Avem ediţie nouă din Ora de digital, de data asta vorbim despre un singur subiect: Netflix şi restricţiile de pe conturi. Sunt foarte multe întrebări legate de modul în care va funcţiona schimbarea asta pe care o impune Netflix, aşa că am venit cu toate răspunsurile posibile, după ce am citit absolut toate informaţiile pe care le pune la dispoziţie Netflix, în limba română şi nu numai.
Am descoperit cu surprindere că sunt preţuri diferite pentru acea extra adresă în SUA vs. în România. La americani costul e de 8 dolari, la noi e de 3 euro.
A ieşit o discuţie de 40 de minute, mai mult decât ne aşteptam, doar despre Netflix. E un Netflix special, cum s-ar zice 😀
1. Era aşa o mare problemă împărţirea conturilor? Era un fenomen?
Sunt 233 de milioane de conturi de Netflix la nivel mondial.
Conform unui studiu Leichtman Research Group din 2022, în jur de 33% din userii de Netflix împart contul cu altcineva. Asta înseamnă cam 77 de milioane de conturi care sunt împărţite.
Conform aceluiaşi studiu, cam 7 milioane de conturi sunt plătite de mai mulţi utilizatori. Conturile la comun. Restul de 70 de milioane de împart la 2. Adică 35 de milioane care plătesc şi dau parola prietenilor sau familiei şi 35 de milioane care împrumută de la alţii.
2. Un abonament = o locuinţă. Ce înseamnă exact asta?
Netflix defineşte locuinţă toate dispozitivele care se conectează la aceeaşi conexiune de internet ca televizorul principal.
3. În ce condiţii trebuie să plătească un abonat cei 2,99 euro suplimentari?
Dacă locuiesc la o altă adresă decât contul principal. În SUA suma este de 8 dolari pe lună. (acolo abonamentele sunt 7, 10, 15.5 dolari)
4. Câte conturi poţi avea fără suprataxă?
Trebuie să vorbim puţin despre abonamentele Netflix din acest moment.
https://help.netflix.com/ro/node/24926
Abonamentul minim, are acces fără reclame, vizionare pe un dispozitiv şi format HD, este 5 euro.
Abonamentul standard, 10 euro pe lună, îţi permite să adaugi un extra abonat pentru 3 euro pe lună, permite 2 dispozitive compativile simultan.
Abonamentul premium, 12 euro pe lună, Ultra HD, 4 dispozitive simultan, opţiunea de 2 extra adrese. Şi audio spaţial.
5. Cum poţi folosi aceste conturi?
Conturile în sine devin nişte conturi separate, cu user şi parolă distinctă, doar că sunt plătite prin acelaşi cont.
Extra abonaţii au un singur profil, nu pot crea profiluri adiţionale. Profilul nou poate fi transferat de la titularul contului. Netflix a anunţat că va oferi un tool de transfer pentru profil în afara contului de Netflix (dacă erai la comun cu prietenii) sau către extra abonaţi.
6. Cum setezi “routerul mamă”?
Prin intermediul televizorului. Routerul mamă este cel care e conectat la televizorul pe care îl setezi drept principal.
7. Ce se întâmplă dacă am mai multe routere cu conexiuni diferite?
„Conexiune la internet” se referă la o conexiune la internet prin cablu sau wireless. Dacă ai mai multe rețele Wi-Fi, este posibil să asociem doar una dintre acestea cu locuința Netflix. Dacă vrei să vizionezi Netflix pe dispozitive conectate la rețele Wi-Fi care folosesc conturi diferite de FSI sau care au alte adrese IP externe, este posibil să fie nevoie să confirmi că acel dispozitiv face parte din locuința Netflix. Asigură-te că setezi sau actualizezi locuința Netflix de pe un dispozitiv care este conectat la rețeaua de internet preferată sau cel mai des folosită.
8. Ce se întâmplă când pleci în concediu?
Dacă pleci o lună nu ar trebui să ai probleme.
9. Dacă este un concediu mai lung?
Atunci schimbi adresa de domiciliu pur şi simplu.
10. În cazul în care ai o deplasare de trei luni şi vrei Netflix, ce poţi face?
Schimbi adresa de acasă.