Sutele de manifestanţi din piaţa Universităţii au tot îndemnat la solidaritate în ultimele zile. Haideţi cu noi, ca pe 22 a fost la ordinea zilei, deşi mulţi dintre ei nici nu ştiau la care 22 se referă. Dar să vedem de ce nu ieşim în stradă, noi ăştia care suntem acuzaţi că privim pasivi:

– pentru că astăzi am mâncat de 3 ori
– pentru că ieri am avut bani să-mi cumpăr bilete la teatru
– pentru că săptămâna trecută am văzut 2 filme la cinema
– pentru că scriu acest post de pe un laptop
– pentru că la supermarketuri e plin de mâncare
– pentru că am cu ce să cumpăr din când în când flori
– pentru că e mereu curent electric, cu mici excepţii
– pentru că pe BestJobs sunt 12.200 de locuri de muncă disponibile
– pentru că ştiu mulţi oameni care doar muncind, fără alte şmecherii, îşi permit maşini de lux
– pentru că avem posibilitatea reală de a munci în străinătate
– pentru că Valea Prahovei e blocată în fiecare weekend
– pentru că peste 7 luni oricum sunt alegeri
– pentru că părinţii şi bunicii noştri îşi primesc salariile şi pensiile la timp
– pentru că n-o ducem bine, dar nici în faliment nu suntem

Odată ce aţi terminat de citit acest post, vă invit şi la continuarea de aici.

193 de comentarii. Leave new

  • Și eu
    – am mâncat azi de 3 ori
    – aș avea bani de bilete la teatru
    – am văzut două filme la cinema într-o săptămână
    – scriu de la un laptop acest comment
    – știu că la supermarket-uri e plin de mâncare
    – am cu ce cumpăra din când în când flori
    – am curent electric
    – am fost angajat în urma unei aplicații pe eJobs (deh, nu de pe BestJobs)
    – cunosc câțiva oameni care muncesc cinstit și au mașini de lux
    – am fost unul care chiar a muncit în străinătate (fără nicio problemă)
    – văd că în fiecare weekend e blocată Valea Prahovei
    – aștept alegerile de peste 7 luni (chiar dacă sunt aproape sigur că nu voi avea pe cine să aleg)
    – am bunici/părinți care-și primesc salariile și pensiile la timp
    – știu că nu suntem în faliment, dar o puteam duce mai bine

    Dar dacă aș fi fost în sau din București (sau într-un oraș mai mare decât un amărât de orășel din Moldova) aș fi fost în stradă, mai mult decât sigur!

    Așadar, mai stau în picioare motivele tale?

    Răspunde
  • pentru ca am calculat astazi ca din salariul meu imi pot cumpara 400 de kilograme de paine calda de la carrefour

    Răspunde
  • si eu scriu comentariu asta de la un laptop, si eu am ce pune pe masa , si eu am un loc de munca stabil, chiar daca nu f bine platit, dar nu trebuie sa ma gandesc numai la mine, sunt atatia si atatia care nu au ce pune pe masa, care nu au cu ce se imbraca, etc. in plus eu unul m-am saturat de cat se fura in tara asta, m-am scarbit de cei de la putere, m-am scarbit chiar si de cei din opozitie, poate sunt 12 mii de locuri de munca disponibile pe best job, dar sunt sute de mii de oameni care nu au unde lucra

    Răspunde
  • – Ca e o pieredere de timp

    Răspunde
  • de mancat se manca de 3 ori si inainte
    se mergea la teatru/cinema si inainte, nu vad ce argument e acesta
    la supermarket e plin de mancare care mult mai scumpa ca in occident
    conceptul de munca „cinstita” este inteles gresit de obicei si cei care o fac cu adevarat, nu arunca banii pe masini de lux
    pe BestJobs e plin de joburi ca a fugit toata lumea in occident de bine ce era aici
    valea Prahovei e blocata caci in 20 de ani nu s-a putut construi o sosea cumsecade.
    recunosc in schimb ca bunica mea isi primeste dupa o viata de munca cei 300 ron la timp.

    Poftim argumentele.

    Răspunde
  • mai hoinare, pe cine intereseaza ce ti permiti tu sa faci? crezi ca toti oamenii aia care au iesit in strada nu au curent electric sau nu stiu si ei ca e mancare muuulta la supermarket? dar cum ramane cu ceilalti? cu oamenii carora li s a taiat din pensii? cu profesorii care muncesc pe un salariu infim dar in schimb sunt bani pentru construirea catedralei neamului? cu acei copii care vor sa invete si nu si permit nici macar sa si cumpere un stilou, ce sa mai vorbim de un laptop, asa cum ai tu, din fericire? stai in casa, oricum Romania n are nevoie de egoisti ca tine!

    Răspunde
  • Crezi că nu există?
    Păi (contra-)argumente ar fi foarte multe (am să scriu câteva):
    – nu-mi place să fiu mințit (și crede-mă, de multe ori am observat asta, mă refer la guvernanți)
    – pentru că nu-mi place să fiu tratat ca un număr de 13 cifre
    – pentru că actuala conducere nu dă doi bani pe noi
    – pentru că taxele și impozitele sunt foarte mari (pentru puterea românului, poate nu pentru mine sau tine sau alții… dar pentru majoritatea da)
    – pentru că sistemul (fie el educațional, sanitar, instituțional sau altul) e bolnav
    – pentru că-mi place atitudinea (acum o văd la mii de oameni) și de fiecare dată, când mi se oferă ocazia, iau atitudine și-i sfătuiesc pe cei din jur să facă la fel
    – pentru că guvernul dă legi asumându-și răspunderea fără să țină cont de parlament
    – pentru că se știe că banii care ajung la buget nu se întorc în infrastructură, educație, spitale și în alte părți care ne-ar crea un nivel de trai mai decent (sau dacă se întorc, vin prin diferite firme și/sau la un cost mult mai mare, aici referindu-mă la intrastructură)
    – pentru că declarațiile celor de la putere sunt aproape tot timpul în afara subiectului (vezi cel puțin declarațiile de astăzi)
    – pentru că sunt convins că un sistem (să zicem, relativ) sănătos ar fi gestionat mult mai bine resursele (naturale, financiare, turistice) și mult mai eficient pentru un nivel de trai mult mai bun
    – pentru că… sunt și alte motive în afară de cele enumerate (le-am luat într-o ordine efectiv aleatoare, e ce mi-a venit în minte)

    În afară de faptul că și tu… (completează „…” cu ce ai scris tu în articol), ai motive interesante pentru care nu ești în stradă?

    Răspunde
    • @Cristi „puterea romanului” nu e un argument valid. raporteaza-te la tine pentru ca mereu vor fi altii mai amarati. refuz sa cred ca ne-am transformat brusc in binefacatori ai natiunii. cei din piata au fie probleme personale punctuale (rate, taxa auto prea mare etc) fie ura pe sistem. si mai sunt si huliganii, care vor doar sa se bata. si mai sunt si unii manipulati politic. ceea ce vedeti voi nu e o solidaritate reala, altfel eram 100.000 in piata 🙂

      in ’89 s-a iesit in piata pentru ca tuturor le era foame, nimeni nu avea curent, toti circulau o duminica da si alta ba (cu sot si fara sot). acum sunt unii care chiar o duc decent. muncesc de rup, platesc niste biruri care nu le convin, dar o duc ok.

  • Acelora ce le au pe toate, dar tot ar iesi in strada …..
    De alegeri ati auzit??
    De vot liber, ati auzit?
    Cum ar fi, ca la urmatoarele alegeri sa castige partidul vostru, iar noi „ceilalti” …desi am avea de toate, iesim in strada, asa, de jmekeri …..
    Nu va ajuta niciun pic bruma de creier ….ca de va ajuta, ati fi luat, unii dintre voi, BAC’ul.
    Promovati violenta acum ….iar asta inseamna, ca atunci cand veti ajunge la „putere” o veti mentine tot prin violenta. Nu vedeti mai limitatilor, ca sunteti simple animale dresate sa danseze dupa cum va indobitocesc Tembeliziunile.

    Răspunde
  • Se pare ca na I prea hoinarit sa vezi cum o duc oamenii …… Nu ma plang nici eu de bani…… Nici eu nu protestez…. Dar ii inteleg…..,imi inteleg parintii care au lucrat 25 de ani in fabrica ca apoi sa le taie din pensie, vecini care pleaca cu zecile in tari straine….. Legi deanpula…., TVA deanpulea etc….numai bine

    Răspunde
    • @jg in Grecia nu s-au mai putut plati salariile. deloc. sunteti constienti ca taierea salariilor n-a fost o masura dictatoriala ci una de austeritate, da?

  • Abia asteptam sa scrii ceva! Bravos!

    Răspunde
  • E bine să mai vezi din când în când pe cineva care știe să-și deschidă ochii și să privească în jurul lui, să vadă cu adevărat ce are. Problema e că am putea avea mai mult, mai curat, mai normal și mai bine. O schimbare e necesară pentru a ridica voalul pătat de pe a noastră țară.
    Oricum, cinste ție. Cinste nouă.

    Răspunde
  • Sunt de acord cu tine. Acestea sunt parte din motivele pentru care NOI nu iesim in strada.

    Doar ca unii dintre oamenii aceia care au gasit de cuviinta sa iasa la minus x grade afara si sa urle cu pumnii stransi au alte motive.

    Eu n-o sa ies in strada pentru mine, ca eu mi-am facut loc si in statul asta unde castig mai mult decat mama dupa 30 de ani de munca. Dar as iesi pentru ea, pentru ca statul o obliga sa munceasca la scoala mai mult ca acum 20 de ani si apoi ii da o pensie de mizerie pentru ca n-au fost in stare sa puna pe picioare un sistem sustenabil.
    As iesi pentru sora mea care habar n-are de la an la an ce se mai schimba in scoala si care vrea sa se faca chirurg in ciuda a tot ce stim ca o sa indure.
    As iesi macar sa-mi exprim cumva niste sentimente de neputinta cand ma uit in autobuz la oameni obositi si tristi, fara nicio speranta de mai bine.
    As iesi si pentru ca mi-e teama ca daca maine am de mers la doctor cu ceva grav si nimeni n-are bani sa le dea pentru mine, o sa mor cu zile si cu asigurarea platita.

    Alex, stii bine ca suntem printre norocosi. Nici eu n-as iesi pentru mine, pt ca stiu ca nu asa se face democratie. Dar masele de oameni nu sunt ascultate uneori decat daca isi unesc vocile, indiferent pentru ce striga.

    Răspunde
    • @Claudia articolul e mai mult o explicatie, nu vreun manifest. Da, stiu ca sunt si altii care o duc nasol, dar majoritatea oamenilor se descurca de bine, de rau.

  • mai myth…n a iesit nimeni in strada ca are ceva cu pdl ul, n a iesit nici cand s au aflat rezultatele alegerilor trecute. protestul oamenilor este datorita nemultumirilor acumulate in timp. si n a instigat nimeni la violenta, ci doar la protest, care poate fi si pasnic. in legatura cu BAC ul, „jmecheri” ca tine n au ce comenta!

    Răspunde
  • @myth
    Am auzit de alegeri, evident! De asemenea și de vot liber!
    Nu aparțin de niciun partid și nici nu am unul care să câștige!
    Crezi că oamenii din stradă au ieșit de „jmekeri”?
    Eu unul am BAC-ul luat, stai tu liniștit (pe lângă asta și-o altă diplomă).

    Nu promovez violența, de niciun fel!
    Animal dresat ești și tu printre noi, stai liniștit, poate nu-ți dai seama, dar ești și tu unul!

    Cât despre televiziuni, las-o moartă, chiar dacă am urmarit două televiziuni de știri în perioada asta, nu împărtășesc în totalitate opiniile lor și mă pot informa și din alte (multe) surse!

    Deci de ce consideri că tu ești singurul „nelimitat”, limitatule?

    Răspunde
  • Incerc un contra-argument.
    Am iesit in strada, desi raspund afirmativ la toate motivele enumerate de tine mai sus.

    Ies in strada pentru ca:

    – am bani
    – am timp sa ma gandesc si sa citesc
    – reporterii de la RealitateaTV tot vorbesc de „autorizare”, desi in textul legii adunarilor publice acest cuvant nu este nici macar prezent
    – in ultimul timp se ingradeste/incalca dreptul la libera intrunire (vezi legea adunarilor publice)
    – am remarcat ca guvernul isi asuma cam des „raspunderea”. mai in gluma, mai in serios, asta ar putea fi definitia dictaturii: o forma de guvernare care isi asuma mereu raspunderea, fara a purta o dezbatere publica autentica.
    – nu imi ajunge sa fiu satula, as prefera sa traiesc intr-un context care sa permita libera exprimare. degeaba am burta plina, daca trebuie sa imi inghit cuvintele si sunt luata cu duba daca protestez in fata la tvr cu un leucoplast pe gura. (ref linistea care inconjoara subiectul Rosia Montana la tv)
    – nu am incredere ca actuala putere ar avea vreo jena sa fraudeze alegerile (vezi cateva legi pe care le pregatesc in acest sens. astia fura doar cu cadru legal, stii? :D)

    Cam asta ar fi.
    O mentiune: si pe mine ma irita ca multi dintre cei care sunt azi in strada au iesit de foame. Asta echivaleaza in ochii mei cu prostia. Daca ar fi mai atenti la ce se intampla, daca ar sanctiona mai prompt derapajele facute de guvernanti, nu ar ajunge in situatia de a iesi in strada de foame… Ai vazut tu pe cineva iesind in strada pentru ca se privatizeaza resurse strategice? Sau pentru ca guvernantii iau imprumuturi foarte mari, pe care le deturneaza in interese proprii, dar care vor fi platite apoi din bani publici, adica din taxele platite de mine si de tine?
    Eh, dar deja e o alta discutie, si nu vrem sa ne stricam digestia, nu?
    Ma duc sa beau niste apa minerala Tusnad si ma mai gandesc daca sa ma scarbesc sau nu de TOT ce se intampla.

    Răspunde
  • Citez doar finalul: „pentru că n-o ducem bine, dar nici în faliment nu suntem”. Nu ca ceea ce se intampla pe la noi e revolutie, dar un lucru e bun de stiut: Revolutiile au loc in perioade de relativa bunastare. Daca oamenii sunt prea saraci, nu au timp sa se gandeasca la revolutie, pentru ca trebuie sa puna ceva pe masa. Daca sunt prea bogati, nu au de ce sa faca revolutie. In ’89 tocmai ne platisem datoria externa, o duceam „relativ” bine.

    Răspunde
  • @hoinaru, majoritatea oamenilor se descurcă de bine de rău, dar mâine va fi mai rău, poți să fii sigur… iar din lista aia a ta o să începi să tai… Pentru asta mă duc în piață și mâine, ca eu și tu să îmbunătățim lista aia, nu să începem să tăiem din ea…

    Răspunde
  • @hoinaru
    Eu am exprimat pur din perspectiva mea, nu am plătit vreo taxă auto, nu mi s-a taiat salariul (chiar s-a marit), nu mi-au taiat pensia sau mai știu eu ce alte motive „concrete”, dar ai înțeles ceva din ce ți-am scris până acum? Crezi că alea nu-s motive suficiente pentru a ieși în stradă?

    Și nu, nu-s vreun binefăcător al națiunii, vreun justițiar sau mai știu eu ce, am simpla pretenție de a fi corectitudine si mai mult bun simț (fără vreo trimitere dpdv politic), e prea mult? Tu nu ai vrea așa ceva? Eu pentru asta aș ieși!

    Răspunde
  • Am inteles asta. Sa stii ca noi nu suntem majoritatea, asta e problema. Ai fost prin tara, stii cum e cand iesi din Bucuresti si nu ma refer la orase. Oamenii astia protesteaza, asa cum si eu as face-o, si pentru matusi, frati, bunici si rude care nu au vocea aproape de urechile celor care s-o auda.

    Si inchei cu o chestie pe care mi-a zis-o un sef de-al meu dupa ce mi-am exprimat nemultumirea ca nu primisem marirea de salariu promisa la un moment dat: ”De ce n-ai zis mai devreme? Copilul care nu plange nu primeste de mancare” 🙂

    Răspunde
  • Acelora ce se simt ANIMALE ….. sa’mi fie cu iertare stimabililor, am facut ANIMALE pe aceia ce au fost VIOLENTI ……. nu pe aceia ce au manifestat pasnic si o vor face si in continuare.
    Eu nu am nimic impotriva manifestatiilor PASNICE …….. pt ca, este foarte adevarat, unii sunt nemultumiti de deciziile luate …..si au tot dreptul sa fie auziti, dar nu ma luati pe mine cu presiunea asta inutila, manifestata prin violenta, acum, in an electoral ….adica, „BAC’istilor” …peste 8 luni, vor fi ALEGERI LIBERE!!!

    Răspunde
  • […] Un blog din România descrie scurt, clar și cuprinzător cum arată România –  Click aici (a se citi printre rânduri). Leave a […]

    Răspunde
  • @claudia: si atunci de ce nu iesi?

    Răspunde
  • eu as iesi in strada. pentru ca sunt medic. dar nu ies pentru ca mi-e frica sa nu o iau in freza de la vreun microbist care a bagat 2 litri de bere sa se incalzeasca.

    Răspunde
  • Iar acelora ce fac apologia saraciei si o atribuie EXCLUSIV, „regimului Basescu”.
    Culmea, cica, unii dintre voi aveti de toate ….dar ca ati dori mai mult.
    Hai sa va improspatez eu creierele afumate de Antene si Irealitati.
    Ca Ro sa intre in piata comuna, numita UNIUNEA EUROPEANA ……. a fost necesar sa se faca unele corelari …. iar principala corelare, s’a facut asupra preturilor ….. acestea, incet incet, erau aduse la nivel al uniunii europene.
    Aceasta corelare a preturilor noastre cu cele ale UE, a inceput pe la inceputul anilor 90 … mai exact, prin 1992.
    In consecinta, incepand cu 1992 … preturile din Ro, au inceput sa fie cate un pic aduse la nivelul preturilor UE.
    Personal, nu mi se pare nimic anapoda aici …. dar ce mi se pare mie anapoda, ca partidele ce au tot fost la putere, incepand cu 1992 ….nu au incercat ca macar sa tina pe aproape de corelarea preturilor ….si corelarea salariilor ……… iar voi, cereti acum, anno domini 2012 …. ca Base sa va faca salariile, peste noapte, la nivel european???
    Pai aia ce au fost 19 ani la putere pana acum, ce au pazit??
    Ca autostrazi nu au facut
    Au vandut tot ce se putea vinde din Ro
    Dar au dat pomeni, in stanga si in dreapta ……….. acum, a venit cineva sa le taie ………. si, cica „s’a spart buba”

    Răspunde
  • StancioiuStefan
    ianuarie 16, 2012 10:54 pm

    FELICITARI….BRAVO….Sunt fanul tau

    Răspunde
  • De ce nu ies in strada:
    – prefer sa stau cu familia
    – prefer sa muncesc
    – prefer sa imi fac singur viitorul in loc sa astept la altii sa mi-l daca ei
    – prefer sa iau eu insumi de la viata ce vreau in loc sa accept ce mi se arunca

    Răspunde
  • As iesi daca ar exista alternativa la actuala guvernare care sa ma convinga ca mi-ar fi mai bine, clasa politica este in totalitate preocupata de interesele proprii si conduce exclusiv exploatand prostia. As iesi sa strig „Sa muncim cat mai constiincios”, fiecare la jobul lui, in fiecare zi sa invatam ceva in plus si sa ne imbunatatim viata fara sa asteptam sa ni se dea moka. As iesi sa strig „Sa fim civilizati!”… Cred ca as lua cafteala si de la protestatari si de la jandarmi.
    Am muncit si muncesc mult. Sunt dezamagit, prefer sa citesc.

    Răspunde
  • @Florin
    In totalitate de acord cu tine.
    Felicitari!!

    Răspunde
  • @sixshooter

    – prefer sa stau cu familia
    Bravo! Și n-o zic ironic.
    – prefer sa muncesc
    La fel, Bravo! Și mie-mi place să muncesc, chiar și în aceste momente lucrez la ceva chiar dacă programul mi s-a terminat acum 5 ore.
    – prefer sa imi fac singur viitorul in loc sa astept la altii sa mi-l daca ei
    De acord, parțial! De ce? Pentru că mi-aș putea face mai repede viitorul și într-un mediu mult mai sănătos (fără nervi când iau o hârtie de la ANAF, fără șpăgi la medici, fără impozite care-mi iau jumate din banii pe care-i fac, etc.)
    – prefer sa iau eu insumi de la viata ce vreau in loc sa accept ce mi se arunca
    Nici eu nu-s adeptul „a lua totul de-a gata”, însă clasa politică de acum (ca să nu mă refer la conducere, pentru ca toți politicienii sunt în aceeași oală) ne împinge către asta, pentru că e mult mai ușor să iei de-a gata, să furi, să lucrezi la negru, etc.

    Răspunde
  • @Florin

    Foarte bine punctat!
    Ai dreptate, nu există alternativă la actuala guvernare (nici eu nu o văd)!
    Știi ce aș vrea să învețe clasa politică de la aceste evenimente? Că lumea (probabil) se schimbă și e posibil ca de acum să ia atitudine, de mai multe ori… și astfel vor fi mai atenți și mai simțiți, sper. Și poate ne va fi mai bine (însumând și cele două motive spuse de tine, să muncim mai mult și să fim mai civilizați).

    Numai bine!

    Răspunde
  • ies in strada pentru ca m-am saturat sa vad proteste doar cu 10 oameni

    ies in strada impotriva dezastrului din sistemul de sanatate si invatamant

    ies in strada pentru ca sunt scarbit de intreaga clasa politica

    ies in strada pentru ca austriecii ne taie padurile

    ies in strada pentru ca in supermarket pot sa cumpar doar legume importate, desi taranii nostri mor de foame, iar strainii vin si ne cumpara pamanturile

    ies in strada impotriva ultrasilor, becalilor, ebelor, inculturii generalizare promovate pe toate canale media din acesta tara

    ies in strada pentru ca avem cele mai scumpe autostrazi fictive

    ies in strada pentru ca nu putem absorbi fondurile europene

    ies in strada pentru ca am facut o facultate degeaba, a trebuit tot pe cont propriu a trebuit sa invat sa fac ceva. Iar toti colegii mei care au fost buni in facultate (am facut Electronica la Poli) au plecat cu TOTII din tara. Dintr-o grupa de 30, acum dupa 3 ani 20 dintre ei sunt plecati, si nu au de gand sa se intoarca in tara.

    ies in strada impotriva intregii clase politice si mentalitatii romanesti de sclav supus. In tara asta, cum te ajungi, cum nu te mai uiti in stanga dreapta. Daca tie iti merge bine, de ce sa te gandesti la altii?

    ies in strada impotriva lui Basescu si voi iesi si impotriva psd-ului si pnl-ului daca vor incerca sa-si asume revolta mea.

    Nu ies pentru taxa auto pentru ca masina am luat-o noua, cu banii jos, iar lunar castig peste $3k/luna. Maine dimineata ma duc in Poiana sa ma dau cu placa. Dar maine seara o sa ma duc sa protestez.

    Ies in strada din solidarite cu cei care gandesc la fel. Sigur suntem multi.

    Răspunde
  • @dana, pentru ca desi inteleg, nu cred ca asa se face democratia si nu asa se face schimbarea. Protestele sunt simptome ale unei boli a sistemului. Personal, motivele mele nu coincid cu ale multimii si multumesc lui Dumnezeu ca nu-i asa. Daca as fi la limita rabdarii, probabil ca as fi acolo.
    Dar inteleg. Si uitandu-ma azi la stiri si vazand unii oameni care protestau, am vazut disperarea in ochii lor si ii inteleg.
    Nu sunt de acord cu violenta, cred ca mesajul a fost inteles. mai departe, totul se face cu buletinul de vot in mana, iar asta o sa fac cu siguranta.

    Răspunde
  • BTW, astia care nu merg la vot niciodata sper ca au ciocul mic si nu comenteaza acum.

    Răspunde
  • Si pentru ca esti de o prostie urat mirositoare! Atat de mirositoare si pentru ca ai mancat de 3 ori … Si eu am tot ce imi doresc dar nu pot fi nepasator la hotia din tara asta!

    Răspunde
  • satulul nu crede celui flamand. de aia nu ies multi in strada

    Răspunde
  • corectez: de aia nu ies unii in strada

    Răspunde
  • asta e una din ocaziile alea in care nu’s de acord cu tine. adica, da, e corect ce spui tu, dar e doar o mica parte a unei realitati de care esti scutit. cum e cand te duci la spital?! cum o sa fie cand o sa ai un copil la scoala.. daca vor mai fi scoli, cine stie?!
    sunt atatea lucruri care NU merg bine in tara asta. sigur, iesitul in strada nu schimba lucrurile astea, nici eu nu cred ca iesitul in strada le schimba, si de aia nici nu ies.
    dar nu cred ca n’ar trebui sa iesim de bine ce ne e. nu ne e bine, ca natie. deloc.

    Răspunde
  • Wow, ce motive onorante, ce pot sa zic… Am bani, am ce sa mananc, am unde sa stau, ma duc in vacanta… Vine 26 ianuarie si o sa auzim ceva asemanator: aveam o casa, aveam un serviciu, daca aveam pile la alimentara aveam si pui pe masa…
    O soţietate fără prinţipuri carevasăzică că nu le are… trist…

    Răspunde
  • @ruxa n-am zis ce ar trebui sau n-ar trebui sa facem. am explicat de ce nu iese lumea 🙂 sigur, sunt o gramada de lucruri care nu merg, dar dupa ce il dam jos pe Basescu si il punem pe Ponta (sa zicem) lucrurile nu se vor schimba. n-ai vazut ca se striga tot mai des „jos politica, jos PDL si USL”?

    mie imi suna mai mult a lupta surda impotriva sistemului.

    @irina nu sunt onorante, sunt reale. sunt niste motive reale.

    Răspunde
  • […] Si pentru ca in ultimul timp se pare ca suntem mai multi care ne opunem valului, vedeti si parerea hoinarului. […]

    Răspunde
  • alex, nu. ai explicat de ce nu iesi tu. si, ca intr’un negativ, sunt cam acelasi pentru care ies oamenii care ies. motive mici, disperarea cosului zilnic. incet incet, insa, se va schimba si asta, o sa vezi.
    problemele sunt, insa, altele.

    am scris si eu de ce nu ies. dar eu am alte motive 🙂

    http://printreranduri.eu/2012/01/de-ce-as-iesi-in-strada-si-de-ce-nu-ies

    Răspunde
  • Răspunde
  • irina – nu vezi dublu, nesimtitul a furat textul si l’a dat ca fiind al lui. il raportez acum, mersi ca mi’ai zis!

    Răspunde
  • Oameni fara quoaie…

    Răspunde
  • Multumim. Foarte adevarat.

    Răspunde
  • pentru ca esti prost, dar nu mai spune si altora

    Răspunde
  • mda…argumentele tale sunt exclusiv materiale, tin de burta si de placeri. problema reala este insa mult mai profunda, si tine de demnitate, de recunoasterea meritelor/ muncii prestate, de senzatia ca esti acasa si cineva are grija de tine.fara bani. a ti se nega valoarea, a ti se repeta ca poti sa pleci daca nu iti convine reprezinta o josnicie si o lasitate pentru care nu exista nicio explicatie decenta.
    nu ies in strada pentru ca nu cred in proteste violente, nu cred in gloata si nici in ostentatie.in plus, trebuie sa muncesc pentru a imi plati masina, hainele, cartile, teatrul, florile si laptopul de pe care scriu aceste randuri.
    in ceea ce priveste valea prahovei, aglomeratia aia o mai fi si de la ingustimea… drumului , ma gandesc eu. 🙂

    Răspunde
  • […] De ce nu ieșim in strada -articol scris de Hoinaru. Raed Arafat si Dan Vasile Gorgan-”băieții destepti” din […]

    Răspunde
  • I. Prima Amenda

    Eu am iesit in strada pe 10 Decembrie pentru ca era ziua drepturilor omului, si impreuna cu inca vreo 10 persoane, ridicate de jandarmii si duse la sectie, amendate cu 500 ron. Motivul, am protestat, aveam o pancarda la gat care scria L de la Libertate.
    Ce am facut noi dupa ce ne-au dat drumu ?
    Ne-am intors la universitate, de unde majoritatea lumii a fost dusa la sectie din nou, pentru simplu fapt ca doreau sa stea la borna de la km 0 , simbol al libertatii, de ziua inernationala a drepturilor omului.

    II. O luna mai tarziu

    La fix o luna de la incident, Raed Arafat anunta ca demisiona. Dorind sa imi manifest dezacordul total fata de ceea ce se intampla cu legea sanatatii, precum si cu Raed Arafat,
    am intrat pe facebook si am gasit grupul lui Sabina Cornovac cu Respect pentru Raed Arafat infintat anul trecut,am dat join, am intrat.

    Vorbind cu Sabina ca ar trebui sterse diferite postari, ea m-a facut administrator, ca sa pot sa ma ocup si sa moderez discutiile.

    Pe grup, multa lume nemultumita, multi USL-isti care postau linkuri cu Crin Antonescu sau alti cretini care discreditau actualul partid si ziceau ca : Daca votati cu nu stiu ce partid o sa il bagam pe Arafat in conducere la nu stiu ce minister. Fix manipulare clasica.
    Avand mana libera de la Sabina sa tai si sa spunzur, am sters la posturi pana m-am plictisit. Grupul avea vreo 3000 de oamenii, cred.

    III. Cenzura clasei politice.

    Dupa ce a disparut toata manipularea,am sters toate articolele care contineau cuvantul politica in el, vorba vine… au ramas doar postari de genul :

    AR TREBUI SA IESIM IN STRADA

    ESTE UN ROMAN MAI ROMAN CA NOI, etc

    Asta era undeva intre orele 10:00 si 14:00 .

    Societatea civica era paralizata din cauza legii 60, iar daca dorea sa ofere un feedback in strada, cel mai rapid raspuns putea sa fie abia pe 12 ianuarie.
    Partea buna cand nu esti ong ca nu te intereseaza legea, daca stii ca cauza este buna.

    IV. Razbunarea

    Eu aveam boala pe legea 60 cu mult timp inainte de 10 decembrie, cu tampenia ca daca suntem mai mult de 3 persoane este adunare si ne pot imprastia. Si trebuie neaparat autorizatie.
    Aveam de plata deja 500 ron, dar nu era problema, mai luam inca o amenda.
    Pana la ora 16:30 – 17:00 am tot stat sa ma gandesc ce dracu pot face ca flash-mob sau ceva ca sa fie creativ ca sa vina lumea. Adica stiam ca lumea vine, dar nu vroiam sa vina doar pentru asta.

    Pe la 17:45 m-am hotarat doar asupra aspectului legal in care puteam sa rezolv cat de cat : legea 60, lumanarile. Am lasat sa fie flash mob si sa ne punem pe jos,etc.
    Sub pretextul de comemorare SMURD, fiecare om care putea sa aduca o lumanare era asteptat in piata universitatii.
    Am facut eveniment pe facebook si i-am dat drumul pe internet cu mai putin de 2 ore pana la evenimentul propriu zis. Link twitter : https://twitter.com/#!/baditaflorin/status/156775734596206594

    Partea 1/2

    Răspunde
  • Eu nu am ieşit în stradă din alte motive:
    – nu înţeleg foarte clar ce se vrea;
    – nu vreau să mă identific cu mulţimea petriţă care a ieşit mai mult pentru că n-au altă activitate;
    – pentru că, spre deosebire de ce s-a întâmplat în Piaţa Universităţii în iunie 90 acum mulţimea nu mă reprezintă, e mai puţin educată, mai puţin civilizată, mai puţin bună în sensul biblic;
    – pentru că, deşi Băsescu mi se pare complet depăşit de situaţie, nu văd pe cine să punem în locul lui (în niciun caz Antonescu şi Ponta);
    – pentru că mama, care are o pensie cu care nu-şi poate susţine cheltuielile, nu mai vrea să se întoarcă la ce a fost până în ’89;
    – pentru că nu-mi pasă de cei care cred că o pot duce bine dacă stau toată ziua la TV şi se hrănesc cu „succesul” lui Jiji;
    – pentru că n-am plecat în afară să spăl WC-uri (acolo românii sunt dispuşi să muncească orice) ci am preferat să „îndur” aici (îmi cer scuze celor care au plecat la cercetare în Universităţi de prestigiu, ştiu că ei nu aveau de ales, am generalizat puţin dar sunt conştient că unii au plecat pentru a face lucruri bune nu doar pentru bani);
    – pentru că meseriaşul român îşi bagă picioarele când construieşte în România dar este foarte conştiincios în afară;
    – pentru că sunt prea mulţi manelişti care nu merită o viaţă mai bună, (nu şi-o doresc, ei vor maşini şi femei);
    – pentru că sportul naţional este spartul bomboanelor agricole….
    pentru….

    Iar pentru toate astea nu e de vină numai Băsescu ci toţi politicienii, mare parte din ziarişti şi cea mai mare parte a celor care se plâng că nu le este bine. Eu protestez în fiecare zi, îi rog pe cei care aruncă gunoaie pe jos să folosească coşul de gunoi, să nu mai parcheze aiurea, să nu îşi mai bată copiii în parc, să muncească şi primesc înjurături pentru aceste „proteste”.
    Eu sunt în stradă în fiecare zi şi nu o să încetez să încerc să-i ajut pe ceilalţi dar ei nu vor să fie ajutaţi.

    Răspunde
  • Si daca vin alti indizi la conducere,se va schimba ceva ?!? Parerea mea este ca, NU si in plus de asta trebuie schimbata si mentalitatea romanilor.

    Răspunde
  • Stii de ce am iesit noi in strada? Din cauza oamenilor ca tine care mananca de 3 ori pe zi si ii dor in cot de ceilalti care abia isi permit sa manance. Concluzia este urmatoare: nu toti se descurca la fel de bine ca tine ca poate nu au avut posibilitatea asta.
    Mie mila de tine ca nu ai simtit vreodata satisfactia de a ajuta pe cineva.
    Dar probabil ai facut asta sa ai trafic aici ca prin metode conventionale nu poti. Deci mananci de 3 ori pe zi ca pacalesti lumea.

    Răspunde
  • […] zicea și hoinaru, mă descurc ok în condițiile puse la dispoziție. Mă adaptez regulilor societății în care […]

    Răspunde
  • @Cornel: ai ieșit în stradă pentru cei care mănâncă de trei ori pe zi? Nah, când vii înapoi cumpără-mi te rog și o franzelă că am rămas fără și mă paște foamea. Mkay pumpkin?

    Răspunde
  • Eu personal nu am motive sa ies dar o colega mi-a dat motive pt care ea protesteaza si ii dau dreptate:
    1. pentru ca platesc taxe si dupa 20 de ani nu am niste amarate de drumuri pe care sa pot sa circula decent
    2. pentru ca platesc taxe si o femeie in concediu de maternitate primeste doar ~ 6 mil, bani cu care nu poti trai
    3. pentru ca platesc taxe si in spital ma pune sa-mi cumpar medicamente si perfuzii…
    4. pentru ca nesimtirea clasei politice a depasit orice limita…ma refer la furtul pe fata (toti au furat dar parca astia o fac pe fata si fara nicio jena), ma refer la numaratoare voturilor in parlament ale lui madam Anastase…ma refer la schimbarea tuturor profesionestiolor cu oameni politici
    5.pentru ca platesc taxe si totusi nu prea am scoli de stat performante

    eu zic ca e suficient…nu e vb pana la urma de cat de bine traiesti cu banii pe care ii castigi ci ce face statul pentru taxele pe care le platesc.

    Răspunde
  • @Samael: nici o problema. cum vrei franzela? Cu 2π sau cu 2k.

    Răspunde
  • Apropo numele meu est Potrivitu Cornel si imi sustin dreptul de a fi retardat si intelectual in acelasi timp. Eu pot sa fac asta voi nu puteti.

    Răspunde
  • @Andrei, atat de usor te-a convins prietena ta ca:
    1. nu exista drumuri decente in tara? Tu esti sofer? Ea e sofer? Ati circulat in ultimii ani pe drumurile din tara? Sau ati auzit doar la TV ca e rau?
    2. este ceva inuman sa stai acasa si sa iti cresti copilul, in timp ce iti pastrezi locul de munca, si mai si primesti niste bani de la stat (bani care sunt un „ajutor”, nu o „obligatie” )? Tu daca ai fi patron, cati bani ai fi dispus sa platesti angajatii care isi cresc acasa copii? Astfel incat sa nu falimentezi?
    3. (aici ai dreptate 100%, e de cacat, dar nu „Basescu a dus tara de rapa” e cauza, esti constient nu? ca doar poti sa gandesti si cu capul tau, dincolo de ce auzi la tv)
    4. „toti au furat, dar astia parca o fac pe fata si fara nici o jena”. Esti constient ca fraza asta se potriveste la orice autoritate, din ultimele x mii de ani, din ce tara vrei tu. Nu e nici un fapt concret, e doar o parere subiectiva. Pentru ca nu a stat nimeni sa faca socoteli, pur si simplu, daca esti PNL-ist, ai tendinta de a spune ca astia fura cel mai putin, si ceilalti din ce in ce mai mult. La fel si daca esti PSD-ist, PDL-ist, stelist, ortodox, etc.
    5. „nu prea am scoli de stat performante”. Stii ca scolile de stat sunt pentru tot poporul, da? Nu doar pentru copii dotati din Romania. Stii ca tinerii (grosul) din ziua de azi se pisa pe scoala si invatatura, ei stiu ca la TV inveti cu adevarat cum sa te descurci in viata. Pentru ca asa le-au zis niste prieteni, sau asa au vazut acasa. Ce mai conteaza sa gandesti cu capul tau…

    Da, sunt intr-adevar probleme pentru care ar merita iesit in strada, dar cel putin 80% dintre cei care au iesit habar nu au de ele. Au iesit ca i-a luat valul, ca le-a promis cineva ca o sa primeasca pomeni, ca i-a pacalit cineva ca daca il dau pe Basescu jos, o sa le creasca salariile si pensiile, ca o sa fie taiat raul de la radacina. Si laptele si mierea vor incepe sa curga, fara ca ei sa trebuiasca sa mai munceasca, sau sa invete. Credinte magice, specifice copilariei, sau oamenilor saraci cu duhul care inca simt si gandesc ca niste copii.

    Răspunde
  • Bai sti cum este romanul? Daca tu o duci bine, te doare in cur de restul populatie. Nu toti au aceleasi posibilitati ca tine, multi au fost dati afara aiurea, taieri de salari.. s.a. Deci taci daca nu stii despre ce vorbesti.

    Răspunde
  • @Bicu
    1. sunt sofer..
    2. sunt patron…
    3. tu cand ai fost ultima data in spital? eu am fost operat acum un an…noroc ca era doar pt o fractura de la sport si nu a trebuit sa stau decat o noapte in spital
    4. sunt apolitic si ti-am dat concret furtul la numaratoare voturilor lui madam Anastase…e suficient
    5. stii ca lipsa de repere duce la pierderea valorilor, sa inteleg ca e o regula si sistemul de stat face doar lucruri neperformante si nesigure?
    Pai daca asa e vorba as vrea si eu sa fie optionala plata taxelor, pt ca mie ca salariat nu-mi convine sa sustin burtile altora, iar mie ca patron nu-mi place sa imi puna statul cutitul la gat pentru niste bani care in mod clar nu-i foloseste asa cum trebuie.

    Alternativa ta e indiferenta?

    Răspunde
  • […] nu e doar gogul ăsta de 20 de ani cu caş la gură. Sunt zeci. De toate vârstele. Unii şi-au început afaceri cinstite, alţii muncesc pe bani buni, […]

    Răspunde
  • […] la final Hoinaru da o lista buna de motive pentru care sa nu iesim in strada, le-a scris el, nu are rost sa le reiau […]

    Răspunde
  • […] De ce nu ieşim în stradă (Hoinaru.ro) […]

    Răspunde
  • Părinţii primesc pensiile la timp? Să ai pensie de 300 de lei şi atunci primul gând ar fi acela să-l înjuri pe Băse şi să ieşi în stradă.

    Răspunde
  • Nu am eu pensie de 300 de lei, ştiu că pensia mamei e de 300. Şi pentru mama se merită să ieşi în stradă. Nu sunt chiar atât de individualist ca unii…

    Răspunde
  • Din toti „indignatii” astia, cati au fost la vot? Cati stiu care le este deputatul din colegiu? Dar senatorul? Cand au protestat in vre-un fel cand a mai scapat de puscarie, prin blanda suspendare a executarii pedepsei, un politician dovedit corupt?
    Si, mai ales, cati se vor duce la vot?

    Răspunde
  • @Pavel de dragul mamei tale merita sa si inveti mai mult la scoala http://www.hoinaru.ro/2011/07/18/se-merita-sa-te-risti/ 🙂

    Răspunde
  • De la pensie şi Băse ai ajuns să-mi dai sfaturi de cât să învăţ la şcoală? Mda… Cam ilogică măsura.

    Răspunde
  • @Andrei, daca romanii vor reforma, de ce sunt intotdeauna impotriva ei?
    Asata-mi o propunere de lege de-a puterii, la care nu a iesit imediat poporul (la indemnul opozitiei, presei) sa strige „hotii”, sa faca pagini si cauze pe Facebook, sa organizeze flashmob-uri. Daca asa cum e e rau, de ce nu acceptam nici o schimbare?

    Referitor la spitale, stii ca scanteia de la care a pornit toata „revolutia” a fost exact incercarea de a reforma sistemul de sanatate defect, da? Asta ma roade, ca exact cei care spun ca s-au saturat de situatia nasoala, nu isi dau seama ca de fapt lupta pentru mentinerea ei.

    http://www.blogary.ro/2012/01/explicatie-pentru-toti-boii-din-tara-asta/ (nu lua in seama titlul)

    Daca spui ca esti sofer, si ca nu se poate circula decent pe drumurile din Romania, ori esti foarte subiectiv (biasat, influentat) ori faci comparatii nepotrivite. Da, nu avem autostrazi ca altii, dar avem drumuri decente. (apropo, nu avem nici datorii ca altii)

    Spui ca esti patron, este perfect, inseamna ca poti sa gandesti si de pe partea cealalta da baricadei (ala care gestioneaza banii,plateste salarii/prime, etc). Ia spune-mi, cand nu iti merge bine firma, cu cat cresti primele angajatilor tai? Ii vezi ca nu se descurca cu salariul, ca viata e grea, si ce faci, daca si pentru firma viata e grea? Le cresti salariul, le cresti bonusurile si primele? Iar angajatii, cat de idioti ar fi daca ar incepe sa protesteze, crezand ca daca s-ar schimba patronul, le-ar creste automat salariile si primele?

    Referitor la ce exemplul pe care mi l-ai dat, cu furturile, nu e deloc suficient pentru a trage concluzia ca „parca astia fura mai mult ca niciodata, sau ca aialalti”.

    Alternativa mea e ca oamenii sa nu mai creada orbeste tot ce aud la TV sau la prietenii care la randul lor au auzit la TV. Avem fiecare un creier in cap, am putea sa judecam lucrurile putin inainte sa tragem concluzii definitive (pe care ni le planteaza altii in cap). Ca sa nu ne trezim ca suntem aceeasi soldati obedienti, doar ca am schimbat factiunea (corupta si infecta) pentru care luptam (cu alta factiune, la fel de corupta si infecta).

    Uite, ca dovada ca oamenii nu gandesc pentru ei, pun pariu ca o sa fie destui care o sa ma faca automat „basist portocaliu”, doar pentru ca nu am fost de acord cu argumentele tale. Daca nu strigi „hai Antonescu/Ponta”, sau „hai sa varsam sange de jandarmi”, e clar ca esti postac portocaliu, basist imputit. Asa gandesc cei 80% dintre „revolutionari”, la care am facut mai inainte referire. Oamenii au ajuns sa gandeasca in extreme, alese cu grija de cei care ii manipuleaza.

    Răspunde
  • @Pavel imi place sa cred ca purtam o discutie de pe acelasi nivel. Cand cineva face o greseala, o semnalez. De pensionarile din 1990 ce stii? De Ion Iliescu ai auzit? Bunicii mei au beneficiat de pe urma masurilor din acel an, fara sa stie ca ei si alte milioane de oameni vor da sistemul peste cap. Acum avem mult prea multi pensionari si asta e doar una dintre probleme.

    Răspunde
  • S-o luam pe in delete ,desi nu stiu daca te-ai sters la gura inainte de-a vorbi de 22 ,ca-l imiti pe alt papagal (zis si ..neamtu ,care si el isi da cu parerea despre aceasta data ,’decat’ ca pe atunci facea kaka in pemparsi) iar in Piata Universitatii sunt in proportie de 75%cetateni de peste 40 de ani -deci maturi la vremea ceia !

    -ai mancat tu azi de 3 ori ,dar sa stii ca nu-ti pute deloc gura a zambile .
    -ieri ai avut bani de teatru ;lasa nu te mai da ‘telectual si tu ,c-ai vazut un teatru decat pe dinafara ;oricum daca intri nu-ntelegi nimica .
    -saptamana trecuta ai vazut 2 filmoace la cinema: Shrek si (dixit cotoiu ) Moartea domnului Lazaroiu .(sic! sa fie-n bleenu’ lui)
    -ca sicrii la laptop -ia vezi ,n-o fii cumva notebook ?
    -ca la supermarketuri e plin de mancare -dar in frigiderele romnilor (c-asa gavareste chiombu’ ,uneori mananca din vocale) te-ai uitat ?
    -cu florilii e mai simplu -cumpara-ti flori de tei ,ca-n curand vei avea nevoie ;te mai calmeaza din fiorii schimbarii ce va sa vina .
    -curentu’ (cat ie curentu’ ?) e de 220 sau trifazic , si voi sa stiu: de ce e -cand e ,si de ce nu e -cand nu e ? hai ?
    -ca pe bestjobs sunt decat 12.000 de loace (sanchi) de munca reprezinta decat un floc in calea p–lii ,atunci cand nr. de someri din Romania este de 4 meleoane .(pt. verificare >statistici oficiale despre nr. de salariati -6 mil si nr de persoane apte de munca ,intre 18-60 ani – 10 MILIOANE !
    -ca stii tu asa ceva ,poate suntem si io& noi curiosi ;deci incepe in ordine alfabetica -nume ,prenume ,adresa ,ocupatia ,loc de munca ,salariu lunar ,taxe platite la Stat .pana la proba contrarie sunt ….contrariat .
    -ca avem nu’s ce posibilitati -ia vezi tu ce restrictii sunt pe piata muncii europeana ,in prezent,si cate tari membre U.E (de fapt mue,v-am zis !) NU primesc cetateni romani in acest scop .
    – ca V. Prahovei e blocata in week-end ;tu folosesti logica inversa ,nu? atunci cand un sistem -de transport ,in cazul asta -NU functioneaza ,tu ce faci ?stai acasa si nu te gandesti ca doar pt. studiile de fezabilitate ale autostrazii Buc-Brasov ,s-au cheltuit 800 milioane de euro ,lucrarea trebuia terminata de 4 ani ,dar baietii (care lucreaza cinstit ,ii cunosti tu ) trebuiau sa-si cumpere limuzine si viloace de lux ,ca tot uvrierul dealtfel .
    -ca peste 11 luni ,si-asa vine sfarsitul lumii ,deci ce draq ne mai trebe alegeri.
    -ca salariile vine la time (poate la tine si la ai tai ,ca si sistemu’ asta isi remunereaza valabil sustinatorii&propagandistii ce n-au creat ceva palpabil,ci doar vorbe-n vant si manipulare ) iar despre pensiile scazute drastic >las-o jos ca macane .
    -ca nu suntem in faliment >CORECT .suntem in moarte clinica ,si s-apropie si medicul legist pt. autopsia de rigoare .

    De fapt acesti asa-zis bloggeri portocali ,ce n-au muncit o zi in viata lor ,n-au produs nimic pt. PIB-ul national ,platiti cu mii de euroi pe sub mana ,fara taxe si impozite ,cu singurul scop de-a spala creierii romanilor si de-a propti aceasta sleahta de impostori cat mai mult timp la putere ,este pegra societatii ,pegra de care ,in curand ,ne vom debarasa >pasnic sau calcand-o pe cap .

    Răspunde
  • @Cristi
    Nu ma leg de argumentele tale, sunt subiective, ce sa mai zic de cel cu CNP-ul.
    Vreau sa zic doar ceva referitor la urmatoarele linii pe care le-am auzit de m-am saturat:
    – pentru că sistemul (fie el educațional, sanitar, instituțional sau altul) e bolnav
    – pentru că guvernul dă legi asumându-și răspunderea fără să țină cont de parlament
    Spune-mi ce face parlamentul din proprie initiativa (2) in privinta la ce ai spus la (1)? Nimic! Prea multa manipulare la tv incat nu mai vreti nici macar sa va puneti intrebarea daca ce face guvernul/presedintele in sine ok sau nu, doar manipulare ca daca vine de la X sau Y e automat rau. Pana la urma comisii de specialisti au fost de fiecare data, uneori mai bune alteori mai rele, in nici un caz nu ai un argument ca daca ar fi venit de la parlament ar fi fost mai bune. Pe de alta parte orice asumare trece prim parlament si exista mecanisme democratice in mana opozitiei sa arate ca parlamentul nu este de acord cu initiativele, motiuni care daca ar trece ar rezulta in caderea guvernului, din nou argumentele tale se bat cap in cap si sunt invalide.
    Sunt de acord ca presedintele a gresit enorm in problema Arafat indiferent de argumente. Dar daca as iesi in strada as manifesta pentru reducerea numarului de parlamentari care nu au facut oricum nimic in privinta „fie el educațional, sanitar, instituțional sau altul”. In rest ce sa zic Basescu a promis ca o sa traim bine dar daca misca un deget nimeni nu mai stie altceva decat sa critice initiativa indiferent daca e buna sau rea si sa comenteze in continuare ca nu traim bine.

    Răspunde
  • @Mishu Jamie ce e ala „vot”? 🙂

    Răspunde
  • @Hoinaru, nu vorbim de la acelaşi nivel din moment ce tu îmi dai sfaturi fără a fi cerute. Practic, eşti cu cel puţin un nivel peste.

    Răspunde
  • @Pavel ok, daca nu vorbim de la acelasi nivel, macar hai sa vorbim aceeasi limba 🙂

    Răspunde
  • Sau încheiem discuţia aici. Aerele de superioritate îmi provoacă disconfort. Zi bună! Mă rog, să trăieşti (numai tu) bine!

    Răspunde
  • @Bicu angajatilor mei le merge bine, au prime si aproape tot cele trebuie, firmei ii merge bine, multumesc de intrebare! 🙂

    Problema e alta, cu totii platim niste bani statului prin impozite…problema mea e cum statul gestioneaza banii astia.
    Si daca pt tine nu e suficient un furt de voturi pe fata….pt mine e, eu nu-mi doresc sa am in preajma mea astfel de oameni, cu atat mai putin sa ma reprezinte, motivul e f simplu credibilitatea lor e ZERO. Daca au furat un vot pentru o amarata de lege…dmdv interesele lor sunt altele decat binele sistemului care il guverneaza.

    Legat de drumuri, te rog sa calatoresti in orice tara europeana, inclusiv in Grecia cea crizata… in SUA nu te trimit, pt ca s-ar putea sa ai o schimbare de paradigma…si apoi sa discutam daca se circula bine sau nu.. Vb de sistem de valori, da poate ca se circula bine…dpdv, dar depinde cu ce compari.

    Legat de spitale….sa-ti aduc aminte ca oamenii astia sunt la guvernare de 8 ani, nu de o saptamana.

    Răspunde
  • […] De ce nu ieșim în stradă? […]

    Răspunde
  • De ce nu trebuie să ieşi în stradă atunci când gândeşti cu stomacul, duodenul şi ficatul:

    – fiindcă toată lumea mănâncă de 3 ori, până şi cerşetorul, dar asta nu îl face cu nimic mai puţin cerşetor;
    – fiindcă oricine vrea poate să meargă la teatru, ba chiar faptul că a muşcat criza a făcut ca în primăvara 2011 să se bată lumea pe bilete la Naţional, la cozi de ore întregi în frigul de -7 grade, ca în ultimii ani ai Împuşcatului. În timp ce înainte de criză sufla vântul prin săli, că toată lumea era în cluburi;
    – pentru că se mai întâmplă să apară şi filme bune la cinema câteodată;
    – pentru că îţi iei laptop de banii cu care mănâncă 3 inşi la restaurant o dată;
    – pentru că ai maşină, ba chiar una de bună calitate şi nu un jaf de Logan, şi îţi faci de cap cu ea (dacă ai cap. Adică dacă eviţi Valea Prahovei şi îţi faci de cap pe renumitul Deal Negru, spaima şoferilor).

    De ce trebuie să ieşi în stradă dacă şi când gândeşti cu altceva:

    – fiindcă doi derbedei, numiţi Cheliosu şi Citroneanu-Papion, au scormonit în rahat până când au făcut atmosfera de nerespirat;
    – fiindcă te fugăresc toţi derbedeii mai mici căutând să stoarcă o şpagă, de la alde Garcea care te vede fără centură până la inspectorul de la fisc;
    – fiindcă autoritatea judiciară şi poliţienească e mumă pentru orice ţigan care îţi dă în cap şi îţi sparge maşina (de dat pe Valea Prahovei când vrea el) şi e ciumă pentru tine dacă procedezi ca Adrian Iovan;
    – fiindcă s-a putut tăia orice de la bugetari, angajaţi obişnuiţi, firme, plătitori de TVA, de la sănătate sau interne, dar nimeni, niciodată, nu i-a atins pe pensionari(i micului şi găleţii) nici c-o floare, ei sunt la fel de sfinţi ca vaca sfântă a indienilor;
    – fiindcă taie şi spânzură oriunde vor ei prin ţară nea Sataniel căruia i se iţesc coarnele de sub potcapul cel aurit, mare cât o găleată, ca să le ascundă, şi pupătorul inelului său, Ciobanu Cruce-Aurită;
    – fiindcă niciunul dintre partidele care s-au perindat la guvernare, trecând prin FSN, FDSN, PDSR, PNCŢD, PSD, PDL, PNL, UDMR, nu s-a arătat interesat să construiască ceva nici măcar cât PMR şi PCR la vremea lor. Astfel încât alegerile alea care vin peste 7 luni sunt mai puţin relevante, fiindcă singurul partid care nu s-a mânjit niciodată şi care reprezintă o alternativă este PRM.

    Astfel încât, dacă nu ieşi nicăieri, îţi mai rămâne cel mult să votezi PRMul la alegerile parlamentare şi pe alde Virinel la Primăria Capitalei. Unde, cu o probabilitate care tinde spre 1, se va arăta mai merituos decât orice Lis sau Videanu.

    ~Nautilus

    Răspunde
  • inainte sa aduci toate acele argumente, oare are vreo importanta ca lucrezi la privat? oare are vreo importanta ca ai avut posibilitatea sa faci o scoala? oare are vreo importanta ca multi care au avut la fel ca tine posibilitatea de a face o scoala, au ales sa fie profesori de exemplu..care sa ne invete pe noi cum una alta? fara de care poate tu nu ajungeai sa iti permiti toate cele din argumentele tale? oare ti se pare normal ca un functionar public la un serviciu din primarie cu facultate si MBA ia 758 lei / luna? nu toti ajung la privat..la acel patron care a stiut ca daca iti arunca acum 50 euro in plus la salariu te va face sa zici: „ce criza frate? mie mi-au marit salariul!”
    nu se rezuma tot la bani oricum ci la cum ne vad ei (Basescu si toata clasa politica) si cum nu dau 2 bani pe noi.

    Incompetentii din politica nu accepta in preajma lor profesionistii .pentru ca cei care n-au realizat nimic performant in viata lor , nu pot accepta succesul altora

    preturile de pe dincolo sunt la fel ca la noi in mare parte, doar ca salariile sunt de cel putin 5 ori mai mari..
    sunt multe motive pt iesit in strada… problema de fapt este ca oricum nu se va schimba nimic in viitorul apropiat.

    Răspunde
  • – pentru ca esti liber sa declari ce doresti si sa injuri pe cine doresti, fie ca e vorba de mucosul cu blog portocaliu, de chioru de la cotroceni si curvita de serviciu
    – pentru ca nu iti interzice nimeni nimic in tara asta
    – pentru ca esti liber sa pleci daca nu iti convine sau liber sa iesi in strada ca sa ceri schimbari
    – pentru ca esti liber chiar sa alegi prost 😉
    Lumea e indreptatita sa ceara o mai buna clasa politica, si nu ma refer aici doar la guvernanti, ci la intreg parlamentul (care, fie vorba intre noi e compus din oameni si acoliti care au fost la putere toti din 90 incoace… ), chiar si violent, daca asa considera ei ca isi pot manifesta libertatea. Dar sa urli ca vrei libertate este un pic neavenit. Nu suntem noi liberi sa facem ce vrem? Da, hai sa iesim in strada ca sa starpim coruptia de exemplu, hai sa facem o supra-lustratie, prin care toti cei care au detintut functii si demnitati publice in ultimii 20 de ani sa fie rugati si convinsi sa nu mai participe la alegerile din toamna.

    Răspunde
  • numai inculti cu 10 clase vezi la protestele alea…

    Răspunde
  • ***********************************************
    * Eu as sterge postul asta in locul tau. *
    ***********************************************

    din prea multe motive ca sa le scriu aici. citesti tu mai sus.
    iti scriu doar o perceptie pur personala, te-am mai citit cateodata pana acum, ma gandesc acum sa te sterg din favourites.
    de ce? nu imi plac cei care fac afirmatii cu mare greutate in situatii delicate bazate pe analize mult prea simpliste si partinitoare.

    Răspunde
  • @Andrei: tot nu mi-ai raspuns la intrebare, sau nu ai inteles-o: daca de maine ar scadea vanzarile firmei tale drastic (comparatie cu criza), sau ti-ai da seama ca angajatii muncesc tot mai putin si prost (comparatie cu sistemul de stat), ti-ai mai permite sa cresti salariile sau sa dai bonusuri grase?

    Referitor la strazile din Grecia, gandesti ultra superficial daca nu iei in calcul toate datele problemei. Da un search pe Google si vezi ce datorii are Grecia. Pui pariu ca si eu as putea sa o duc la fel „de bine” ca Becali, pentru o saptamana, daca as gasi o banca de la care sa ma imprumut nelimitat? Nu poti sa dai ca exemplu pozitiv pe cineva care a construit ceva frumos si acum se zvarcoleste, pe moarte, pentru ca si-a epuizat toate resursele necesare pentru a supravietui.

    Legat de spitale, ma intorc la argumentul meu: sunt la guvernare de 8 ani, dar da-mi un exemplu de lucru facut de ei pentru care nu a sarit opozitia in sus, punand bete in roate. Si nici macar nu vreau sa le iau apararea, in ochii mei sunt la fel de rai toti, cu interese diferite decat ale noastre. Spun doar ca opozitia, in ultimii ani, nu a facut decat sa puna frana la orice initiativa a puterii. Indiferent ca era buna sau proasta. Odata intrati in politica, oamenii parca uita de interesele pe care ar trebui sa le apere, si intra intr-un alt mind-set: sa ii bata pe ceilalti. Si au o masa de manevra de 20 milioane de naivi, care sunt atat de usor de bagat in jocul lor.

    PS. nu e obligatoriu sa imi dai replica la ce am zis mai sus. Stiu ca stii ca am dreptate. Si stiu asta din cauza ca am spus doar lucruri concrete, pe care nu le poti nega. Si daca accepti asta, nu inseamna ca ai devenit brusc basist, portocaliu, sau monstru, sau roman prost. Nici ca ai dat dreptate unui basist. Inseamna doar ca ai vazut lucrurile si dintr-o alta perspectiva, mai presus de politica lor de cacat, cu interesele lor de cacat. Si e ok asta.

    Răspunde
  • AR TREBUI sa iesim in strada pentru ca:
    – sunt copii care au murit si mor din cauza sistemului medical dezastruos. Plus multi altii care ies cu tot felul de boli din spitale, cunosc personal multe cazuri.( ca se intampla si la altii nu e scuza, oricum nu e asa de rau ca la noi )
    – toti politicienii trebuie sa stie ca vrem altii. Bineinteles, trebuie sa ii si facem, dar e un pas inainte.
    – de care mediu concurential vorbesti cand chiar tu ai scris azi de datoria de 1 mld euro stearsa de stat, de intelegerile intre benzinari s.a.m.d. ?
    As putea continua, ca sunt multe.
    Ai si tu dreptate, inca suntem socialisti in gandire insa asta nu anuleaza adevarurile de mai sus.
    @Andrei: ca si altii au drumuri proaste (recte SUA si Grecia cum spui tu) e scuza pentru drumurile noastre proaste ? Adica daca altii gresesc, putem gresi si noi linistiti, ca nu suntem singurii ?
    Asta e ceva de genul „nu vezi ca si capra vecinului e bolnava, deci si a noastra poate sa fie, nu e problema”
    @Hoinaru, Doamne fereste, daca ajungi cu copilul la urgente si moare ca nu au aia nu stiu ce chestie elementara sau nu ai nu stiu cate zeci de mii de euro disponibili imediat, nici atunci nu iesi in strada ? Nici daca asemenea cazuri nu sunt chiar asa exceptii cum crezi ?

    Răspunde
  • @Bicu eu cred ca tu ai probleme cu mancarea….eu ti-am zis ca motivele revoltei mele nu sunt legate de mancare si nici de salariile altora, dmdv sa aiba toti salarii de mii de euro cu o singura conditie, sa dea randament, si sa vb de ROI.

    Esti politician? Grecia a fost mentionata in contextul drumurilor chiar trebuie sa schimbam subiectul aiurea sau nu prea ai calatorit prin lume? Hai sa vb despre drumurile din Spania, Portugalia (care are un rating mai mic ca noi acum), chiar si Bulgaria..etc. Subiectul era cat de bine se circula la noi…daca zici ca se circula bine, as vrea sa stiu si eu cu ce compari, sper ca nu cu zamzibar.

    Legat de spitale…despre ce opozitie vb? Ati fost majoritari, ce conteaza ce facea opozitia… oricum Anastase numara din 3 in 3….daca vroia sa schimbe o lege o schimba. Ce bete in roate, 3 motiuni amarate fara nicio sansa?

    Revin e vorba ca eu platesc niste taxe la stat si statul nu stie sa gestioneze banii platiti de mine…ba in plus ma mai si fura pe fata (AKA Anastase) pt asta merita tot.

    Răspunde
  • @George A nu era o analiza, cautam o serie de motive. o analiza presupune ceva mult mai consistent. Dar da, pe scurt, cred ca oamenii nu ies in strada pentru ca unora le e bine. Sau se multumesc cu ce au. Nici eu nu ma asteptam sa se mute razboiul declaratiilor aici 🙂

    Răspunde
  • Bai viata nu e atat de roz in Romania, nu toti isi permit ce-ti permiti tu, desi muncesc, nu sunt sanse egale, plus ca, clasa politica e jalnica:)

    Răspunde
  • sa mai iasa si alti natarai ca eu am tot iesit si ma doare cat am tot strigat si in 89 la in piata si la televiziune, si pe urma in iunie 90 si plangeam ca eram cu alde Ratiu si jigodia de campeanu. si l-am votat pe Milica si in 92 si in 96. si in 96 am luat prima mare tzeapa cu 15.000 de specialisti si nepoti taranisti, banci ,caritasuri,inflatii de 300% pe an. in 2000 am votat cu nea nelu ca sa nu iasa tembelu si i-am numarat 4 ani ouale lui bombo. in 2004 am stat la cozi ca sa votez suvita, in 2007 nu era sa votez cu motanu am ales tot capitanu, in 2009 prostanacu mirosea a moscova deci tot chelia era mai buna. acum cine vrea sa schimbe ceva sa faca bine si sa nu mai spere nimic de la clasa politica. breching niuz arafat accepta sa revina. deci ciolanul e bun. oamenii sunt la fel oricum s-ar vopsi

    Răspunde
  • Sunt multe motive de nemultumire… ar fi chiar suspect si gresit sa nu ai chiar nici o nemultumire… DAR haideti sa analizam putin situatia economica mondiala, sau europeana… in foarte multe tari se fac sacrificii imense ca sa se mentina pe linia de plutire… In Spania somajul e de cca 23% de exemplu, s-au inghetat salariile si pensiile etc. Ca sa nu mai vorbim de Grecia…nici Ungaria nu e bine deloc… si exemplele pot continua..
    De bine de rau, cu eforturi si sacrificii foarte mari, noi suntem pe linia de plutire, pe un trend ascendent foarte mic, dar totusi ascendent. Raportul celor care muncesc fata de cei care nu muncesc in Romania este aproape subunitar… e foarte greu sa sustii o asemenea situatie. Si trebuie spus sa foarte multi prefera sa incaseze un ajutor de la stat, decat sa-si caute de munca sau sa munceasca chiar si cu ziua sau sezonier. Cum zicea cineva… decat 2 ore la soare, mai bine 10 la umbra… Ani buni s-au furat bani si inca se mai fura prin diverse forme de ajutoare de la stat… celebrii pensionati pe caz de boala care nu au nimic, pensionari la 40 de ani cu 30 – 40 milioane (ex. militari), zeci de mii de pseudo-revolutionari, s.a. .Ce vreti acum? sa marim pensiile? Si eu as vrea ca tata sa aiba o pensie de 3 ori mai mare… dar pur si simplu nu se poate…Muncim prea putini in Romania, si se fura prea mult ca sa ne permitem asta… din cca. 19 milioane de locuitori, lucreaza (oficial) cca 4,2 milioane…. Haideti sa coboram cu picioarele pe pamant si sa punem mana pe treaba ca asta e singura solutie sa ne mearga mai bine

    Răspunde
  • Ma bucur ca o duci bine. Sa te fereasca sfantu’ insa sa ajungi la UPU sau pe patul de spital. Acolo, daca n-ai cascaval peste cascaval, o sa ti se naruie toata starea de bine.

    Răspunde
  • […] De ce nu ieşim în stradă (hoinaru.ro) […]

    Răspunde
  • Societatea civila trebuie sa-si faca si ea simtita prezenta hoinarule… e perfect normal si sanatos ca oamenii sa protesteze, problema e cum (de preferat non-violent) si de ce (momentul si cauza potrivite).
    Normal ca oamenii care o duc bine nu sunt primii care ies in strada, dar dupa 3 ani cu „moralul la pamant” unii aproape ca nu mai aveau nevoie de un motiv.

    Nu toata lumea are bani sa mearga pe Valea Prahovei, unii care muncesc cinstit nu si-au mai facut un concediu de ani de zile, pentru ca nu-si permit.
    Parintii mei au fost in somaj tehnic cateva luni iar pensia pe care o primeste bunica’mea la timp nu i-ar ajunge daca nu i-am trimite noi bani.
    Da imi permit bilete la teatru, filme, ies si la cafele, am curent electric si mananc mai mult de 3 mese pe zi. Dar la 24 ani si un salariu „decent” in industrie nu imi permit o chirie si cheltuielile de zi cu zi de una singura, iar prietenii care sunt nevoiti sa se descurce ori primesc ajutor de la parinti ori au datorii. Inca nu stiu cum o sa-mi platesc masterul.. hmm.. poate un credit. Nu-mi permit nici macar o masina ieftina. Am platit 3 milioane pentru analize anuale si consultatie desi sunt asigurat CASMB…
    In alte tari pentru un om normal, mediu, cu facultate, lucrurile astea nu sunt un lux…motive sunt multe.

    Inteleg ca inca suntem in criza. Nu ma plang, incerc sa ma descurc mai bine pe cont propriu. Nu am iesit sa protestez pentru ca mi-era frica sa nu primesc un cot sau o caramida cadou. Dar daca ar fi fost o atmosfera pasnica as fi iesit sa protestez pentru niste lucrrui care nu merg bine…impotriva intregii clase politice, nu pentru demiterea lui Basescu si Udrea.

    Nu esti de blamat ca ai ales sa privesti pasiv dar nici cei care au iesit nu sunt de blamat. Modul in care ai scris tu postul asta e ignorant fata de 80% din populatie.
    Mergi un pic cu RATB-ul si intreaba oamenii de rand cum se simt si cum o duc, daca le raman bani de la salariu la salariu…ca sa intelegi de ce au iesit in strada.

    Răspunde
  • În sfârșit cineva care gândește clar, concis și logic. Toate motivele invocate in acest post de pe blogul tau sunt adevarate pentru mai multi oameni decat se lasa vazut. Într-adevăr o ducem decent. Am trecut și eu prin Piața Universității și am văzut mulțimea de oameni însă am vazut-o din spatele geamului unui taxiu. Majoritatea sunt huligani fară nici un viitor, fără o direcție clară în viață.

    Răspunde
  • +1 Ai perfecta dreptate! Se vede ca esti un baiat descurcaret care nu asteapta sa i se ofere.

    Răspunde
  • Iti spun eu,pentru ca esti prost.
    Iar pentru cei care se intreaba si ce se intampla,vine altu mai bun? Nu iesi ca sa vina ponta monta fonta,iesi sa le arati ca romanul poate iesi in strada si nu se pot lasa furati cand vor ei,le arati ca romanul nu doarme!

    Răspunde
  • Eu n-am iesit in strada pentru ca nu-mi place sa ma bat si sa dau foc la altceva decat la lumanari.
    But i see what you did there 🙂 and it’s a good point!

    Răspunde
  • bai baiatule, tu chiar esti real?

    Răspunde
  • „De ce nu iesim in strada?”
    „Pentru ca nu-mi pasa ca traiesc intr-o societate.”
    Da, daca ai ales sa traiesti intr-o societate, iti intra automat in fisa postului sa ai grija ca toate partile ei merg corect. Exact ca un organism.
    Muncesti, platesti taxe, iti vezi de viata bucuros. Daca se intampla ceva cu tine, te astepti ca societatea sa-ti sara in ajutor. Principiul simplu dupa care ar trebui sa functioneze o societate normala.

    Altfel? Te bucuri ca ai bani de shaorma si film. Cui ii pasa de restul?
    Profesori? Da-i in masa, n-am copii. Doctori? Sa-i tuf, is sanatos. Politisti? ma doare in cur, la mine in cartier e liniste. Autostrazi? Ma cac pe ele, stau in statiune. …si pot continua asa pentru orice clasa de indivizi care isi desfasoara activitatea in alt domeniu decat cel in care esti tu.

    Postul tau arata ca strategia divide et impera functioneaza. Organismul se imparte in organe ce cred ca pot trai fara celelalte, rezultatul final fiind o societate ce va fi rapusa ca un organism afectat de un virus; Aici coruptia si prostia.

    Răspunde
  • […] Hoinaru are burta plină, se duce la cinema și are laptop și nu iese în stradă. […]

    Răspunde
  • mentalitate mioritca

    Răspunde
  • probabil cel mai jenant articol citit in ultima perioada.

    Răspunde
  • total de acord cu tine, intre PDL si USL prefer clar PDL care de bine de rau au facut si lucruri bune anii astia spre deosebire de guvernarile psd-iste si liberale care ne-au dus unde ne-au dus pana in 2008. Despre USL, ce sa mai zic, un ocean de vorbe goale. Crin leneveste toata ziua si apoi se uita sa vada ce a zis Base ca sa iasa la atac, iar Ponta care apare tot timpul cu Nastase patru case in dreapta si cu Ilici in stanga nu mai necesita prezentare.:)

    Răspunde
  • -Pentru ca ai mancat shaorma de 3 ori.
    -Ai cumparat bilet la teatru pentru un cunoscut care ti-a platit si tie biletul
    -Pentru ca sapt. trecuta te-ai uitat la 2 filme acasa pe tv tau nou si ai considerat ca esti la cinema.
    – Pentru laptopul ala ai facut imprumut la banca.
    -Pentru ca la supermarketuri e plin de mancare dar tu nici macar nu iti poti cumpara un sfert din ea
    -Pentru ca florile alea mai bine stau in pamant.
    -Pentru ca merge curentul datorita faptului ca era o problema pusa inca de pe vremea lui Impuscatu’ care s-a rezolvat datorita oamenilor.
    –Pentru ca pe BestJobs sunt 12.200 de locuride munca disponibile care iti cer experienta in timp ce multi dintre noi suntem pana in 30 de ani si nu ne angajeaza nimeni pe un salariu mai mare de 1400lei.
    -Pentru ca doar ii stii pe oamenii respectivi ,trebuie sa stii sica acei oameni au facut sacrificii ca sa isi permita acele masinide lux (masinile de lux sunt bullshit.Poti avea masini de lux in garaj si frigiderul gol)
    – De ce sa nu invatam/muncim la noi in tara?
    -Valea Prahovei este blocata in fiecare weekend al saptamanii in care iti iei salariul( sau inca stai pe banii parintilor).
    -Le primesc la timp ca sa isi plateasca datoriiile si sa isi cumpere medicamente sau mai rau -spitalizarile.
    -De ce nu acum?Ceea ce istoria nici unui popor nu iarta este Lasitatea;)
    -Pentru ca pana si Bulgaria ne-a intrecut la nivelul de trai..

    Probabil stii doar de banii parintilor sau inca stai cu ai tai…pacat;)

    Răspunde
  • voi astia pasivii sunteti foarte putini..sau doar credeti ca o duceti bine.hai s-o luam asa
    -ai mancat de 3 ori dar ce?fulgi de porumb la 3 lei punga/varza/fasole/mancare de cartofi?
    -ti-ai luat bilete la teatru,dar undeva sus la cucurigu,poate reduse pt studenti/pensionari?
    -ai vazut 2 filme dintre care unul la orange film ca sa platesti 1 in loc de 2?k niciodata nu e rau sa economisesti right?
    -un laptop nu e cine stie ce chestie,poti sa-l achizitionezi de pe okazii la un pret minim sau de la cineva care are nevoie urgenta de bani
    -la supermarket e plin de mancare dar o cumperi pe cea ieftina si nesanatoasa decat pe cea scumpa si sanatoasa(si pun pariu k te uiti la pret inainte sa pui un produs in cos)
    -flori nu ar trebui sa cumperi numai din cand in cand(adik de valentines day si de onomastica)
    -daca am ajuns sa ne gandim la curent electric ca la ceva extraordinar,un lux..wtf??
    -locurile de munca de pe bestjobs sunt acolo numai ca sa fie.un om obisnuit nu are sanse reale de a le obtine
    -un bmv din 1900 toamna sau un cielo nu sunt masini de lux
    -daca vrem sa muncim in afara inseamna k ceva nu merge bine aici
    -daca strangi bani 2 ani sa mergi intr-o excursie k lumea nu ins k o duci bine
    -peste 7 luni sunt alegeri dar de ce sa ne prefacem k nu existam?
    -bunicii,parintii primesc salariile/pensiile la timp dar pt cat timp le ajung banii aia?
    -n-o ducem bine,nici nu murim de foame,deci asta ar trebui sa ne fie de ajuns..nu?

    Răspunde
  • Felicitari pentru articol, uite asa ai iesit din umbra!

    Răspunde
  • Esti evadat din realitate pustiu’ , am toata convingerea ca tu nu ai citit ce ai scris , dar na , esti posesor de blog .

    Răspunde
  • […] cum e și cazul de la Tg. Mureș. Ca și mulți alții care-și exprimă motivele pentru care nu merg în stradă, mă gândeam că am tot ce-mi trebuie. Singura nemulțumire ar fi că nu am cât îmi trebuie, dar […]

    Răspunde
  • @Dm, @sephora (dar si catre altii ca ei) nu vreau sa-l sustin orbeste pe autor, dar ma tavelesc pe jos de ras.

    Daca tu Dm crezi ca daca ai pana in 30 de ani nu poti sa ai salariu mai mare de 1400 lei pe luna esti probabil incarcator – descarcator. Iar, sephora, daca asta scrie in buletinul tau atunci meriti sa traiesti prost.

    Singurul motiv pentru care voi traiti prost este ca sunteti destul de prosti (probabil nu indeajuns de mult cat sa primiti ajutoare sociale, dar pe aproape).

    Nu neaga nimeni ca exista probleme mari cu tara mea (a voasta nu, lenesi ordinari), una dintre ele fiind segmentul vostru. Crede-ma, daca ati fi jumate lenesi pe cat sunteti, celor care fura (motivul real pentru care un profesor castiga jumate cat DM) le-ar fi de 2 ori mai greu.

    Marius – 24 ani – 7500 RON Net / Luna – Fara masina pentru ca e foarte ieftin taxiul in Romania.

    Răspunde
  • @Marius Pacat de jignirile aduse. La valoarea ta salariala ai fi putut veni cu ceva constructiv.

    Cat de bine merge unei tari se vede dupa cat de puternica e clasa de mijloc. Din statistici eu spun:
    * romani cu salariu peste de peste 1000 euro BRUT in 2010: 90.000 (deci, procentual, un numar enorm de mic).
    * pensii sub 1000 de lei: cam 80%.

    Nu iesim in strada din trei motive:
    * Chiar nu e nevoie. Noi i-am ales, noi traim cu ei 4 ani. Regulile simple ale democratiei.
    * E cald si bine in casa. Iar la caldura mintea noastra poate sa scoata mii de scuze.
    * Chiar daca ar fi nevoie sa iesim, tot nu am iesi in strada. Suntem romani si, asa cum tacem cand cineva e furat in autobuz, asa o sa ne pazim spatele daca ar fi sa luam o decizie de unii singuri.

    Răspunde
  • De ce ar trebui sa iesi in strada :
    – pentru ca traim intr-o tara bogata exploatata prost
    – pentru ca o mana de oameni care ne conduc se comporta ca si cum ar detine tara asta
    – pentru ca am 26 ani si nu imi permit sa ma mut in casa mea desi am un serviciu bun( care imi permite sa am o masina de lux luata in rate)
    -pentru ca nu imi pot permite sa am un copil
    – pentru ca cei mai buni doctori au plecat afara si aia care au ramas te tin cate 3 ore sa astepti la urgente
    – pentru ca valea prahovei e plina doar pentru ca e decat o ulita
    -pentru ca politia sta in tufis sa dea amenzi in loc sa aresteze hoti
    – pentru ca suntem condusi prost : • sistem sanitar e praf • invatamantul e praf • armata e praf in timp ce oameni ca Casuneanu ( cacofonie inentionata) prospera
    – si cate inca…

    Răspunde
  • unul din cele mai misto „articole” (notite) citite in ultima perioada, mai ales in contextul momentului. multumesc.

    P.S.
    – contra-argumentele solide sunt cateva si incep cu pagina 2 de comentarii.
    – personal imi da punctul de plecare pe care il cautam pentru demonstratia „lucrurile merg din ce in ce mai bine” since ’86 & ’96. niste macro-indici f bine alesi.

    Răspunde
  • […] Un blog din România descrie scurt, clar și cuprinzător cum arată România în prezent –  Click aici (a se citi printre rânduri). ianuarie 17th, 2012 | Category: […]

    Răspunde
  • tu esti ca porcul ala din fabula lui PRIKOKE. cauta pe youtube
    e vorba de un porc, care se multumeste cu ce are, fiindu-i bine in cocina…si pan la urma, vine craciunul. si fiindca n-a vrut sa traiasca mai bine…work out the rest
    te faci de ras cu postul asta

    Răspunde
  • Cel mai penibil articol citit zilele astea…

    Răspunde
  • Sa incercam si altfel:
    -pentru ca nu ne identificam cu protestatarii…
    -pentru ca ne-am saturat de atatea manifestari de strada…
    -pentru ca nu identificam o solutie rapida pentru tara asta si preferam sa asteptam pana in toamna…
    -pentru ca credem ca ceilalti ne-ar fi putut duce mai in gaura…

    Si una rautacioasa… pentru ca poti dansa pinguinul si acasa :))

    Răspunde
  • Ah, ce pacat ca nu pot sa dau like la comentariile lui @Arhi si @Ana Q. Si ce pacat ca suntem in minoritate.

    Răspunde
  • Bravo autorului acestui articol, il sustin intrutotul. Basescu este un om deosebit si va ramine in istorie ca un mare om de stat.In conditiile istorice actuale, nu cred ca un alt guvern s-ar fi descurcat mai bine , decit actualul . Dar asta „narodul”o s-o vada mai tirziu.

    Răspunde
  • Am tot incercat sa nu „ma bag” dar nu pot… Deci „ma bag”: trist bai Alex. Jenant, arogant si de prost gust.

    De la tine m-a luat flama sa scriu ce am scris pe blog.

    Răspunde
  • @Valy daca nu astea sunt motivele pentru care nu ies oamenii in strada, care sunt? 🙂

    Răspunde
  • @Marius Eu m-as tavali de ras la un banc bun mai degraba…mediteaza un pic pe tema inteligenta – aroganta si reciteste ce ai scris…

    Răspunde
  • @Alex: Pai eu am zis de ce nu am iesit eu personal: pentru ca (inca) nu cred intr-o schimbare. Desi incep sa cred ca cei care vor veni din urma vor fura mai „cu frica”…

    Nu pot sa stiu ce e in mintea fiecarui om care sta in fata televizorului. Dar sa spui ca nu iesi ca ai laptop, ca mananci de trei ori pe zi sau ca daca vrei sa lucrezi in afara tarii poti sa o faci, denota o urma de aroganta/ironie si oarecum laudarosenie.

    E ok, nu vrei sa iesi, iti e bine, dar nu ii lua peste picior pe aia care mai spera si mai ales atunci cand nu iesi, stii tu bine de ce nu iesi, nu mai spune la altu sau nu in felul asta.

    Umila mea parere.

    Răspunde
    • @Valy am citit si postul tau in cursul zilei, nu inteleg de ce ai perceput ca as fi luat peste picior oamenii din strada. populatia s-a scindat. unii o duc bine (nu excelent, dar au un trai decent), iar altii care o duc rau si spera ca vor schimba ceva. e o serie de motive pentru care sunt 1000 de oameni in piata, nu 100.000

      nu exista solidaritate lipsita de interes personal. am mai zis, in 89 eram toti asupriti, de-asta au iesit toti in strazi. acum aia care o duc bine nu au argumente solide sa stea 5-6-7 ore in frig si sa mearga obositi la munca maine. asa ca ies doar cei care au o problema (ei, bunicii, parintii, fratii etc). ca nu sunt sosele nu e o problema personala, ci una a intregului stat. ca exista incalzire globala nu e problema personala, ci generala samd.

      Acceptati ca ceilalti oameni nu sunt nici prosti, nici basisti, nici lasi. Sunt doar egoisti.

  • Ai avut o atitudine de tipul „Ce neghiob e poporul ăsta, care vrea neapărat pâine, când ar putea să-şi cumpere cozonaci!” ..d aici si commenturile rautacioase

    Răspunde
  • Pai poate daca puneai problema astfel si spuneai simplu: nu ies ca sunt egoist, poate nu veneau asa tare repercusiunile :).

    P.S. Nicio treaba din partea mea cu politica, deci nu as fi indraznit sa te fac basist, pontist sau antonist sau mocangist. Nu am in momentul de fata incredere in nicio culoare politica.

    Răspunde
    • @Valy mai simplu de cum am scris cum puteam sa pun problema? Oamenii care nu ies in strada stau acasa la caldura pentru ca nu le-a ajuns cutitul la os. Inca.

  • Cetateanu' Turmentat
    ianuarie 17, 2012 11:31 pm

    Dar am si eu o intrebare – De ce ati iesit in strada?

    Răspunde
  • Hoinarule, trebuia sa mai adaugi cate ceva:

    – pentru ca la vot nu v-ati mobilizat atata prin retelele sociale facandu-va de ras (cel putin fata de unii dintre noi care au mai mult de 2-3 neuroni imperecheati) si incercand sa arati ca la 20-23 de ani stiti ce vreti cand de fapt nu aveti habar de lumea asta
    – pentru ca preferati sa votati cauze pe Facebook si prin alte medii online decat sa faceti ceva cu adevarat folositor. Ex: caini vagabonzi si de ce nu si acum, penibilitatea absoluta, cauzele pentru care va alaturati impotriva lui Basescu
    – fiindca nu aveti idee cine trebuie pus in locul lui Basescu, pur si simplu vi s-a pus pata sa nu fie el. Iar daca faceti si greseala sa credeti ca exista altul mai bun decat Basescu e clar ca duceti lipsa de inteligenta
    – pentru ca va cramponati in mod tampit de Basescu desi presedintele intr-un stat ca Romania nu are drepturi depline si nu taie si spanzura asa cum va duce pe voi mintea si credeti. Poate daca va duceai la cursurile alea pe care le-ati sarit ca sa ajungeti in cluburi si baruri stiati cu ce se mananca ce face un presedinte.
    – pentru ca nu aveti idee cat de mult va faceti de ras fata de oamenii normali la cap, nu numa
    – pentru ca blestemati in toate felurile jandarmii ca au facut aia si au dres ailtalta dar cand erau inundatiile erati lesinati de frica asteptand sa va salveze careva dintre ei. Au dat in voi? Bine v-au facut. De ce mama dracului v-ati dus la o demonstratie unde ati vazut ca unii au inceput sa arunce cu pietre, marmura, sa dea foc, sa sparga si sa dreaga? De ce ati mai stat daca sunteti copiii lu’ mama si sunteti atat de cuminti?
    – fiindca nu va inteleg sub nicio forma, va comportati ca si cum ati aterizat acum 1 saptamana pe lume. Cand v-ati dus la mult iubita voastra manifestatie, pe unde ati luat-o? Nu ati vazut drogatii care isi injectau in vena prin Centrul Vechi ca dupa sa vina si ei sa mai sparga una alta? Ce ati facut daca i-ati vazut? De ce va mai plangeti dupa ca va alearga jandarmii?
    – si in final, fiindca sunteti crescut prost. Nu prost crescuti, ci invers, crescuti prost. O diferenta de la cer la pamant.

    Răspunde
  • Better Failling
    ianuarie 17, 2012 11:47 pm

    Foarte interesante comentariile.
    Iata cum un post doar aparent neutru ne atrage atentia asupra faptului ca avem inca ‘puncte de vedere’ in loc de ‘orizont de cunoastere’.

    Răspunde
  • acest articol este pur si simplu jenibil.

    Răspunde
  • Coaie si eu o duc foarte bine dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne complacem si ca in jurul nostru totul e ok. Si astia care ne conduc sunt niste terminati, chiar nu crezi c-ar trebui sa-si dea seama de asta ?

    Răspunde
  • Ti-a livrat-o Mircea Badea … nu mai am comentarii :)) ! Am ras cu lacrimi uitand-um la emisiune. Stiam ca citisem articolul undeva, iar apoi am cautat imediat pe Google si am ajuns inapoi aici.Daca nu ai vazut emisiunea, caut-o …nu stii ce ai pierdut :))

    Răspunde
  • Bah, daca asta nu e la ‘sto, ma mir ca nu uiti sa respiri…
    Prostia e cu adevarat nemarginiata, si cu atat mai savuroasa cand este expusa.

    Răspunde
  • Vezi ca agitatorul ratat de Badea a citit la televizor postul tau insa a omis fix punctele cele mai importante, cu joburi in strainatate, cu alegeri peste 7 luni, cu masini de lux din bani munciti.

    Răspunde
  • a, daca alea ti se par lucrurile importante esti PRAF. :))

    Răspunde
  • nu ies in strada pentru ca, desi mi-e sila de astia, stiu ca nu am altii mai buni sa pun in loc. vorba lui unchi-meu catre nevasta-sa: „una mai buna nu gasesc si alta ca tine nu vreau”.

    Răspunde
  • Spunea cineva bine mai sus ca strategia divide et impera functioneaza.
    Cel mai bun exemplu e acest post. Si din pacate, cel mai mare rau pe care l-a facut Basescu Romaniei, este tocmai aceasta dezbinare pe care a adus-o in societate, ca sa poata pune el mana pe putere si sa poata face ce vrea in tara asta. O sa treaca mult pana sa ne vindecam de aceasta mentalitate, sa redevenim din nou o scietate.

    Răspunde
  • Tocmai mi-ai provocat o scârbă față de cei care gândesc în felul în care ai scris tu acest articol.

    Răspunde
  • Waaaa…asssa cevaa.. prieteneee cum adica sa-i las p-astia pentru ca nu exista altii mai buni?? Te auzi ce spui? Nu tb sa fie neaparat mai buni..si daca fura mai putin si tot e un castig…nu ne putem astepta acum la minuni, ptr ca La naiba suntem romani; ti-a da tie cineva scris ca nu exista altceva mai bun, macar o amarata de alternativa.. Daca nu, mai bine ne resemnam, le multumim ptr bunavointa de a accepta sa ne conduca si suntem fericiti ca ne lasa sa ne taram si noi prin tara lor.
    Intr-adevar yo zic sa-i lasam pe actualii sa continue lucrurile bune la care lucreaza de zor si care vor face tot ce le sta lor in putinta sa ne fie noua mai bine, ca si pana acum dealtfel, lucruri evidente cum ar fi economia care duduie si in scurt timp presimt ca FMI se va imprumuta la Romania, invatamantul unde sincer Oxfordul si Harvard pierd teren clar in fata noastra ca sa nu mai zic justitia unde FBI si-a trimis oamenii la specializare in RO, in timp ce pe plaiurile mioritice teroristii vin ca la promenada si pleaca bine mersi, ca daca si-ar fi pus cineva mintea cu noi ne-ar fi ras demult de pe fata pamantului, dar suntem o miza prea mica..
    Trebuie sa-i lasam in pace in continuare pentru ca:
    -nu ne-au mintit destul
    -nu i-au prostit destul pe prosti
    -nu au terminat de furat
    -doar cateva generatii sunt deocamdata datoare la FMI, putem mai multe..si in general toate lucrurile bune de care sunt ei preocupati si nu dorm noptile gandindu-se cum pot rezolva problemele..LOR

    Ne mai miram ca suntem unde suntem..pai cu astfel de judecati ne meritam soarta cu varf si indesat.

    Răspunde
  • Lumea n-a iesit pt ca suntem o natie apatica…pentru ca nimeni nu mai crede ca se mai poate schimba ceva, pentru ca de fiecare data cand ne-am agitata si am avut sperante nu s-a schimbat nimic fundamental…reactionam doar impinsi de la spate, asta este modul in care ne percep si strainii.
    Uita-te la francezi..care o duc inzecit mai bine ca noi dar nu asteapta sa le ajunga nimic la os..e sanatos si normal sa existe presiune din partea populatiei.

    Răspunde
  • Eu cred ca matale ai vrut sa zici ca suntem resemnati peste masura si de aceea nu iesim in strada, dar te-ai pierdut pe drum in hatisul judecatii aproapelui. 😀

    Argumentele tale, daca le pot numi asa, sunt cam amestecate. Unele te privesc ca individ, si asa nu valoreaza nici cat negru sub unghie pentru majoritate, iar altele sunt irelevante la modul cum ai formulat problema. Dar vorba lui radu: „ai iesit din umbra”. 🙂

    Răspunde
  • Trebuie sa-i multumesc lui Zoso pentru ca mi-a oferit ocazia sa citesc cel mai penibil articol din ultimul timp. Atata ignoranta concentrata in doar cateva randuri mai rar poti vedea.

    Răspunde
  • Răspunde
  • Nu ai iesit in strada, pentru ca probabil esti in cei 10% din romani care o duc bine, sau pentru ca esti doar un lenes caruia ii e frica de jandarmerie. Sunt cele mai stupide motivatii pe care le-am vazut vreodata. Pentru ca ai mancat de 3 ori pe zi? Esti idiot? Ce legatura are asta cu protestul. Eu manc si de 4-5 ori pe zi, da aia nu inseamna ca am o gramada de bani si imi merge foarte bine. Ca ai curent electric? Doamne fereste…ar fi culmea sa nu avem nici curent electric. Ca mergi la teatru? E undeva in jur la 10 lei un bilet, bani pe care ii poti strange daca vrei sa mergi neaparat. La supermarket e plin de mancare intradevar. Dar cati oameni isi permit sa cumpere de acolo? Ca au oamenii masini? De ce nu vorbesti si tu de salarii, de reducerea lor, de pensiile de cacat, de toate astea? Nu stiu cati ani ai tu, dar probabil pe tine te tin inca a tai. Si poate habar nu ai cate sacrificii fac ei pentru tine. Sau poate sunt si ei in clasa aia de hoti de pe vremea comunistilor. Iar pe bestjobs sunt numai rahaturi. Sunt abonat de peste 1 an acolo si toate locurile de munca care nu necesita studii sunt suprasolicitate, iar cele care necesita studii, ori iti dau un salar mizer, ori iti cer ani de experienta (ceea ce tineretul nu are). Eu zic sa mai reflecti asupra situatiei si sa nu mai pupi atata in cur pe base’, guvernu’ boc sau alti mari mafioti ca antonescu si ponta.

    P.S: Nici eu nu am iesit in strada, dar pentru aia nu inseamna ca nu ii sustin pe cei ce o fac. Jos Guvernul Romaniei! Jos hotii si mafiotii din conducerea partidelor!

    Răspunde
  • […] se simt bine cu actualul guvern și cu actualul președinte, este la fel de adevărat. Că-s și aroganți bășiți care mănâncă de 3 ori pe zi, se duc de 2 ori pe săptămână la film și își permit un bilet […]

    Răspunde
  • Deaia e tara asta asa cum e. Din cauza celor ca tine care se bucura la un laptop. Vai de capul tau!

    Răspunde
  • @ Post

    N-ai inteles nimic. Tu crezi ca trebuie sa iesi in strada numai atunci cand mori de foame? Nici oamenii din strada nu mor de foame, eu am fost acolo si o duc foarte bine in comparatie cu multi romani, si reusesc sa fac asta prin propriile mele forte, fara sa am pile, fara sa fiu ajutat sau impins de cineva de la spate.

    Dar ies in strada pentru ca stiu ca pot sa realizez mai multe, pentru ca simt ca oricat as munci am piedici puse-n fata tot timpul, coruptia ma faulteaza la fiecare pas si in incapatanarea mea de a nu da spaga am ratat multe sanse de a o duce si mai bine.

    In tara asta condusa de oameni mediocrii performanta si initiativa sunt inabusite de incompetentii care ne conduc.

    Nu iesi in strada cand mori de foame, iesi ca sa nu ajungi in situatia de a muri de foame, iesi ca sa ceri o clasa politica mai buna, pentru ca in politica e exact ca intr-o econimie de piata, cerere si oferta. La vot avem oferta prezentata de clasa politica exact in conformitate cu cererea pe care am exprimat-o. Ne-a durut undeva, ne-a ajuns sa ne multumim cu un iPhone in buzunar si-un televizor LCD acasa in blocul darapanat in care locuim si nu ne-a mai interesat de clasa politica.

    Asa ca ei ce sa faca? Ne-au dat ce am cerut, adica nimic.

    Iesind in strada exprimi nevoia pentru o clasa politica mai buna, creezi o cerere pentru politicieni competenti, si incetul cu incetul partidele astea de care ne-am saturat demult se vor vedea fortate sa includa pe listele lor si oameni capabil pentru vor stii ca fara acei oameni, degeaba castiga alegerile, daca vom iesi in strada la fiecare semn de derapaj politic.

    Asa fac toate tarile civilizate din vest, oamenii acolo nu protesteaza doar pe criza, ci oricand clasa politica face ceva care nu le convine. Poti sa cauti cate proteste mari au fost in franta, germania si anglia in ultimii 10 ani si-o sa intelegi de ce o duc ei mai bine, si de ce trebuie sa iesim si noi, ca ei, in strada.

    Răspunde
  • Dacă la lista aia se reduce viața ta, mi-e milă de tine. http://leru.wordpress.com/2012/01/17/protestez-deci-exist/

    Răspunde
  • Si la mine se aplica motivele tale plus inca unul: in urma legilor lui Basescu (taieri de salarii si recalculari de pensii), veniturile familiei au crescut 🙂

    Totusi, as fi iesit in strada daca as fi crezut ca oamenii aia care protesteaza au dreptate.
    Dar din moment ce se cheltuie banii pe toate prostiile, se fac rate cu nemiluita, majoritatea se bazeaza pe banci si/sau stat, in loc sa se bazezi pe ei insisi, au pretentia sa li se dea si la final sunt nemultumiti de orice altceva in afara de ei, de ce sa ies?

    Aia de au pica pe pensiile politistilor, sa-si aduca aminte: in tinerete, de cate ori au stat linistiti acasa sau au plecat oriunde fara sa dea raportul, in timp ce politistii erau 24/24 la dispozitia cetateanului?

    Aia care vor sa li se dea: ce si de ce sa dea statul cuiva? Din cate am invatat la scoala, rolul statului nu e sa dea de toate la toti copiii, ci sa asigure servicii publice: sanatate, invatamant etc si sa administreze banii publici. Nu sa plateasca ajutoare de somaj sau sa dea bani revolutionarilor.

    Răspunde
  • Sfatul cu BestJobs este foarte bun. Trei paie la 5 magari. Numai din sectorul bugetar au plecat 200.000 de oameni, conform spuselor lui Boc. 12200-200000 = -187800

    Răspunde
  • […] în decursul aceleiaşi emisiuni, o ia pe arătură criticând acest articol. Problema nu e că l-a criticat, ci argumentele pe care le-a înaintat, citez: dacă faci […]

    Răspunde
  • probabil ca la 24 de ani faci videochat :)) constructiv..ce pot sa spun..bravo!!:)) 😉
    Good point.. „dragule” marius cel cu 7500 lei luna

    Răspunde
  • […] un articol, de data aceasta la hoinaru.ro, care poate prin analogie sa ne raspunda de ce afara sunt doar cateva sute de oameni in fiecare […]

    Răspunde
  • Plus gandeste-te la cate zeci de mil dai impozite pe luna si ca se duc ca sa-si ia astia masini de lux si viloaie – n-ai prefera sa-ti ramana zeci de mil in plus pe luna si sa-ti iei tu o casa de ex ? Daca esti multumit cu cat castigi, n-ai decat.

    Răspunde
  • un om de marketing
    ianuarie 18, 2012 7:55 pm

    Deci inseamna ca esti nascut in 1988.
    Deci esti un junior.
    Chit ca iti pui ditai lista pe CV, nu te face un om experimentat. Mai ai de trait, si de invatat, copilash. Iti zice unul care e cu 10 ani mai mare decat tine.

    Am prins prin agentii (inclusiv Leo Burnett) o gramada de aiuriti d-astia ca tine, care se crdeau a fi foarte miez si plin de crez in aura fiintei lor, de a ajuns sa ma apuce scarba.

    Ce ai scris tu mai sus imi arata ca esti asa de pueril incat ma ia durerea de cap.
    Iar pentru ultimele doua randuri…
    „- pentru că părinţii şi bunicii noştri îşi primesc salariile şi pensiile la timp
    – pentru că n-o ducem bine, dar nici în faliment nu suntem”
    …imi rezerv dreptul de a-ti fute un asemenea dos de palma, incat sa ti se inroseasca obrazul de la lovitura, daca de la bun simt si logica nu.

    Da, stiu, poti sa urli ca „harrr-marr-huo” ca „dreptul la libera opinie”, da. Da’
    e si dreptul meu sa te combat. Iar o mica palma sa te trezesti, nu strica din cand in cand.
    Ferita sfantu’ sa ne intalnim vreodata prin cunostiinte comune (doar e mica lumea), ca te desfiintez in fata lor.

    Grow up, coace-ti mintea si abia apoi vino si da-te cocos cu opinii pe care le si poti sustine.

    Răspunde
  • @un om de marketing comentariul tau e singurul care contine injurii si pe care totusi l-am aprobat. apreciez ca la 30 si ceva de ani te dai cocos in anonimat. astept cu interes sa ne intalnim si sa-mi futi acel dos de palma 🙂

    Răspunde
  • Tare asta de deasupra, omu’ de marketing. Vezi ca te prinde hoinarule si te desfiinteaza :))
    Nenea de la marketing, dar esti penibil si plin de mediocritate fiindca din felul in care ai legat cuvintele si ideea care reiese pe acolo, IQ-ul tau este mediocru.
    Nu uita sa il desfiintezi pe hoinaru prin mediile comune. Sa imi faceti si mie poze, unul din voi.
    P.S. Darwin are totusi dreptate pana la urma.

    Răspunde
  • Eu ies pentru ca :

    Guvernul trebuie sa ii fie frica de popor, nu poporului de guvern.

    Numai acest motiv si deja am motiv sa ies.

    Motivele sunt multe.

    Răspunde
  • @Andreea „Si la mine se aplica motivele tale plus inca unul: in urma legilor lui Basescu (taieri de salarii si recalculari de pensii), veniturile familiei au crescut ”

    Tu chiar esti proasta sau am eu senzatia?
    Si apropo de rate… nu m-am nascut pe lumea asta doar sa am bani sa mananc si sa trec strada, legea nu respecta legiile lui Dumnezeu si asta este un mare pacat.

    Răspunde
  • De ce zici ca-s proasta? Daca asa e treaba, ce-ai vrea sa spun? E recalculare, nu reducere de pensie;)

    Merg pe principiul ca pentru un moft se face un efort, oricare ar fi el. Nimic nu e gratis in lume 😉 Si timp=bani. Deci daca nu vrei sa astepti un timp pana sa-ti permiti acel moft, dai bani in plus. Deci, ce vina are banca si/sau statul ca tu ai ales varianta asta? Eu prefer sa cheltui timp decat bani. Si mai prefer sa renunt la micile mofturi ca sa am bani de altele mai faine.

    Răspunde
  • aaa gata acum m-am prins. esti o fata care isi accepta soarta.

    1. EU VREAU SA SE INCHIDA MALL-urile SI SA SE FACA FABRICI
    RESPECT:
    – Pensionarii tarii, care zilele astea ne-au aratat ce profund e proverbul cu “cine n-are batrani…”
    – oamenii muncitori, care arata ca lenea ce ne-a cuprins pe toti de 22 ani nu se datoreaza unui popor lenes, ci unui popor care a uitat ce potential are
    – categorii marginalizate social, din mijlocul carora se pot naste, vorba lui Iisus si a lui Sisu, diamante: ultrasi, punkisti, rapperi, hippioti, bikeri, grafferi, hipsteri (energia lor, folosita pozitiv, va pune umarul la reconstructie)
    voi chiar nu vedeti coruptia din tara asta??? OPEN YOUR EYES!!! coruptia, care tinde sa devina molipsitoare si la care ajung de multe ori si oameni cinstiti, folosind ca scuza supravietuirea. Milioane de Romani observa si legati la ochi ca sunt condusi de ani si ani de aceleasi organizatii mafiote, cu nume de partide. E de necrezut, dar totusi real, ca traim un nou regim fanariot si nu gasim un Roman sa urce pe tron (e o metafora, nu o propaganda pentru monarhie).Am fost foarte aproape sa avem un prim-ministru neamt si am fi fost multi de acord, pt ca a nu fi Roman a ajuns un fel de garantie a cinstei. vrem libertatea spiritului, dar ne-am saturat de o clasa politica ce a permis droguri legale la fel de periculoase ca cianurile Rosiei Montane!

    vrem respect si demnitate, nu vrem sa fim catalogati de avocati-deputati ca viermi, nu vrem ca un batran (16 ian, P.Univ) sa vina cu ghete date cu crema, vechi de 5 ani si usor gaurite in talpa, in timp ce diva din Plescoi are sute de perechi de pantofi de lux, purtati ostentativ. Da, vrem ostasi in slujba cetatenilor, cum va voia si Cuza, nu vrem mercenari macelari. Da, stim ca aveti si voi familii si nevoi, da, vrem sa respectam uniforma, dar pt asta vrem sa primim respect, nu sa vedem copii tarati pe jos, femei lovite si injurate, si barbati care pot intra si ei in coma de la un baston in cap.

    Răspunde
  • Tinere, tu consideri ca esti reprezentat in Parlamentul European de agramati precum Elena Basescu, spagari si hoti precum Adrian Severin sau neciopliti precum Gigi Becali?
    Actuala putere a luat multe masuri benefice de austeritate, constransa fiind de organisme externe. Altfel nu si-ar fi sapat groapa singuri.
    Insa, sa nu uitam cat de mult au furat si vandut din Romania. Politicianul roman este interesat numai de propria indestulare. Lasa-ma sa cred ca nu faci parte din aceeasi categorie si ca poti sa privesti dincolo de propria-ti drama!

    Răspunde
  • @om de marketing

    Combate cu argumente.

    Varsta nu e un argument.

    Iar in restul postului nu ai adus nici macar un singur argument. Doar vorbe de om de marketing mediocru spre slab.

    Convinge-ma! Nu pe plan emotional! Planul emotional e folosit de cei lipsiti de incredere in propria judecata.

    Răspunde
  • Ma intreb daca ai facut ceva, altceva decat enumerate.

    Daca ai avea o firma de exemplu te-ar durea sa platesti 16% impozit pe profit + 16% impozit pe dividente. Asta este 32% din banii care pe care i-ai muncit si care ii dai la stat.

    Nu stii cate acte si cozi si raportari trebuie sa faci ca sa dai bani la stat. Nu mai zic nimic de faptul ca platesti pensia care nu o s-o ai.

    Probabil ca nu ai fost bolnav si nu stii ca banii care ii platesti la sanatate nu se vor intoarce la tine cand ai nevoie. Ba mai mult vei da iara bani ca sa iti iei medicamente etc.

    Nu stii cum e sa faci ceva si sa te lovesti la fiecare pas de birocratia, prostia si lacomia in special a celor care dau legi.

    Nu stii cum e sa te dai afara din propria firma ca sa nu mai completezi o gramada de declaratii care se schimba de la luna la luna din cauza incompetentilor. Poti sa vezi cate declaratii trebuie sa complete o firma luna de luna, daca nu stiai.

    Nu stii ca daca muncesi in doua locuri platesti de doua ori sanatatea, somajul, impozite. De parca ai putea fi de doua ori bolnav separat si vei primi doua pensii.

    Nu stii cum e sa muncesti 6 ani pentru o pensiune la munte si apoi sa platesti sute de cacaturi: taxe impozite spagi.. (de parca ti-ar fi picat din ceruri).

    Nu stii cum e sa privesti oameni nesimtiti in fata care te forteaza sa dai bani (te fura de fapt) sub pretextul tertelor legi emise in special ca sa mai jupoaie ceva de pe tine.

    Nu stii de ce iese lumea in strada pentru ca nu faci nimic, cel putin in afara de cele enumerate, care le face oricare, poate cu mici exceptii.

    Si cateodata nu merge solutia cu plecatul din tara.

    Si cred ca o duc mult mai bine decat tine si diferenta nu o face faptul ca am masina de lux muncita.

    Pentru unul ca tine astea nu conteaza dar pentru cei care vor sa faca ceva conteaza!

    De-aia iesim pentru ca vrem sa facem ceva! Si de-aia suntem si asa putini pentru ca restul se multumesc sa manance de trei ori pe zi…

    Răspunde
    • @bogdan probabil ca, probabil ca. Probabil ca nu am firma, probabil ca nu stiu cum e sa dai bani statului, probabil ca o duci mai bine ca mine, probabil ca esti mai destept, mai frumos, probabil ca ai dreptate, nu? 🙂

      Presupunerile nu sunt argumente. Si daca nu e reala niciuna dintre ipotezele tale, cu ce mai ramai? Te astept sa revii cu argumente reale, nu cu supozitii.

  • Nu e „probabil ca, probabil ca”, doar pentru tine, ca sa-ti protejezi eul, sa nu fie atacat, respingi alta realitate.

    Nu ma asteptam la un raspuns din partea ta, dar vad ca la fel ai raspuns si altei persoane.
    „Te astept sa revii cu argumente reale, nu cu supozitii.” ??
    La ce te astepti cand scrii aceasta intrebare?
    Sa il inregistrez pe Boc cand spune ca fura?
    „argumente reale”……….

    Tu presupui supozitii ce am scris eu acolo?
    * 32% plata pentru impozit si dividente nu e o supozitite! Poti sa cauti pe internet daca nu stii!
    * Sa aduni suma care o dat-o mama ta pentru pensie si sa-i calculezi pensia actuala.
    * Daca ai lucra in doua locuri sigur platesti de doua ori sanatatea, pensia si toate cele, asta nu e supozitie!
    * Declaratiile lunare/trimestriale/anuale care trebuie completate nu e o supozitite!
    * Sa cauti ce acte ii trebuie unei pensiuni ca sa functioneze ca sa vezi ca nu e o supozitite cand spun ce spun! Nu trebuie sa ai pensiunea.. doar trebuie sa te interesezi ce iti trebuie ca sa fi legal!
    * Sa citesti pagina: rausor.ro/gunoaie/ ca sa vezi ce face Garzi Nationala de Mediu in muntii Retezat. Pagina care am facut-o personal si in care m-am implicat.

    In fine…

    Dar pentru tine.. uite si alte cateva argumente reale:
    * Porcismele de zi cu zi: porcisme.ro (sa le citesti pe fiecare in parte, sunt scrise de „a fost semnalat de o sursa de informare credibila: ziar, televiziune, agentie de stiri;
    informatiile sunt verosimile si sunt sustinute cu argumente de catre sursa stirii de prezentare”)
    * Ce acte trebuie sa completeze o firma ca sa dea bani: static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/programeutile/DF/df.html

    Nu mai scriu altele ca simt ca imi pierd timpul dar poate va citi altcineva decat tine acest mesaj si poate ca pentru acea persoana va conta.

    Răspunde
  • @bogdan sustin total ceea ce ai spus. zilele trecute m-am plimbat pe la vreo cinci ghisee si am stat la coada vreo doua ore pentru a obtine o amarata de stampila pe un jurnal de vanzari. este inadmisibil! unde nu mai pui la socoteala toate birurile. am ajuns sa dam mai mult de 50% din ceea ce castigam unui stat mafiot si politienesc. si da, am iesit in strada, desi nu-mi lipsesc prea multe lucruri. si voi iesi in continuare. iar tu hoinarule, poti sa ramai in coconul tau caldut, sa-ti mananci cele trei mese pe zi si sa-ti savurezi filmul pe laptop… succes!

    Răspunde
  • Văd că sunt foarte mulţi care sunt nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă şi d-aia vor să iasă în stradă dar oameni buni asta se întâmplă de 22 de ani. Unde aţi fost până acum? Dacă nu era povestea cu Raed Arafat se mai ieşea în stradă? În plus, ce vreţi exact? Nemulţumirile le-am înţeles dar nu înţeleg ce le cereţi politicienilor: să nu mai fure, aveţi alte soluţii? Vor fura în continuare, îi doare în cot de noi. Simplul ieşit în stradă nu rezolvă problemele, altceva aţi făcut? Nu de alta dar eu nu am ieşit în stradă dar zi de zi mă „lupt” cu meltenii care pachează pe trotuar, cu cei care aruncă gunoaie pe jos, cu maneliştii din parcuri, chiar fac chestia asta. Voi aţi făcut ceva? Cei care aţi postat aici şi sunteţi nemulţumiţi aţi fost măcar în Piaţa Universităţii?

    Răspunde
  • @Adrian Adi, am fost aici cu totii. Tu spui ca ai ales sa protestezi altfel. Eu protestez zilnic ca si tine si chiar mai mult, dar am simtit nevoia sa ies si in strada. Cati ani ai Adrian? Imi doresc ca macar tinerii din aceasta tara sa poata privi dincolo de propria drama, dincolo de propria indestulare. Nu e suficient sa-mi fie mie bine. Eu o duc destul de bine. Mi-e scarba de jafurile care inca se mai comit in aceasta tara. Mi-e sila de nenumaratele colecte nationale. Mi-e sila de functionarii acrii si de politistii badarani. Tu crezi ca se poate face o ‘revolutie’ de catifea asa platonic, din fundal. Nu vezi ca astia nu ne baga in seama. Eu platesc catre stat mai mult de 50% din ceea ce castig. Locuiesc in centrul Bucurestiului, aproape de km 0. Zilnic sunt asaltat de parcagii firmelor acolitilor puterii. De ani de zile platesc parcare 1 leu jumate pe ora, dar in fata blocului meu sunt niste gropi imense in carosabil de mai bine de doi ani. Degeaba facem sesizari. Nimeni nu ne baga in seama. E doar un exemplu de jaf. Si tu spui sa stam in casa. Sa ne facem auziti ‘platonic’. Dragule, astia nu inteleg decat daca tipi, daca dai cu paru’ etc. Pentru ca asta e natura lor. Nu vreau violenta evident, dar macar pot sa ies in strada sa-mi exprim nemultumirile. Mi-as dori ca tinerii din aceasta tara sa-si doreasca mai mult sa intre in politica. Din pacate, sunt scarbiti de aceasta meserie murdara, POLITICA. Iti urez mult succes in continuare in demersurile tale si de ce nu, poate ne vedem in Piata.

    Răspunde
  • Razvan, merg pe ideea ca tot ce mi se intampla (de bine sau de rau) e din vina mea. Asa ca incerc sa ma adaptez 🙂

    Bogdan, taxele despre care ai scris e singurul motiv pentru care as iesi in strada. Nu intreb nici ironic, nici ca un repros: cati protesteaza pentru ca nu sunt sprijiniti antreprenorii? Unde sunt oamenii aia?(nu e intrebare retorica, chiar astept un raspuns concret) Cu ei m-as alatura bucuroasa.

    Am observat ca majoritatea au pretentia sa li se dea:daca nu de la stat, de la patron. Si sunt destui cu ciuda pe angajator, ca „exploateaza angajatii”.

    Răspunde
  • @Andreea Sunt un mic antreprenor de cativa ani. Si da, am iesit doua zile in strada. Am obosit sa colectez tva pentru statul roman si sa platesc mai mult de 50% din tot ceea ce castig sub forma de impozite si taxe. Daca toti acesti bani s-ar fi rasfrant asupra calitatii vietii in Romania, era altceva. Te astept sa mi te alaturi! Bucuroasa…

    Răspunde
  • […] din oceanul de cacat e asta, care zice ca el nu iese in strada, pentru ca el mananca de 3 ori pe zi si scrie articole de pe un […]

    Răspunde
  • locurilde alea de munca ce le arati pe bestjobs sunt in bucureşti majoritatea

    Răspunde
  • hoinarule, tata, cam ai dreptate cu ce scrii si cred ca multi romani prezenti zilele astea in Piata se regasesc macar in unul din „pentru ca”-urile alea mentionate de tine. Am stat de vorba cu mai multi manifestanti, de la amarasteni cu patru copii intr-o garsoniera pana la doamne imblanite si fardate care pareau ca facusera o escala in Piata inainte sa intre la spectacol la National. Per ansamblu am constatat ca mai multi erau cei total nemultumiti de clasa politica decat cei care cereau ceva de la stat, cum s-a scris aici. Sunt oameni care, intr-adevar, castiga foarte bine dar s-au cam saturat ca banii luati bir de catre stat sa mearga catre un intreg aparat profund corupt si catre niste politicieni burtosi din parlament sositi in papuci in politica si ajunsi acum mari barosani prin tot felul de cardasii si incuscriri de se mira toata Europa civilizata de ei. Cred ca in acest sens penibilele nume din Parlamentul European, Elena Basescu si Gigi Becali, sunt exemple demne de consemnat. Pot sa merg la „talpa tarii” cu exemplele, vezi sute si sute de primari dubiosi de la toate partidele. Multi dintre ei nici opt clase elementare nu par sa aiba dupa cum gandesc si se exprima si sunt cu toate astea niste guru locali la care „prostimea” (considerata de ei prostime) se prosterneaza. Sunt multe de schimbat in tara asta, iar schimbarile sunt asteptate de la oameni tineri , total rupti de gandirea comunista (si comunismul a avut cateva parti bune desi pare paradoxala asocierea intre „comunism” si „parti bune”). Cred ca mai mult de 80% din aparatul de stat si acelasi procent dintre parlamentari sunt indoctrinati cu, comunism. Astia bine nu se mai fac dar, ceea ce e mai grav, isi bat joc de noi cu o nesimtire fara margini. Asa ca multi manifesta in Piata si pentru niste principii, nu neaparat pentru niste necesitati imediate. Concluzionand, eu zic ca bine fac si e foarte bine ca multi de acolo au tablete si telefoane nu tocmai ieftine cu care se trag in poza. Lasa sa vada si guvernantii ca nu mai au de-a face numai cu lumpenproletariatul ce-si urla saracia., ci cu niste oameni din ce in ce mai informati care, spre surpriza mafiotilor „de sus”, chiar isi stiu dreprturile si le cer.

    Răspunde
  • […] 150 de lei și spune că nu pleacă din piață. Mai bine ar închide site-ul de cultură și s-ar duce la unul din cele 12200 de joburi de pe BestJobs neocupate. […]

    Răspunde
  • Nu vad legatura dintre faptul ca ai mancat de 3ori (UAUU) sau ca ai laptop (WOW cam toata lumea are) si faptul ca Base si gasca lui palmeaza miliarde de euro din bani publici…

    Răspunde
  • […] de a schimba tava, rahatul fiind acelasi. Poate as iesi pentru ceva de genul. Hoinaru am inteles ca e bogat, KorinaMS considera ca e de munca, doar sa […]

    Răspunde
  • Nu stiu cu ce te ocupi, cert e ca o duci bine zic eu, dar ar trebui sa iti scoti capul putin din Bucuresti si sa iti dai seama ca in ceea ce voi numiti „provincie” se cam moare de foame cu exceptia catorva municipii. Am fost nevoit sa ma mut in Zona Vaii Jiului, din motive obiective, din punctul meu de vedere. De 3 ani caut un job (consider ca am ceva experienta), si nu gasesc nimic, in schimb stiu persoane care nu stiu sa se lege bine la sireturi si au servicii bine platite pe aici pentru ca au avut „recomandari” bune (a se citi pile).
    De aia ies eu in strada si de aia consider ca ar trebui sa fim solidari, ca desi tu poate ai un camin cald (io nu il am nici pe ala) altii nu au, si asta tocmai din cauza abuzurilor celora care te conduc SI PE TINE.
    Si apropo… asa numa’ un exemplu: esti multumit de taxa auto?

    Răspunde
  • @Ionel o sa-ti dau un raspuns de „mitic” si o sa-ti spun ca in Bucuresti lumea o duce ceva mai bine. stiu ca in tara e saracie, dar aglomerarea mare de persoane aici e, de la Bucuresti se poate schimba ceva, daca se schimba. Eu am cautat explicatii pentru pasivitatea bucurestenilor, in tara e mai putin relevant daca iese lumea in strada sau nu. Puterii ii pasa si mai putin de protestele din tara, in Bucuresti stau non-stop televiziunile cu camerele pornite, e altfel socul mediatic.

    Taxa auto tocmai ce a fost blocata din ce-am inteles 🙂 Dar sunt o groaza de lucruri care ma nemultumesc. Insa aleg sa trag tare, sa muncesc 110% si sa ma adaptez. Asta pentru ca nu vad vreo solutie salvatoare printre politicieni.

    Răspunde
  • Pana una alta si eu sunt nevoit sa muncesc 30-40% ca nu am de unde mai mult… si da … din pacate pentru noi provincialii ochii media sunt mult mai mult pe voi decat pe restul lumii (iar voi e drept nu sunteti cei mai motivati sa iesiti in Piata).
    Oricum iti multumesc pentru un raspuns frumos dat inapoi.
    P.S. Va scoate legea (facuta pe genunchi) a inmatricularii 2012 ca sa ramana cea initiata in 2007 si completata in fiecare an… pe mine ma deranjeaza conceptul si faptul ca legea e facuta sa suga de la popor… (ma gandesc ca nu zic ceva nou cand iti spun ca „autoritatile statului” si inca cateva protejate nu platesc taxa indiferent de bolidul pe care il au in dotare).

    Răspunde
  • […] alta ordine de idei, 2 articole cu cap despre poporul roman: 1, 2. Articole asemanatoare: Revolutia […]

    Răspunde
  • de ce nu ar fi trebuit sa iesim in strada in dec 1989:

    -pentru ca aveam locuri de munca stabile;
    -pentru ca aveam scoli in toate satucurile(abandonul scolar era pasare rara in comparatie cu zilele noastre);
    -pentru ca aveam si spitale;
    -pentru ca familiile isi permitea cate 2 vacante/an;
    -pentru ca parintii nostri primeau casa! de la tovarasu’

    nu mai continui ca enumerarea motivelor pentru ca o sa devin nostalgica si nu este cazul!
    vroiam doar sa evidentiez ca in orice rau este si un pic de bine si tu ai ales sa privesti situatia doar din partile ei bune.
    Totul depinde de unghiul din care alegi sa privesti aceasta situatie…si tu ai ales s-o privesti din fata laptopului si pare-mi-se ca nu esti nici bugetar, nu iti pasa nici de faptul ca se galopeaza proiectul RMGC, nu esti nici sofer, nu te deranjeaza nici ca s-au inchis scolile si spitalele, nu te deranjeaza ca doamna Udrea directioneaza banii nostri catre conturile dumneaei si putin iti pasa de dorintele celor din jurul tau atat timp cat tu ai 3 portii de mancare zilnic, ai electricitate, o portie de cultura din cand in cand si parintii si bunicii tai isi primesc pensiile si salariile la timp ( doar bunicii si parintii tai, pentru ca tata nu si-a incasat salariul de 3 luni si mama si-a primit pensia cu intarziere…).
    Pare-mi-se ca esti un roman multumit cu viata pe care o are. Felicitari!
    Eu mai am mult pana o sa fiu multumita de cei care ne „conduc” si pana atunci, eu o sa fiu in piata si tu nu… Din punctul meu de vedere asa este corect pentru ca fiecare dintre noi are dreptul de a alege sa facem ceea ce vrem (mi se pare absurd sa te „acuz” ca esti pasiv) .

    ps: mi-ar placea sa faci un experiment si sa incerci sa-ti gasesti un job din cele 12200 (parca…) si sa ne povestesti cate CV-uri ai trimis, la cate interviuri ai fost si cate locuri de munca ti-au fost oferite. Accepti provocarea?

    Răspunde
  • […] o luare totală prin surprindere și un dilentantism sufocat de atitudini de la gura celor trei mese pe zi sau de ineditul şi coolness-ul […]

    Răspunde
  • […] (printre care şi eu), alţii nu.  Mulţi l-au înjurat (deh, asta înţeleg ei prin dezbatere), cineva la ameninţat cu bătaia. “Nu sunt de acord cu ce zici tu, te bat ca să-ţi vină mintea la cap. E dreptul meu să te […]

    Răspunde
  • […] vrea toată lista, să citească aici. Ămm… mie una mi-a ridicat o sprânceană argumentația asta, cred că toleranța mea și-a […]

    Răspunde
  • […] la bucatica asta de istorie de acasa, de la caldurica. Stiu, s-a mai scris, oamenii au explicat de ce nu ies in strada si cu toate astea eu ader la cauza de afara, din frig, fara ca ea sa ma smulga din comoditatea care […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu