Tim Burton (Edward Scissorhands, Batman, Charlie și fabrica de ciocolată etc.) a regizat și produs un serial nou bazat pe povestea Familiei Addams. Și a filmat în România anul trecut, ocazie cu care a fost și la FITS, apropo.

Astăzi apare primul sezon la care au lucrat, printre alții, și Catherine Zeta Jones, Luis Guzman și alte nume de pe la Hollywood. Serialul se cheamă Wednesday și spune povestea fetei lui Gomez și a Morticiei, dintr-o perspectivă amuzantă; e încadrat la comedie neagră. Sunt și actori români implicați, l-am recunoscut pe Cezar Grumăzescu.

Am văzut aseară primul episod în cadrul unui eveniment desfășurat la Aula Magna din Politehnică, ocazie cu care am revenit și eu prin parcul Politehnicii după vreo 10 ani. De ce au făcut tocmai acolo? Pentru că anumite scene s-au filmat chiar pe holurile de la Poli, foștii studenți cred că vor fi foarte entuziasmați să revadă holurile respective, eu am plăcerea asta de fiecare dată când e Școala Centrală prin vreo reclamă.


Serialul în sine pare mult mai… de familie decât mă așteptam. Nu e atât de dark, e mai degrabă un serial de public, făcut ca să aibă succes și să prindă la o categorie vastă de privitori. E scris cu umor și tipa care o joacă pe Wednesday e credibilă, însă per total îmi pare o versiune de Harry Potter meets Familia Addams.

Poate fi o serie care să adune 4-5 sezoane pe Netflix, însă nu știu dacă va avea Tim Burton răbdare să se implice atât de mult într-un singur proiect.

Cu siguranță o să văd și următoarele episoade, e suficient de light încât să meargă vizionat seara, după o zi aglomerată.

3 comentarii. Leave new

 • Abia astept sa il vad 🙂

  Răspunde
 • Un detaliu foarte tare mi se pare ca in serial e si Cristina Ricci (in rolul Marilyn Thornhill / Laurel Gates) – cea care a jucat rolul de Wednesday in familia Addams-Filmul din 1991
  Mai e si Victor Dorobantu -Thing, printre actorii romani
  Nu imi pare potrivit actorul pentru rolul lui Gomez insa.

  Răspunde
 • L-am vazut duminica trecuta cap coada… not great, not terrible; pe alocuri amuzant, excelent pt o zi in care nu ai chef sa stai concentrat la tot felul de ploturi sau twisturi care necesita atentie marita.
  M-as uita la sez 2 :))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu