Weekendul trecut am fost la Timişoara cu treabă. Revin pe tema asta pentru că a fost super tare ce-am văzut acolo. Am mers într-un grup mai mare şi am redescoperit oraşul după vreo 4 ani de pauză.

Într-o seară am nimerit chiar la deschiderea Taifas Festival, un eveniment de film şi cultură balcanică aflat la prima ediţie. Are loc în perioada 5 – 12 noiembrie şi aduce în Capitala Culturală Europeană filme de artă din Balcani şi mâncare. Plus nişte muzică, desigur. Eu am ajuns la concertul Simion Bogdan-Mihai şi Lăutarii de Mătase, iar weekendul ăsta merg la HRANA – un eveniment gastro-cultural balcanic.

Nu, nu ne-am mutat la Timişoara, pur şi simplu ajungem acolo pentru expoziţia Brâncuşi (apropo, mai aveţi timp până la finalul lunii ianuarie să o vedeţi). 

Să revenim la mâncare, cum să ratăm un eveniment cu o doamnă care l-a servit şi pe Regele Charles? Poate ajungem şi la vreun film, vremea nu se anunţă a fi prietenoasă.

Dacă vă nimeriţi prin Timişoara ăsta e locul în care e bine să veniţi.

Mi se pare că fix genul ăsta de eveniment trebuie să apară după un an de Capitală Culturală Europeană. Nu e singurul, s-au tot întâmplat lucruri bune anul ăsta în Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu