in Casual stuff

Aia de care îmi pasă mie.

Nu sunt vreun expert în turism, nici n-aș vrea să-i fac concurență Corinei, dar în ultimele șase luni am tot mers prin diverse locuri. Și am schimbat o grămadă de hoteluri. Ca să vă faceți o idee, într-o tură de Redescoperă România se schimbă vreo 3/4 hoteluri.

Și tot călătorind așa mult în ultimele 6 luni, mi-am dat seama că internetul încă e o problemă reală a hotelurilor, problemă pe care cred că n-o conștientizează. În special hotelurile de 4-5 stele sunt umplute de conferințe și lume venită pe la acțiuni corporatiste. Oameni care n-au venit neapărat să-și facă concediul. Nu-ți faci concediul la un hotel de 5 stele la Covasna. Sau la Azuga. Mai bine mergi la 3 stele în Vest. Zic.

Ei, și dacă oamenii ăia n-au venit să se distreze doar, e posibil să aibă nevoie de internet. Să dea un mail, să citească Hesepe sau să facă un Skype cu amanta (aici am intenționat să pun link pe Ligia, dar m-am gândit că se interpretează greșit și nu vreau să credeți că glumesc).  Și dacă ei n-au internet peste tot, e o problemă.

Sigur, avem internet prin cablu, avem internet wireless la recepție și în sălile de conferințe, dar ce-ar fi să avem și wireless în camere? Cât costă un router pentru fiecare etaj? Să zicem că sunt 5 etaje x 200 de lei un router, 1000 de lei. Hai 2000. Hai 1000 de euro. Investești să-ți faci hotel de 4 sau 5 stele și nu mai ai 1000 de euro pentru un serviciu pe care îl folosește toată lumea?

4 comentarii. Leave new

 • Ai uitat sa mentionezi ca un amarat de hotel din Veliko Tarnovo avea wireless in camera 😀

  Răspunde
 • Sunt hoteluri si hoteluri. Unele au altele nu au. Chiar si la 5 stele in Turcia poti sa dai peste internet contracost sau de internet gartuit la 3 stele … Acelasi lucru este valabil si la Bulgari, care sunt mai scartosi la acest capitol.
  In Romania daca vrei net … mai bine si tu cu el de acasa … este cel mai bine asa.

  Răspunde
 • Cristian Ioan
  iulie 1, 2011 9:34 am

  Foarte bine ca semnalezi aspectul.
  Doar ca nu este ceva nou, adica nu este decat un subpunct din marea categorie „daca nu va convine, carati-va in alta parte!”, motto-ul hotelierilor de la noi de dupa 1990.
  Se aplica si la servicii mult mai de baza decat conexiunea la Internet!
  mesajul transmis clinetilor este foarte clar: „acum este libertate, puteti merge unde vreti, nu va obliga nimeni sa stati la noi. Nu v-a chemat nimeni aici, nu avem nevoie de banii vostri!”

  Răspunde
  • La hotelurile de 4-5 stele e mai bine deja. S-au civilizat. Dar lipsesc niste lucruri mici si enervante. Gen internetul wireless in camere 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu