in Casual stuff

Sunt curios dacă economia de energie va compensa scăderea de vânzări din retail


Lidl a anunţat că va scurta programul de lucru din magazine cu o oră şi jumătate în zilele lucrătoare şi cu două ore în weekend. Pe scurt, magazinele Lidl vor închide la 21:00 de luni până vineri şi la 19:00 în weekend. Vor deschide şi cu jumătate de oră mai târziu, dar asta nu prea mă afectează pe mine, că nu ajung nicioodată aşa devreme la cumpărături.

Însă ora de închidere e dramă totală, de cele mai multe ori ajungeam la Lidl fix în intervalul 21:00 – 22:00, fix aproape de închiderea de program.

Sunt genul de cumpărător care rezolvă super rapid toată treaba, mă duc cu un plan bine stabilit, îmi fac în cap şi traseul cu zonele din magazin în care găsesc produsele. Chestia asta mă va prinde puţin în offside, probabil că voi apela mai mult la servicii de livrare gen Freshful sau voi intra mai des la Kaufland, asta dacă nu vor recurge şi ei la aceleaşi modificări de program.

Până la urmă Lidl şi Kaufland fac parte din acelaşi grup german şi e posibil ca măsurile să fie adoptate la nivel de grup.

În afară programul ăsta e absolut normal, ba chiar multe ţări au toate magazinele închise duminica. Ceea ce e excelent pentru oamenii respectivi, care au parte de mai mult timp pentru viaţă (şi pentru familii sau prieteni), însă la noi nu ăsta a fost motivul, ci preţurile la energie. În felul ăsta Lidl va face economie la energie electrică, în contextul în care preţul nu mai e plafonat de la 1 septembrie pentru companii. 

Eu mă întreb cât de mici erau vânzările la final de program încât să nu acopere energia. Sigur că sunt nişte calcule făcute, probabil că mizează pe faptul că cel puţin o jumătate dintre cumpărătorii de seară se vor adapta la noul orar şi ăilalţi rămânem pe cont propriu, fără niciun Lidl deschis care să ne aprovizioneze. Adevăratele probleme!

6 comentarii. Leave new

  • Am o vecina ce lucreaza la Lidl, ei au chiar ture de noapte. Exista un numar mic de angajti care noaptea descarca tirurile, fac stocuri, pun marfa pe rafturi etc. Mi se parea mie dubios ca Lidl are si noaptea deschise luminile din magazin. Am aflat intre timp si de ce. Deci faptul ca inchid magazinul mai devreme nu economiseste nu stiu cata energie, ca ei in continuare au becurile, congelatoarele, frigiderele conectate. Doar oamenii lucreaza mai putin in magazin cu oameni.

    Răspunde
  • Da, am observat şi eu asta în cartier. Dar nu cred că e la fel pe toată durata nopţii, doar în primele ore după închidere.

    Răspunde
    • Si atunci inseamna ca oricum in intervalul 21:00-22:00 luminile sunt aprinse in continuare. Singura economie de energie pe care o fac este probabil la usile glisante si la casele de marcat.

      Din cate am inteles, de fapt LIDL oricum micsora programul iarna. Anul asta nu este nimic special, doar au vrut sa impacheteze situatia astfel incat sa-si faca niste reclama.

    • Eu nu-mi aduc aminte să-l fi micșorat iarna, dar poate nu mai țin minte din vremurile dinainte de pandemie.

      Oricum, -1 oră de clienți se traduce și printr-o încheiere mai rapidă a programului de încărcare.

  • Eu cred ca e mai mult un exercitiu de imagine. „Compania noastra a decis sa economiseasca energie…. „. Ca om de comunicare banuiesc ca iti poti imagina un comunicat de presa :).

    Ramane de vazut cat de mari vor fi pierderile, cred ca multi vor merge mai rar dar vor cumpara mai multe produse.

    Răspunde
  • Intre timp, Profi a extins reteaua de Super24h. Cu happy hour la fkfood intre 22.00-23.59.
    Desi mai scump ca Lidl, e plin seara si noaptea pana pe la 2

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu