Imaginaţi-vă că unul dintre cei mai buni prieteni dispare brusc de pe net. Îşi şterge contul de Twitter, pe cel de Facebook,  Yahoo Messenger… tot. Sau nu mai intră deloc. Şi îşi închide telefonul mobil. Cum aţi lua legătura cu el? Câţi dintre voi mai ştiu numerele de telefon fix ale prietenilor voştri? Dacă ăsta ar fi un criteriu de departajare, probabil v-aţi da seama că aveţi puţini prieteni.

Acum imaginaţi-vă câţi oameni v-ar mai căuta (şi ar şi reuşi să dea de voi) dacă aţi dispărea voi complet din online.

Suntem atât de conectaţi (şi dependenţi de conexiunile astea) încât dispariţia „digitală” a unui cunoscut coincide aproape cu o dispariţie în sensul mortuar al termenului. Uitându-mă peste oamenii pe care îi urmăresc pe Twitter, am constatat că mulţi dintre ei nu mai sunt activi şi mi-am dat seama că n-am mai interacţionat cu ei de la ultimele lor tweeturi. Pur şi simplu am uitat de ei.

Nu vorbesc despre prieteni (deşi trebuie să recunosc că mi-e mult mai greu să dau un telefon decât să scriu pe messenger sau un comentariu pe un blog), vorbesc de diferitele cunoştinţe. Oamenii ăia care apar şi dispar – oscilează între existenţă şi inexistenţă doar prin apăsarea unui buton.

A trăi a devenit în unele cazuri sinonim cu a activa pe net şi nu e deloc ok.

6 comentarii. Leave new

 • „A trăi a devenit în unele cazuri sinonim cu a activa pe net şi nu e deloc ok.”
  e valabil doar pentru observatorul exterior – sau cel care a interacționat cu respectivele „persoane” doar virtual

  Răspunde
 • Mai are cineva telefon fix? Aceasta e intrebarea 🙂

  Răspunde
 • a trai poate ca-i putin cam dur. a comunica, poate, desi nu inteleg de ce incluzi telefonul mobil la activitati pe net.

  eu, in ciuda scrisului oribil de mana, se intampla sa mai trimit scrisori. dar sunt putine adrese pe care le cunosc.

  oricum, din punctul meu de vedere, prietenia vituala si comunicarea virtuala sunt exagerate. Doar pentru ca putem sa comunicam din ce in ce mai mult nu inseamna ca trebuie sa o si facem. Spre exemplu, parintii mei vor sa vorbim in fiecare seara pe skype. Pentru ca putem. Nici n-am ce dracului sa le zic mereu.

  Daca treceau 2-3 zile si nu vorbeam cu fosta pe skype sau prin mailuri, nu mai vorbisem de mult.

  Dar eu sunt mai ciudat/cretin din fire.

  Răspunde
  • excelent. multumesc pentru posibilitatea de edit. macar 2 minute puteai sa lasi. prietenia virtuala si comuniarea virtuala e exagerata. sigur ca mai intai am scris prietenia, apoi am adaugat comunicarea si am uitat sa schimb verbul. sau daca nu ai buton de edit, poti macar sa faci unul de preview. :p sau as putea eu sa fiu mai atent, dar nah :))

  • am editat 🙂 n-am plugin de edit pentru ca de cele mai multe ori editez eu comentariile acolo unde sunt dezacorduri sau typo-uri.

   si fac asta pentru ca oricum comenteaza in general cunoscuti (sau cel putin asa era pana acum cateva luni). dar o sa incep sa ma umplu de pluginuri utile pentru cititori, ca nu se mai poate altfel 😛

 • am renuntat la yahoo messenger de cateva luni si nu simt c-am pierdut comunicarea cu nimeni. e adevarat ca nu-l foloseam intens, dar mi s-a luat o piatra de pe inaima stiind ca lumea nu ma mai streseaza apasand un buton, adica fara efort. daca vor sa ma streseze, sa faca efort 🙂

  si pentru Valy: eu am 3 telefoane fixe: Romtelecom, RDS si Vodafone.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu