate amenda daca nu esti la masina. Si cum contractele sunt la adp sector 6, puteau sa verifice in propria baza de date daca numarul respectiv are contract. Nu poti sa investesti peste 100.000euro intr-o parcare de 20biciclete, cand langa sunt gropi in asfalt si nu sunt marcaje (strada ghirlandei). Nu poti sa faci o pista de alergare cu bancute pe ea. Nu poti sa nu maturi strazile macar de 2 ori pe saptamana. Omul are carisma, da foarte bine pe facebook dar cam atat. P.S. nu era mai bine cu Mutu, dar macar ala nu se lauda atat.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu