in Filme

Un film de Oscar şi celălalt

… şi celălalt nu.

În ultimele săptămâni s-a nimerit să văd destul de multe filme. Fie că le-am văzut la cinema, fie că le-am văzut în faţa calculatorului ( de exemplu am revăzut The Godfather pentru a nu ştiu câta oară şi mi-a plăcut la nebunie) am dat peste multe filme mişto.

No strings attached Săptămâna trecută am reuşit să văd filmul cu Ashton Kutcher şi Natalie Portman (nu vi se pare că a jucat în multe filme în ultimii 2 ani? Thor, Black Swan, ăsta cu Ashton şi încă vreo două). Aşteptam de mult filmul ăsta tocmai pentru că îmi plac comediile astea uşurele la care mai şi râzi din când în când.

Povestea e simplă. Ea vrea să fie independentă şi medic şi singură. El vrea sex. Ea se teme să înceapă o relaţie. El se îndrăgosteşte. Filmul e de văzut mai ales cu prietena la mall, cu un meniu romantic XXL cola cu două paie şi cu ţinut în braţe după film. „Da dragă, aşa o să ne iubim şi noi mereu„. Dat fiind finalul intens, nu garantez o seară încheiată cu sex, dar puteţi încerca.

The King’s Speech e într-adevăr un film de Oscar. Deşi are aproape 2 ore,  am rezistat fără să verific telefonul, fără să dau mesaje şi nici nu mi-am dat seama când a trecut timpul. E o poveste spusă frumos, fără grabă, cu detalii la care s-a lucrat mult. George, urmaşul la tronul Regatului Unit e bâlbâit şi încearcă să scape de problemă. După multe tratamente nereuşite ajunge la un tip care adoptă nişte tratamente… neconvenţionale.

Nu vă dau mai multe detalii pentru că nu vreau să vă stric plăcerea vizionării. Eu sincer să fiu mă aşteptam să mă plictisesc de moarte. Dar n-a fost cazul. Un film în care aparent nu se întâmplă nimic, dar care urmăreşte evoluţia unui om. Din mai multe puncte de vedere.

Încă ceva: cred că merită să-l vedeţi la cinema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu