În ultima lună s-au lansat două albume românești care merită menționate, după ani la rând în care muzica mi se pare că a fost tot mai slabă.

Primii pe ordinea de zi sunt cei de la Rockabella, o trupă care a crescut mult și a devenit recent mai vizibilă în peisajul alternativ românesc. Solistă e Teodora Moroșanu, care a făcut parte din trupa Evo, acum aproximativ 150 de ani (nu, glumesc, doar vreo 15 ani). Dacă nu știți de Evo, dați un play la Ziua de după.

Revenind la Rockabella, au adus-o recent și pe Alina Horez (de la Muse Quartet) în trupă și mi se pare că au schimbat soundul total. Albumul (In)Vulnerabili e produsul unor muzicieni cu experiență, care au cântat la viața lor. Se vede asta și în felul în care arată cu totul Rockabella pe net. Sunt câteva piese pe care le ascult pe repeat de vreo săptămână, în frunte cu ”Până departe” și ”Invulnerabili”.

Al doilea album pe care vi-l recomand este Descântec, proaspăt lansat de Dora Gaitanovici. Pe Dora am ascultat-o pe repeat aproape obsesiv în mixul de la Diud. Am fost în primăvară la concertul din Expirat și eram tare curios ce iese din mâna găștii de puștani care cântă alături de ea.

Spre deosebire de INvulnerabili, albumul Descântec are energia aia tinerească și curajul de a-ți pune sufletul pe tavă. Nu-mi plac toate melodiile și poate că nu e la fel de legat ca albumul Rockabella, dar e fresh și câteva piese sunt foarte bune. Manole înregistrată sună la fel de bine ca acel live de la Diud, ceea ce mi se pare excelent.

2 comentarii. Leave new

  • Nu stiu, n-am dat play, eu ascult doar ce apare in Trending pe YT. Mi se pare ca asa poti descoperi piese bune. Iarasi, calitatea manelelor a crescut simtitor in ultimii ani. De ex. ultima piesa de la Tzanca suna bine rau.

    Răspunde
  • Sunt curios dacă sunt difuzați și în FM. Eu am aflat de ei prin intermediul emisiunii Romtop de pe radio online Trib.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu