S-a închis și Mega Image-ul care activa de 17 ani la subsolul magazinului Unirea, a dat ZF știrea zilele trecute.

Înainte de asta au plecat și toate brandurile Inditex (Zara, Pull&Bear, Stradivarius, Bershka). A ajuns să bată vântul prin Unirea și nu m-ar mira să plece și McDonald’s de acolo în ritmul ăsta.

Și asta pentru că locul ăla a devenit o ruină. E un magazin-ghetou poziționat în mijlocul orașului.

Culmea e că în ultimii ani au apărut acele terase pe Splai, chiar lângă Piața Unirii, așa că ar avea potențial dacă s-ar investi niște bani cu cap.

Iar soluția e una singură, este simplă și poate fi implementată imediat: curățați parcarea din spate. Curățați accesul, să nu mai miroasă a budă fiecare scară, curățați ușile, angajați niște oameni care să fie pe acolo și puneți niște lumini noi.

Asta va aduce oamenii înapoi în parcare și apoi în magazin. Când te gândești unde trebuie să parchezi ca să ajungi la Unirea îți vine să renunți la tot și să te duci până la Mall Vitan sau oriunde în altă parte. 

Atâta tot. O parcare decentă poate schimba lucrurile. Pe urmă vă puteți ocupa de restul problemelor. Următoarea ar fi să ia legătura cu vecinii ca să nu mai arate ca un ghetou zona din jurul magazinului.

15 comentarii. Leave new

 • Marius Tudosiei
  ianuarie 6, 2023 12:25 pm

  Fiecare oras mare are un food hub in jurul caruia roiesc oamenii si infloresc businessurile. Noi am visat sa facem asta cu Piata Amzei, alta ruina a orasului. Dar nu s-a putut, pentru ca „nu se poate, e cartoful atat de fierbinte incat, desi toti il vor, nimeni nu se inghesuie sa il ia din jar” (politic vorbind). Insa o initiativa privata cum e unirea ar putea decide sa deschida portile pentru un astfel de proiect. In TimeOut Lisabona parterul e impartit in standuri egale. Jumatate dintre ele sunt luate de (sau date catre) cei mai buni chefi din Portugalia. Unul (dement, desigur, dar nebunia aia frumoasa!) si-a inchis restaurantul cu 1*Michelin din oras si s-a mutat la etajul pietei. Lumea se misca, e dinamica, daca gaseste panta potrivita. Apa curge oriunde gaseste un spatiu si o inclinatie cat de mica!

  Răspunde
  • Cred ca Unirea sufera si datorita arhitecturii invechite. Pur si simplu modul in care este structurat interiorul nu se compara cu cel al unui Mall modern. Senzatia mea este ca s-ar preta mai bine ca un centru pentru mici artizani, artisti, magazine de nisa (cafea, dulciuri artizanale, chestii handmade, etc) – in general magazine care se pot descurca intr-un spatiu mai mic. Problema este ca nu stiu cat de rentabil ar fi pentru proprietar.

   Si da, curatenia este cu siguranta in factor… .

 • Bun subiectul, bun articolul dar se poate mult mai mult extrapola.

  Răspunde
 • Unirea Shopping arata asa pentru ca din cate stiu era detinuta de Adamescu si acum sunt certuri si litigii intre moștenitori si ceilalți actionari din firma. De asemenea nu stiu si daca Circul Foamei neterminat de pe Coposu este detinut tot de ei. Toata zona aia e o mizerie fix in centru care are enorm de mult potential.

  Răspunde
  • Ăla e al lui Cocoș din ce știu.

  • Nu, circul foamei de la Unirii e al unuia Munteanu de pe la Sibiu, l-a luat cu 15 000 de dolari (da 15 000 dolari) . Și nu face ceva cu el, de-al dracu, pentru ca fratii Negoiță (da, primarul de la 3 și frasu fost la Dinamo) , vor să îl ia de la el, tot pe nimic, și s-au certat cu Munteanu…romanika și ‘business man-ii ‘ ei …

 • Cămătari și drogații vezi acest magazin cu televizoare vechi Alba

  Răspunde
 • Nu mai vb prostii. Adica nu vindea acolo Zara, Bershka, Pull Bear? Acolo a fost o chestie de orgoliu prin mărirea chiriei neacceptate de magazine. Daca nici acolo nu erau mereu clienți… iar treaba cu Mc Donalds e o exagerare groreasca. Cine a întrat acolo știe ca e mereu aproape plin. nu mai vorbiți prostii

  Răspunde
 • Doar ca poza este la zona de aprovizionare a Carrefour, nu la parcarea publica a mall-ului Unirea, care este supraetajata, nu subterana…

  Răspunde
 • Clădirea nu are autorizație ISU, asta e tot, nimic altceva.

  Răspunde
 • Părerea mea este că pentru toate aceste clădiri lăsate în paragină, sau cu este cazul Unirea shopping center care este in devenire o ruină, ar trebui o lege să oblige proprietarii (chiar dacă sunt in litigii, să fie un termen de 2, 3 ani, etc) să facă investiții, sau să le repare, macar fațadele dacă nu amenzi din ce in ce mai mari, pentru 2 sau 3 ani, apoi prin hotărâre de primărie sau de consiliu, etc să fie obligați să le vândă pentru a se repara, da in folosință. Doar asta trebuie pentru a arata orașele țării mai bine. Să vă mai dau un exemplu: zona chirigii ( care arată ca după război (fosta fabrica de bere care se așteaptă să cadă, si cate ni sunt).

  Răspunde
 • Oameni buni,
  Fiecare isi poate da cu parerea, insa realitatea e aceea pe care o stiu cei cu businessuri acolo.
  Da, cearta intre mostenitori e o problema reala.
  Da, prostul management e a diua problema reala.. Cum, Doamne iarta-ma, sa manageriezi o semiruina de la Londra ceva ce oricum nu te intereseaza sa prosperw, ci doar sa scoti bani ?!
  Si da, este o vladire veche cu infrastructura oarecum nepotrivita unui mall.dupa cerintele actuale, dar cu putin creier se gasesc solutii.
  Oricum Unirea de azi si Unirea de acum 5 ani e ca diferenta de la cer la.pamant.
  Daca e ceva de neinteles, este faptul ca daca tot esti dezinteresat si incompetent, de ce il mai pastrezi ?!?

  Răspunde
 • Nu știți caTiriac vrea să facă acolo birouri,deci sta la panda s-o ia pe nimic

  Răspunde
 • Este o mare greșeală că au dispărut cele mai mari Branduri electronice din magazinul Unirea ! In Anii 90, 2000 erau mulți clienți, iar acuma bate vântul prin magazin, a ajuns pustiu ! O alta problema este chiria foarte mare ! Păcat că nu cumpără un milionar acest magazin că sa schimbe acesta imagine deplorabilă ! In Anii 90 era magazinul plin de clienți, iar acuma totul este abandonat !

  Răspunde
  • In anii 90 nu era cam singura optiune ? Nu era asta motivul pentru care era plin de clienti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu