in Casual stuff

Ultimele zile ale expoziţiei Brâncuşi de la Timişoara

Weekendul acesta sunt ultimele ocazii să vedeţi expoziţia Brâncuşi la Timişoara. Probabil că rezervările online sunt deja închise, dar în fiecare dimineaţă se mai pun în vânzare bilete cu acces pentru ziua respectivă, motiv pentru care am văzut cozi mari în faţa Muzeului de Artă din Timişoara. Sunt aproximativ 360 de bilete pentru fiecare zi, deci ceva şanse există.

Nu rataţi şansa să vedeţi expoziţia asta, e unul dintre highlight-urile Capitalei Culturale Europene 2023. Au fost aproape 4 luni în care expoziţia a fost deschisă, probabil un timp prea scurt pentru toţi doritorii. Şi, mai important, pentru toţi cei care ar fi trebuit să vadă expoziţia.

Dacă ajungeţi la Timişoara nu rataţi nici celelalte expoziţii ale Muzeului de Artă, sunt multe tablouri valoroase acolo, au şi o zonă de restaurare care este deschisă publicului printr-un perete de sticlă.

Noi am fost cândva în noiembrie, am făcut un mic circuit care a inclus Timişoara, Oradea şi Sibiul, un fel de săptămână de miere combinată cu artă şi muncă. 

Mi-a plăcut expoziţia, nu mi-a plăcut aşa mult era setată lumina, dar abia după câteva zile am înţeles care a fost ideea din spate. Motivul e detaliat în interviul de aici.

La fel ca în cazul expoziţiei Dali de la Bucureşti, poţi să intri la Brâncuşi fără să ştii nimic despre artistul din Hobiţa şi vei pleca cu o idee clară despre arta sculptorului român.

Puteţi vedea o Domnişoară Pogany, un Sărut, o serie de alte exponate valoroase, extrem de importante în dezvoltarea lui Brâncuşi. 

Sigur că sunt exponate pe care le veţi putea vedea şi la Paris, însă e un sentiment special să-l descoperi pe Brâncuşi atât de aproape de casa lui. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu