Iată că toate reclamele de pe Instagram au funcționat. După câteva săptămâni de pressing intens, Zalando m-a convins să-mi instalez aplicația și să văd ce e pe acolo.

Nemții de la Zalando sunt unul dintre cei mai mari retaileri online din fashion la nivel european, cu cifră de afaceri de 10 miliarde de euro anul trecut.

Mie mi-au atras atenția cu selecția interesantă de produse The North Face și cu un mix de branduri mai apropiat de ceea ce port eu în mod obișnuit. Chestii mai discrete, logouri mai mici și branduri mai puțin ”opulente” decât ceea ce se cere în România și, implicit, aduce Fashion Days.

Sunt selecții mișto și pentru Lacoste, Tommy Hilfiger, Adidas Originals. Au și produse la care prețurile sunt uriașe comparativ cu ce oferă FD, m-am uitat la UGG și n-au nimic la ofertă, totul e full price. În schimb am văzut niște culori și modele pe care nu le știam, deci ăla ar fi locul din care să vă luați chestii dacă vreți să ieșiți în evidență. Dezavantajul campaniilor de reduceri la magazinele cu fluxuri mari este că mergi pe stradă imediat după o promoție și recunoști haine pe care poate că le-ai luat sau măcar le-ai analizat și tu ”ah, uite tricoul ăla US Polo de la Black Friday FD”. Unii oameni au o problemă cu asta.

În schimb, secțiunea Get the look de pe Zalando a fost o sursă de amuzament, efectiv am scrollat și din două în două poze mă întrebam ”Cine se îmbracă așa?”. Sunt acolo niște propuneri total dubioase.

La fel ca la FD, cred că problema a ajuns să fie diversitatea prea mare de produse. În situațiile în care nu caut ceva specific, ci doar vreau să mă uit după haine noi, ajung să nu cumpăr nimic pentru că nu știu de unde s-o apuc. N-am o filtrare după brandurile care îmi plac, n-am niște sugestii bazate pe căutările anterioare, trebuie să muncesc să descopăr chestii. Și ajung să ies instant. Ceea ce din punct de vedere al bugetului meu este excelent, însă din punct de vedere al comerciantului e o mare problemă.

Ca obicei de consum, cred că ne îndreptăm spre ceva similar situației cu serviciile de streaming: mai multe aplicații instalate pe care căutăm ceea ce ne dorim să consumăm într-un anumit moment, fără să existe neapărat o fidelitate de retailer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu