O chestie care mi-a atras atenția în Liverpool a fost modul în care era strâns fiecare chiștoc de pe jos cu un clește de gunoaie.

Liverpool e un oraș mai degrabă murdar, oamenii nu sunt neapărat atenți când vine vorba să păstreze curățenia, dar se vede clar că există un serviciu de curățenie acolo.

Poate că sună stupid, dar e o diferență între un oraș curat și unul care e murdar și curățat constant. Bucureștiul nu intră în niciuna dintre categoriile astea, desigur. E murdar și se menține murdar.

Și cum să nu se mențină când angajații de la salubritate se folosesc doar de mătură și lopată? Serios, ați observat prostia asta?

Îi vezi constant împingând de câte un tomberon, cu o mătură cu coadă lungă și o lopată. De parcă ar trebui să îngroape gunoiul ăla după ce îl găsesc.

Nu cred că am văzut niciodată în România să fie folosit un astfel de clește și mi se pare absurd. Costurile sunt destul de mici, începe de la 15-20 de lei unul, probabil că alea durabile sunt 70-100 de lei. Iar beneficiile sunt foarte mari. Pe de-o parte omul nu se mai apleacă, pe de altă parte nu mai e nevoit să pună mâna pe orice gunoi, manevrează mai rapid obiectul (spre deosebire de mătură și lopată), economisește energie etc.

 

2 comentarii. Leave new

  • Pai de ce sa simplificam, cand putem lasa asa?
    Ce rost are, omu’ oricum nu-l foloseste, il vinde si se apleaca dupa gunoi – acum, mai in gluma, mai in serios, este destul de greu sa faci … training, sa-i zicem si oamenii sa si priceapa.
    Nu zic ca nu ai dreptate, nu zic nici ca ai, dar daca ar fi asa simplu, nu am mai fi romani, nu-i asa? 😀

    Răspunde
  • In Timisoara am vazut ca unii au cleste iar altii nu. Ciudat cum de nu au toti.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu