Au apărut tot felul de puștani care se dau specialiști și nu e nimic nou în povestea asta, că toți am fost tineri, toți am avut impresia că mutăm munții din loc cu puterea minții, că ăilalți dinainte n-au înțeles nimic și noi suntem miezul. Mă rog, poate că nu simte chiar toată lumea asta, dar am făcut parte din categoria asta. Norocul meu a fost că mi-am luat o smetie la 19 ani, când făceam Școala ADC*RO (una morală, desigur) și m-am trezit la realitate. Și acum râd cu Sorin Trâncă pe tema asta de fiecare dată când ne intersectăm.

Norocul meu la vremea aia a fost că am fost tupeist nejustificat de față cu 4-5 oameni. Nu mi-ar fi trecut prin cap în vecii vecilor să fiu prost și arogant pe internet. Eh, generația asta nouă nu mai are problema asta și e cam deranjant tupeul ăsta nejustificat.

Două exemple recente: prima este fata aia care a explicat pe TikTok ce praf sunt agențiile și cum avea ea responsabilități uriașe de coordonat oameni. Cum a umflat ea baloane deși agenția trebuia să facă asta, mai ales că ea deja dăduse conceptul de campanie. După ce zice că s-a plimbat prin niște corporații fătuca este Career Coach. La câte prostii debitează pe internet se încadrează cel mult la career couch. Iar atitudinea aia superioară te face să îți dai shutdown la computer și să pleci din meserie de tot. N-ai cum să fii atât de sigur pe tine și să debitezi atâtea prostii pe minut.

Mă rog, pe ea au luat-o la scuturat niște oameni de pe grupul de Facebook Crazy Creatives, a răspuns tot tare în gură, nu cred că a înțeles mare lucru.

Al doilea exemplu e cu niște pu…ștani care dau lecții de Facebook Ads și vând asta ca pe o super noutate. Wow! Anii 2010 au sunat și își vor cursurile înapoi. Dincolo de asta, anunțul lor promovat de un alt băiat care se chinuie pe internet zice că ”ajungi la nivel de expert în 30 de zile și că vei câștiga între 1500 și 5000 de euro pe lună”. Modelul schemei mi se pare că e similar cu ce aplică Dascălu pe programatori, numai că ăștia promit să creeze media buyeri plini de bani. Și independenți, desigur.

Mă rog, în landing page-ul lor scrie ba că suma minimă e 1500, ba că e 2000 de euro. Ce mai sunt 500 de euro pe lună în ziua de azi?

Alex Negrea s-a apucat să-i tragă de mânecă, fiind mai mult terenul lui de joacă, iar schimbul de replici e halucinant. ”Eu vin cu background solid, am chiar 3 ani experiență!” Oh, wow! TREI ANI? Păi tu ești chiar miezul reclamelor de pe Facebook dacă ai mai bine de 1000 de zile consecutive în industria asta. Dacă expert poți ajunge în 30 de zile, tu în 3 ani ești fondatorul religiei la care se închină Mark Zuckerberg.

Nu, serios, de unde tupeul ăsta? De ce? M-am uitat puțin la copiii ăștia 20 somethings și backgroundul lor e egal cu zero. Unul a fost aghiotant prin UNPR (se pare că mai există UNPR), celălalt a lucrat pe la emisiuni penibiluțe de la TV ca scouter. Adică le găsea pe gospodinele alea de la Schimb de mame și Gospodar fără pereche. Păcat că nu s-a gândit atunci să le facă experte în Facebook Ads pe doamnele alea, că ieșea o super agenție de media.

12 comentarii. Leave new

  • Raspunsul aparent simplu: Generatia curenta s-a saturat sa astepte “ani” si vrea rezultate marete, acum!

    De asta toti cei care promit imbogatire rapida au succes (si chiar au, din vandut mizerii din astea), pentru ca aparent exista un public foarte larg.

    Scoala? Cativa ani? Cursuri care nu ma fac expert dupa 10 ore urmarite pe net? Nu mersi. Vreau sa fac bani, acum. Si multi!

    Nu am vazut statistici multe, dar hype-ul crypto shit si nft, de cine crezi ca e sustinut? Nu cumva tot de generatia asta?

    Răspunde
  • Fătuca aia face „vizuale” că e mai multe.

    Răspunde
  • Cristian-Florin Cozmincă
    octombrie 24, 2022 5:05 pm

    Un articol delicios!

    Drept dovadă, a ajuns și la mine. Și este al doilea. Ba chiar voi începe să-l promovez chiar eu. Mă simt onorat să apar pe al doilea blog în câteva zile. Chiar și pe varianta negativă, pentru mine tot reclamă este.

    Și cu această ocazie aș vrea să lansez două propuneri:

    1. Îți ofer cursul meu gratuit să-l studiezi, iar dacă după ce treci prin el integral nu te convinge, eu îți plătesc suma lui în full.

    2. Te invit în podcastul #BizzCast de pe grupul House of Ads România unde săptămânal aduc oameni din zona de Marketing și Publicitare și discutăm despre problemele din piață.

    Segmentul de cursuri este o problemă și nu este dezbătută îndeajuns.

    Vii?

    Răspunde
  • Facem altfel. Dacă prindeţi 3 ani cu aceste cursuri, te invit eu la podcastul Primii trei ani să ne spui cum a fost 😉

    Răspunde
  • Pe tine te afecteaza indirect, cursurile de genul asta? Scad incasarile la munca sau cevq de genul?

    Răspunde
    • Absolut deloc. Dar uite că îmi mai asum și un pic de educare a pieței, chiar dacă nu e un job prin care ajungi să fii prea plăcut de unii oameni.

    • E doar o pierdere de timp. Te invata cum sa faci „milioane” dar ei stau cu parintii, sau intr-o garsoniera 2 persoane.

  • Cristian-Florin Cozminca
    octombrie 25, 2022 1:47 pm

    Până să mă inviți la podcast pentru curs, am 3 ani de când fac Facebook Ads și o fac bine. Nu mă încadrez decât dacă-i curs? 🙂 Vin cu drag să vorbesc despre experiențele mele din zona Facebook Ads.

    Răspunde
  • Scuze, nu ma pot abține (vad ca oricum se aduna prietenii domnului cursant)..doar asta și pentru mine e de ajuns:

    ‘Până să mă inviți la podcast pentru curs, am 3 ani de când fac Facebook Ads și o fac bine.’

    Răspunde
  • […] aplică în toate domeniile, inclusiv pe online, dar din când în când tot revine discuția asta. Lupii tineri vin din urmă flămânzi, agresivi, și promit orice ca să atragă clienți, indiferent de domeniul în care se activează. […]

    Răspunde
  • Articolul tau ar trebui sa se limiteze la situatii si experiente pe care sunt convins ca ai avut parte. Recomand sa reformulezi expresia de genu “Au apărut tot felul de puștani” din primul paragraf pentru ca devine un apel avand continut evident de discriminare asupra tuturor tinerilor incepatori in profesie ! Mai adaugati si un link de partener ca va sustine ideile „Lupii tineri vin din urmă flămânzi” ! Rusine !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu