in Hashtaguri, Web

#jobpenet – probabil primul hashtag util*

Aseară am fost la Radio Lynx la invitaţia lui Alex Negrea şi am anunţat în direct un proiect Twitter-related. #jobpenet este primul eveniment din România desfăşurat exclusiv pe Twitter. Vineri, 18 februarie, între orele 11:00 şi 13:00 veţi putea participa prin intermediul unui hashtag la un fel de târg online de joburi.

Practic veţi găsi în acel interval orar pe hashtagul #jobpenet angajatori în căutare de oameni, gata să fie impresionaţi de abilităţile voastre. Rămâne ca voi să vă pregătiţi până atunci cu filmuleţe de prezentare, prezentări PPT sau orice vă mai trece prin cap ca să-i convingeţi pe angajatori.

Ca să facilităm dialogul intre angajatori şi angajaţi, vor fi şi câţiva Twitter Leaders – oameni cu care puteţi lua legătura în cazul în care nu puteţi anunţa public că sunteţi în căutarea unui job sau care vă pot recomanda angajatorilor. Bobby Voicu, eCostin, Ligia Adam, Alex Negrea şi Adrian Ciubotaru sunt cei 5 Twitter Leaders de la prima ediţie a JobPeNet. Am încercat să găsim oameni din mai multe zone ca să acoperim cât mai bine comunitatea de pe Twitter.

Oricum, o să puteţi apela şi la mine sau la Carmen Rusu (care e mult mai entuziasmată decât mine în ceea ce priveşte proiectul).

Mai multe detalii găsiţi pe www.JobPeNet.ro (şi vom continua să publicăm noutăţi în următoarele zile, până la eveniment) şi tot acolo veţi putea urmări hashtagul în cazul în care nu doriţi să-l urmăriţi dintr-un client de Twitter sau de pe Twitter.com.

Aseară la Lynx au fost destul de multe întrebări, dar sincer să fiu nu-mi aduc aminte prea multe, aşa că în caz că aveţi nelămuriri, le puteţi adresa în comentarii şi vă răspund cu plăcere.

Mulţumesc Alex pentru invitaţie, sper că am reuşit o ediţie INCENDIARĂ ;))

Ne vedem vinerea viitoare!

PS: Fiind vorba de un proiect desfăşurat pe Twitter, foarte importantă e comunitatea, aşa că mă bazez pe voi să-l daţi mai departe şi să participaţi dacă sunteţi în căutare de job.

PSS: Pentru că e un proiect Superior Media, de logo e responsabil Alex.

*) A se citi: probabil primul meu hashtag util. Fac precizarea ca să se risipească suspiciunile de aroganţă. Istoric: Jobpenet s-a născut cam în perioada în care ne distram cu #comuniste şi Tudor Galoş a întrebat dacă nu facem şi noi un hashtag util. Deci iată, am făcut.

11 comentarii. Leave new

 • Am eu o intrebare: cu ce vine proiectul in plus fata de cele doua hashtaguri deja cunoscute. #oferjob si #cautjob de care s-a ocupat (se ocupa?) microjobs.ro.

  Ce veti face voi in plus fata de ei? Ce oferiti in plus?

  Răspunde
  • Valy, #jobpenet e organizat pe structura unui eveniment tocmai ca sa adune la un anumit moment cat mai multe joburi disponibile si oameni care se afla in cautare de joburi.

   microjobs e un proiect permanent unde puteti gasi non stop joburi, pe cand #jobpenet va activa la anumite date stabilite si anuntate din timp. ideea e sa inceapa un dialog chiar atunci.

   practic adunam toate joburile care se plimbau pe twitter pana acum si le organizam putin

  • Asa :). Multam de explicatie. Da! Initiativa buna, speram sa si prinda.

 • gargara inutila pentru awareness de blogari. singurul lucru care se doreste a fi rezolvat de aici este imaginea si traficul pentru…stai asa…alexandru negrea si hoinaru. si eventul altii care au prins ideea. va claditi trafic pe nefericirea oamenilor, va urez sa ajungeti ca ei, traind din salarii mizere, nu ca acum, pe picior mare, din tantieme primite la negru ca sa mintiti pe bloguri!
  dumnezeu sa va dea ce meritati.

  Răspunde
 • Mie mi se pare normal ca omul sa fie neincrezator, tinand cont ce esecuri au fost inregistrate cu alte hashtag-uri, in special cele pentru oferta si cautarea de joburi.

  Răspunde
 • pe mine ma depaseste toata chestia cu twitterul si bloggeritul si hashtaguitul .
  eu as vrea un job pe net, da. as vrea sa fac bani de la distanta.
  poti sa imi gasesti asa ceva, hoi? si nu ma trimite pe alte bloguri sau twittere ca nustiu d’astea.
  reclama, nereclama, branding sau trafic, don’t care .
  apelez la susnumitul.

  Răspunde
  • rozie, tu ai citit postul? 🙂 sau ai citit doar titlul? ca n-am zis de niciun job care presupune munca pe net, de la distanta. ce vrei tu nu exista 🙂 ma rog, exista doar daca vrei sa faci 10-15 dolari pe luna

  • Rozie, vrei un job pe net de la distanta ? incearca videochat. Uite, te si trimit la livejasmin.com

 • […] a zis Hoinaru că vor fi declarații incendiare, chiar șoc – m-am conformat și m-am uitat pe sărite pe […]

  Răspunde
 • Mda..bineinteles ca exista si oameni carora daca nu le dai mura-n gura, n-ai rezolvat nimic. De preferabil sa aiba postul dorit dinainte sa aplice la el si doar asa ar vedea util si relevant ce fac altii.
  Acum draga Hoinarule, iti multumesc, in numele acelora care inteleg ca ai facut o treaba buna, ca e un proiect bun, care inteleg utilitatea acestui hashtag 🙂

  Răspunde
 • interesant initiativa.. eu din cate am observat pana acum pe twitter #angajari este foarte des folosit si merge foarte bine..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu