Aici optimistul de serviciu, am venit să vă spun că situaţia nu e roz chiar dacă nu se cresc taxele aşa cum se zvoneşte.

M-am plimbat mai mult prin oraş în ultimele săptămâni şi am observat că s-au închis tot felul de businessuri mici. Magazine, aprozare, chiar şi unele restaurante. Nu e o regulă, probabil că afacerile vulnerabile au tras obloanele, după ce s-or fi chinuit luni de zile şi au sperat că se redresează situaţia.

Toate costurile au crescut din mai multe cauze, personal nu prea găseşti, cum să ţii deschis? Vânzările sunt pe „creştere negativă” pentru mulţi, în timp ce facturile vin tot mai mari. 

Chiar şi noi ne uităm la notele de plată de la restaurant şi ne întrebăm când au sărit atât de mult. Asta în condiţiile în care avem un an plin, cu proiecte mari.

Şi dacă acum e aşa, nici nu vreau să mă gândesc cum va fi după ce se implementează noile măsuri, care or fi ele până la urmă. Acum se negociază cu opinia publică doar cât de tare să se strângă laţul suplimentar faţă de cât era.

N-o să murim de foame, dar cu fiecare masă în oraş pe care o tăiem din program, cu fiecare produs pe care îl lăsăm la raft, mai închidem puţin uşa economiei. Nu mai zic de chestii care se taie primele, precum cultura, divertismentul etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu