in De soi

Cum ajungi la Roland Garros 2023 (preţuri + informaţii)

Miercuri, 15 martie, începând cu ora 11:00 se pun în vânzare biletele pentru Roland Garros 2023. Primul pas pentru a lua bilete este să aveţi un cont creat aici.

Turneul are loc între 28 mai şi 11 iunie, iar primul tur va începe duminică, ceea ce a devenit un obicei la Paris. Biletele vor fi disponibile aici. Au acel sistem de coadă online, care începe să fie implementat şi în România. Deschizi pagina şi ţi se alocă un număr, apoi nu mai încarci pagina respectivă şi aştepţi să termine de cumpărat cei din faţa ta (e o limită de vizitatori simultani pe site).

Eu am prins bilete în 2018 şi 2019 şi mi se pare o experienţă de încercat măcar o dată în viaţă. Mai ales că vine la pachet şi cu plimbări prin Paris, ceea ce e un super bonus.

Bilete Roland Garros 2023

Dacă sunteţi la prima experienţă, nu vă faceţi griji, e destul de uşor să prindeţi bilete de pe site-ul oficial. 

Preţul biletelor sunt aici: Philippe-ChatrierSuzanne-LenglenSimonne-Mathieuterenuri exterioare. Au mai crescut cu 5-10 euro, pe ici, pe colo, faţă de anul trecut. Nu le-au crescut la toate categoriile, pare că au ajustat absolut la întâmplare. E mare lucru că nu au crescut conform cu inflaţia.

La fel ca anul trecut, au sesiunea de zi şi sesiunea de seară, care e mai ieftină, dar care include meciuri mai puţine. Sunt şi avantaje, că nu te mai topeşti de căldură sub soarele parizian.

Foarte important e să vă faceţi de la început planul şi să luaţi bilete din start, sunt mici şansele să mai apară ulterior bilete (dar nu e nici exclus). Unii oameni aleg să meargă în fazele finale, alţii preferă începutul turneului, care oferă confruntări interesante cu jucători cunoscuţi la tot pasul.

Pe cele 3 arene centrale (Chatrier, Lenglen şi Mathieu) ai bilete individuale, iar pentru accesul la restul terenurilor e un bilet pentru accesul în complex. Tinerii sub 25 de ani au acces în complex cu doar 10 euro pe zi în a doua săptămână (când nu prea se mai joacă decât meciurile de juniori acolo, dar tot mi se pare o facilitate mişto). Altfel, dai 39 de euro pentru acces în complex şi poţi să prinzi jucători de top. Eu le-am văzut aşa pe surorile Williams, pe Wozniacki, pe Horia Tecău, Irina Begu etc. În 5 zile de turneu (în cei doi ani) am văzut foarte multe meciuri, doar cu pozele în faţă cred că mi-aş mai putea aminti exact.

Un bilet la finala masculină costă între 160 de euro şi 320 de euro, în timp ce unul la finala feminină e între 90 de euro şi 180 de euro. Deci biletele pentru 2 zile la finalul turneului pot costa între 250 şi 500 de euro de persoană. Dar există şi variante mult mai accesibile.

Simulare costuri bilete

Dacă mergeţi 3 zile la turneu alături de alt pasionat de tenis şi vreţi să vedeţi cât mai mulţi jucători de top, recomandarea mea e să mergeţi în turul 2 sau 3. 

Ziua 1 – Suzanne Lenglen – categoria a II-a de preţuri (nici cele mai scumpe, nici cele mai ieftine, poziţionare centrală în partea de sus a tribunei) – între 70 şi 115 de euro per bilet, în funcţie de ziua în care alegeţi să mergeţi.

Ziua 2 – Phillipe Chatrier – categoria a II-a de preţuri – de la 55 de euro per sesiune de noapte şi 70 de euro per sesiune de zi. Anul ăsta au dispărut biletele pentru o zi întreagă, ceea ce mi se pare o alegere naşpa din partea organizatorilor.

Ziua 3 – Outside courts – preţ unic – 39 de euro, însă nu vă garantează loc în tribunele niciunui teren, se merge pe regula primul venit, primul servit.

Vă recomand să luaţi şi asigurarea de ploaie, e câţiva euro şi primiţi banii înapoi dacă se joacă mai puţin de 2 ore în ziua respectivă. 

Noutăţi în 2023

Tribuna superioară de pe Simonne-Matthieu este disponibilă la liber, deci cu acces pe baza biletelor Outside courts. Poate fi o variantă pentru o a treia zi de turneu.

Anul acesta vor introduce o opţiune de upgrade pentru tribunele de jos de pe Chatrier. Ce am înţeles eu este că iei un supliment separat care îţi va permite să ocupi locuri de jos dacă se eliberează ceva (şi mereu se eliberează pe Chatrier, că acolo sunt multe invitaţii, pe care oamenii nu prea le onorează, din păcate).

Tot din acest an va fi un acces ceva mai organizat la antrenamentele jucătorilor importanţi, în săptămâna în care au loc calificările.

Practic, ultimele două „facilităţi” existau şi acum 4-5 ani, doar că nu erau organizate şi comunicate, mai degrabă le descopereai la faţa locului. Şi erau un bonus mişto. Am intrat la un meci al Serenei Williams pe Chatrier în 2019, deşi nu aveam bilete acolo, pentru că era seară, lumea plecase de pe arenă şi au fost invitaţi toţi cei care mai erau în complex (prin intermediul aplicaţiei, dacă îmi amintesc bine).

Citiţi aici cum e experienţa legată de complex, mâncare şi alte activităţi

Alte informaţii sunt disponibile sub tagul Roland Garros. Ce ar fi de reţinut este că vremea e capricioasă, şapca sau pălăria sunt obligatorii, la fel şi cămăşile cu mânecă lungă + crema cu SPF.

Dacă vă doriţi să ajungeţi la un turneu de Grand Slam, Roland Garros este alegerea sigură.

12 comentarii. Leave new

  • Foarte decente preturile. Noi incercam la US open sa mergem la Arthur Ashe Kids Day (cand ai intrare gratis) si eventual in saptamana calificarilor. Dupa aia sunt sute de dolari pe bilet si e cam usturator. Nu am indraznit inca sa visez la finale, ca probabil intram in datorii 😀

    Distractie faina si vreme buna sa aveti acolo

    Răspunde
    • Nu avem în plan :)) Poate la anul.

      Momentan sunt alte priorităţi. Dar am primit newsletterul şi am scris că poate vrea lumea să ajungă şi n-au toate informaţiile.

  • Interesant articolul. Si mie preturile mi se par decente. Anul trecut, in perioada turneului eram prin Italia, in concediu. Dar poate odata o sa reusesc sa ajung si la Roland Garros, sau poate Wimbledon, ca la celalalte turnee de Grand Slem, din SUA si Australia, nu se pune problema, din motive financiare, evvident.

    Răspunde
  • Foarte util articolul. Chiar nu ma gandisem, dar acum ca ai scris… 🙂
    Multumim!

    Răspunde
  • Am stat azi 2,5 ore la coada online si nici gind sa prind bilet la finale sau semifinale. Cred ca este o smecherie la mijloc ptr biletele din ultimile 2 zile …

    Răspunde
    • Să ştii că Ionuţ Bunescu a prins bilete la finală acum câţiva ani. Ştiu oameni care s-au dus pe la sferturi, pe la semifinale. Chiar şi eu am aruncat un ochi pe biletele de acolo în 2019, asta după ce luasem ce aveam nevoie.

      2.5 ore la coadă e enorm, în primul an cred că am intrat în 15 minute. Desigur, ţine şi de noroc până la urmă…

      Ai intrat de la 10:50 pe site?

  • Frateanu Cristina
    martie 16, 2023 11:05 am

    La 11:03 am fost cu numarul de ordine 223.580… am stat logata, conform precizarilor de pe site, ca sa nu-mi pierd locul si randul mi-a venit la ora 15:35. Nu mai erau bilete decat la categoria premium, la preturi de peste 300 euro pe bucata si doar la sesiunile de seara. Nici vorba de bilete la semi sau finala. Asa ca, despre ce vorbim aici? Preturile sunt ok dar marea provocare este sa prinzi bilete. Conform informatiilor de pe site, ordinea este aleatorie la coada, se formeaza automat dupa ora lor 10:00 (11 la noi). Asa ca…felicitari celor care au fost norocosi si bafta la anul celorlalti!

    Răspunde
    • Da, 3 minute contează enorm, ideal e să începi să dai refresh de la 10:55, cam aşa. Odată ce prinzi numărul de ordine e destul de simplu.

      În primul an ţin minte că am prins poziţia 60. Noroc chior.

      Citez din articolul scris în 2018, că nu mai ştiam exact detaliile:

      Eu am dat refresh de pe la 10:58 la fiecare 5 secunde şi la 11:00:10 am reuşit să intru. Siteul RG are o coadă virtuală la care trebuie să stai ca să ai acces la bilete. Printr-un noroc fantastic, am fost numărul 60 la această coadă. Ştiu persoane care au fost în jur de 1200 şi persoane care au fost pe 13400. Eu am primit acces după 3-4 minute, pentru poziţia 13.400 la coadă accesul a venit după vreo 35 de minute.

  • Bună seara. O întrebare… Aveti idee daca ai bilete la sesiunea de seara se poate întra în complex doar începând cu ora 18.30? Multumesc

    Răspunde
    • Da, aşa scrie şi pe site, de la 18:30 e accesul. Pentru restul poţi intra cu bilet de Outside courts, care mai e 39 de euro. Dar văd că nu mai sunt disponibile momentan.

      Dacă ajungi la night sessions, verifică aplicaţia în zilele precedente, că vor mai apărea bilete disponibile (oameni care renunţă la ele). Eu aşa am prins în 2018 şi am văzut un meci cu Simona Halep care a fost programat pe o arenă secundară. Era în turul 3 parcă.

  • Salut. Eu am prins bilete pe Chatrier, night session, in 30 mai. Însă am o întrebare. Scrie ca de la 18.30 se face intrarea. Bănuiesc ca nu pot intra mai repde nu? Sau exista bilete DE zi pe restul terenurilor, nu contează ce teren, important ar fi sa întru acolo…? Se pot cumpăra oare de la fața locului aceste bilete de Outside courts? Știi cumva. MS

    Răspunde
    • Se pot cumpăra bilete de outside courts din aplicație. Nu știu exact cum e accesul pentru sesiunile de seară, n-am mai fost de când le-au introdus. Nu cred că pot da afară toți oamenii din complex pentru sesiunile de seară, așa că presupun că ai acces și mai devreme pentru outside courts. Ar trebui să scrie pe undeva chestia asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu