O veste excelentă venită zilele astea de la HBO Max: au început filmările pentru Spy / Master, un nou serial filmat în România și Ungaria. De ce e excelentă vestea asta? Pentru că vine după un moment foarte prost pentru filmele europene de pe platforma celor de la Warner Bros. Discovery. În vară, mai multe seriale au dispărut din catalogul HBO Max, printre ele fiind și producțiile românești RUXX, Umbre (sezonul 3), Hackerville, Bani Negri, One True Singer. La vremea aia s-a vorbit despre o decizie strict contabilă, într-o mare operațiune de optimizare a costurilor.

Însă viteza cu care s-au întâmplat lucrurile și duritatea deciziilor nu doar că au produs confuzie în primă fază, dar au ridicat semne de întrebare și în privința viitorului producțiilor românești în curtea HBO. Mi se pare că s-au făcut niște progrese uriașe în ultimii 10-15 ani în materie de producții, iar HBO a pompat bugete serioase pentru a dezvolta proiecte interesante. Umbre, Valea Mută, chiar și Bani Negri sau RUXX aveau o calitate remarcabilă comparativ cu alte producții românești. Toate proiectele astea au angrenat o serie de actori români foarte buni, au propulsat la alt nivel de notorietate unele nume și au pus pe sticlă actori care nu aveau multă experiență în film. Cred că orice actor român aștepta cu interes propuneri de proiecte din partea HBO tocmai pentru aceste oportunități.

Așa că momentul în care s-a oprit și s-a scos tot a fost unul destul de nasol, mai ales că prin Variety US se vorbea despre oprirea tuturor producțiilor din Europa pe termen nedefinit.

Bun, acum că am încheiat contextul legat de vestea asta bună, să ne întoarcem la Spy / Master. Scenariul e câștigătorul concursului „Write a screenplay for” și are 6 episoade a câte 50 de minute. Filmul spune povestea lui Victor Godeanu, mâna dreaptă a lui Nicolae Ceaușescu. Tovarășul Godeanu este cel mai important consilier al lui Ceaușescu și agent CIA în același timp, așa că trebuie să fugă din România înainte ca acoperirea lui să fie dezvăluită. Nu zice nimeni că asta e povestea lui Pacepa, dar sună fix ca povestea lui Pacepa.

În rolul lui Victor Godeanu joacă Alec Secăreanu, pe care l-ați mai văzut în RUXX (dacă ați apucat să vedeți vreun episod din RUXX). Printre actorii confirmați se numără Ana Ularu și Laurențiu Bănescu (polițistul nebun din ultimele sezoane din Umbre). Probabil că vom vedea Spy / Master în 2023 spre final, așa că nu puneți popcornul la făcut încă. Pare promițător și dat fiind subiectul e posibil să aibă succes și peste Ocean. Ceea ce ar însemna mai multe sezoane, prosperitate și bucurie în lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu