Povesteam recent cu cineva despre Tamagotchi şi ce-a însemnat fenomenul în copilăria noastră. Era cineva din Gen Z, evident. Ei n-au prins nebunia aia de la finalul anilor ’90.

Apoi am căutat un video pentru referinţă şi am dat de clipul ăsta de mai jos, din care am aflat o grămadă de lucruri.

De exemplu, în 2021 a apărut o nouă ediţie de Tamagotchi, color, cu tot felul de features noi. Iar în 2023 Bandai a lansat Tamagotchi Uni, care se conectează online la Tamagotchi Universe şi îţi permite să interacţionezi cu alte animale virtuale, să ieşi la un date şi alte chestii de genul ăsta.
Ba chiar Tamagotchi Uni creşte şi cere să fie lăsat să plece de-acasă. Dacă îi dai voie, lasă în loc un ou, din care presupun că se naşte un alt Tamagotchi şi o iei de la capăt.

Sunt în clip o mulţime de legături cu apariţia Pokemon GO, de exemplu sau cu alte dispozitive extrem de populare de-a lungul anilor. 

Mi se pare interesant că încă se mai vinde aşa ceva într-o eră în care copiii au la dispoziţie toate jocurile posibile pe telefon. Că altfel n-ar mai exista pe piaţă dacă nu ar fi o cerere cât de mică.

Aţi avut Tamagotchi sau eraţi prea mari pentru aşa ceva?

1 comentariu. Leave new

  • Am avut vreo 4 iar zilele trecute am văzut pe Temu, mă gândeam dacă să îi iau copilului unul. Am renunțat la idee și l-am pus să își planteze o floare din semințe 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu