Am mai abordat de câteva ori problema spaţiilor de depozitare din complexurile rezidenţiale noi, observ că nu s-a schimbat nimic în ultimii ani.

Pur şi simplu noţiunea de debara sau cămară a dispărut complet, fiind înlocuită cu un surogat insuficient: boxa de pe hol. Dacă ai noroc, prinzi o astfel de boxă pentru câteva sute de euro chiar pe etajul tău, astfel încât te poţi plimba doar câţiva metri după obiectele de care ai nevoie. Dacă n-ai noroc, poţi să nimereşti o boxă la alt etaj, ceea ce face întregul proces de depozitare şi mai ridicol.

Nu mai vorbesc de temperatură, insecte şi alte probleme care pot apărea când spaţiul de depozitare nu e la tine în casă, asta deja e o problemă bonus.

Am urmărit tot procesul de transport de obiecte la vecinii cu boxă şi m-am lămurit că nu e pentru mine. 

Încă visez la acel apartament care nu are nevoie să transforme balconul în spaţiu de depozitare, însă până atunci mă bucur că avem opţiuni de mobilă

Mobilă care arată bine, care e gândită deştept, care eficientizează spaţiul şi care te ajută să acoperi tot felul de obiecte pe care vrei să le ai la îndemână, dar nu vrei să le ţii aruncate prin casă.

Aşa am rezolvat problema tuturor perechilor de pantofi din casă, diferitele mărunţişuri de care avem nevoie doar de câteva ori pe an (dar fără de care stăm pe loc în situaţiile alea), toate sticlele, tuburile şi flacoanele din baie.

Asta e singura consolare: că nu mai suntem blocaţi în cele 3 modele de biblioteci, în cele 4 variante de dulapuri şi 3 dimensiuni de rafturi pe care le aveam în urmă cu 20-25 de ani.

Sigur că nu e o soluţie perfectă, chiar mi-ar plăcea să ţin borcanele de zacuscă într-o debara, nu într-un dulap din bucătărie, dar poate că revine trendul ăsta al debaralelor la un moment dat în arhitectura românească.

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu