Cam 10 minute m-am plictisit la Netcamp.

După prima prezentare de la Netcamp, cea a lui Marius Ghenea, credeam că urmează să fie o zi obositoare şi plictisitoare în compania unor oameni care vorbesc doar despre „necesitatea unei idei”, „o gândire globală” şi „muncă”. Deşi esenţială, prezentarea celor 3 aspecte are un efect invers atunci când alegi să le repeţi la nesfârşit fără să iei în calcul necesitatea unui sistem bine conturat de relaţii, a oportunismului şi a unui dram de noroc.

Nu cred că în afaceri e de ajuns să faci lucrurile corect şi să munceşti mult (asta deşi Leo Burnett zicea: „do the right things and money will come” ).

Totuşi, urmărindu-l pe Ghenea mi-am dat seama cât de important este să repete cineva lucrurile de bază la fiecare eveniment dedicat antreprenoriatului. Erau o grămadă de tineri în sală, o grămadă de oameni care îşi doreau să ia calea antreprenoriatului. De-asta uneori e bine ca evenimentele să aibă aceiaşi speakeri şi acelaşi mesaj transmis. Sigur, unii oameni se plictisesc (sau au impresia că se plictisesc), dar nu poţi face evenimente pentru acelaşi nucleu de oameni.

Netcamp-ul din acest an a reuşit să păstreze proporţia între informaţiile noi şi informaţiile vechi, care meritau repetate.

Mi-a plăcut antiteza (întâmplătoare!) a prezentărilor susţinute de Antonio Eram şi Sergiu Biriş. Primul a vorbit despre importanţa gândirii globale şi despre rolul esenţial pe care îl are o idee originală. Iar apoi a venit Sergiu Biriş cu un contra-exemplu – Trilulilu – care nu e neapărat o idee originală şi e un proiect local. Tot Biriş a venit cu un anunţ în premieră: urmează să lanseze la începutul anului viitor „cel mai tare serviciu de muzică”.

Mi-au mai plăcut prezentarea lui Dragoş Mănac (mult mai relaxat decât de obicei) şi cea a Monicăi Jitariuc, care a vorbit despre CelmaibunCV.ro.

Cu siguranţă cel mai bun panel al zilei a fost cel al lui Vlad Stan, one-man show timp de 90 de minute. Am avut parte de o variantă demo a workshopurilor pe care le organizează constant.

Toate prezentările de la Netcamp sunt aici. Felicitări merg către Cristi Manafu şi echipa Evensys.

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu