Asta e lumea în care trăim acum. Una în care vom vedea tot mai des dealuri pline cu panouri fotovoltaice. Am făcut poza în Grecia, în timp ce mergeam spre Lefkada. Nu mai ştiu exact pe unde e, probabil pe lângă Salonic. 

Imaginea va deveni o obişnuinţă în următorii ani. Sunt zone în care nu poţi avea culturi agricole, aşa că modul în care poţi folosi pământul respectiv este să îl umpli cu panouri solare.

Într-un fel mi se pare puţin ciudat că vom ajunge la genul ăsta de peisaje. Cândva te plimbai prin zone deluroase şi vedeai tot felul de livezi sau hectare întregi de vie, acum vom ajunge să ne uităm la câmpuri nesfârşite de panouri solare.

Am senzaţia că, de la un punct încolo, nevoia de electricitate va fi atât de mare încât unii afacerişti vor înlocui podgoriile cu ferme solare. De ce să te mai agiţi să cultivi struguri, să produci vin, să îl distribui când e suficient să încasezi pe baza soarelui?

2 comentarii. Leave new

  • Se pot face ambele: panouri amplasate la 2,5m inaltime si oarecum distantate iar pe sol culturi care vor fi protejate de soarele puternic si oarece alte intemperii. Idee vazuta acum ceva timp pe DW.

    Răspunde
  • Cred ca va ajuta si impotriva desertificarii. Un teren pe care nu mai bate soarele atat de tare va pastra mai bine apa in sol.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu