in Casual stuff

Nu vă cumpăraţi aspirator profesional!


Foto via

Acum vreo 2-3 ani s-a făcut consiliu de familie şi s-a hotărât că ne trebuie un aspirator nou. Cel vechi încă rezista, dar nu prea mai se mai găseau saci de unică folosinţă.

Pe principiul românesc „suntem prea săraci ca să ne luăm ceva ieftin”, tata a stabilit că trebuie să luăm ceva bun. Ceva bun, adică scump. Căutarea a durat mai mult decât preselecţiile pentru Vocea României şi XFactor la un loc. După câteva zeci de modele studiate, tata l-a ales pe ăsta din imagine. Un Zelmer nu-ştiu-de-care. Cert e că scrie „Profi” pe el. E din categoria semi-profesionale, spală pe jos, spală covoare şi cu toate astea noi îl folosim doar la aspirat. Cred că am spălat de vreo 2 ori cu el.

Rău nu e, însă e foarte greu de întreţinut. Extrem de greu. Durează cam o oră să-l cureţi (fie că o faci înainte să aspiri, fie că îl cureţi după ce ai aspirat). Şi sunt tot felul de filtre care trebuie curăţate, trebuie să-ţi bagi mâinile în praf. Horror. Degeaba îşi face treaba bine dacă te pune la atâta muncă. Şi a mai costat şi vreo 800 de lei.

Acum câteva luni i-am luat bunică-mii un aspirator neprofesional, care nu spală pe jos, care nu are putere aşa mare şi care a costat doar 300 de lei. Are un bol transparent în care se stânge mizeria. Îl scoţi, îl goleşti, aspiri. Un fel de plug and play. Mult mai mişto.

Scriu rândurile astea pentru că tocmai am încheiat procesul de aspirare şi
1. m-am muncit o grămadă
2. sper să impresionez vreo piaristă cu îndeletnicirile mele casnice

4 comentarii. Leave new

 • De ce nu scrii ce marca e apiratorul cumparat pt bunica ta? Nu tare ne ajuta post-ul tau…

  Merci man!

  Răspunde
 • Exact acest aspirator il am si eu. L-am luat acum vreo 2 ani. GRESEALA!! La inceput a mers ok..am spalat covoarele tot asa, de vreo 2-3 ori, datorita faptului ca procesul e lung si migalos, cel putin pt pretentiile mele. Acum, imi vine sa il arunc de la etajul 1000..de abia daca mai trage..l-am curatat de fiecare data..spalat frumos. pus in cutie, alea alea. Slab de tot. cand te apuci sa il folosesti, curat fiind trage bine 10 min..dupa aceea…degeaba. fara sa folosesc accesoriile ar trage mai bine..dar sa aspir doar cu furtunul mi se pare strigator la cer..la banii acestia!! Acum incerc sa ma reorientez. Am vazut ceva aspiratoare karcher care mi-ai placut. Tot profesional mi-as cumpara…dar avand in vedere ca se folosesc si in spalatorii aspiratoare ale firmei karcher…cred ca sunt foarte bune.
  Oricum…concluzia: zelmer lasa de dorit!! NU RECOMAND!

  Răspunde
 • Deci că o concluzie și la 800 și la 300 ( la 300 cu atât mai mult) sunt niste pârnăi …un aspirator bun pleacă de la 1500 Ron dar și aici găsești gunoaie la peste 1500 Ron trebuie sa te pricepi……însă a găsi un aspirator bun sub 1500 Ron șansele sunt egale cu zero producătorii știu cel mai bine!!!,alea cu apa că și cele cu sac textil baga minim 30 % din praf in casa,cele mai bune sunt și cele mai scumpe sunt cele cu sac dar nu saci din aia de 5 euro setul ci de 20-30 de euro setul.un aspirator bun arată așa: consuma puțin,este silențios,are plastic de calitate,are mai multe stagii de filtrare,este simplu de utilizat,și cel mai important containerul de praf trebuie sa fie mare asta ai conferă putere mare de aspirație ,constanta in aspirație ,și schimbarea sacului foarte rar,degeaba are 3000 de watt dak sacul e de 2 litri in 20 de minute de aspirat puterea ai scade la jumatate,!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu