Să începem 2012 cu un gând bun: nu există experţi în Facebook sau orice altă reţea socială. De ce? Pentru că lucrurile se schimbă mult mai repede decât putem noi acumula informaţie.

Nu există experţi, pentru că nici băieţii lui Zuckerberg nu mai ştiu exact toate modificările aduse reţelei de ieri pe azi. Şmecheria asta a ţinut câteva zile.

Sigur, există nişte oameni informaţi, care ştiu o grămadă de chestii, dar cu greu putem afirma despre cineva că e expert. Alex Negrea, Anca Bundaru, Auraş sunt câţiva dintre oamenii care se joacă constant cu platformele social media, însă n-aş zice că sunt experţi.

Acum ceva timp am avut de modificat nişte chestii pe o pagină de Facebook. Aveam o discuţie cu clientul pe tema asta şi am fost nevoit să admit că nu deţin informaţii clare despre subiectul respectiv. După vreo săptămână am primit mail de la client „Parcă ziceai că te pricepi…” cu link către un articol care anunţa modificările care făceau subiectul discuţiei noastre. Era publicat cu vreo 3 zile în urmă. Mi-a fost greu să-i explic omului că la momentul primei noastre discuţii nu se ştia nimic clar despre respectiva problemă, ci erau doar presupuneri.

La fel s-a întâmplat cu Google+, doar că m-a întrebat un prieten.

„Pot fi administrate de mai mulţi oameni paginile de brand?”
„Deocamdată nu,  au anunţat că urmează să introducă acest feature până la sfârşitul anului.”
„Adică când?”
„Nu ştiu.”

Între timp s-a rezolvat şi problema asta dar mai sunt expert în ochii amicului meu? Nu mai sunt.

Există o serie întreagă de situaţii cu care te poţi întâlni în administrarea unor conturi de social media, dar până să apuci să le parcurgi pe toate, lucrurile se schimbă fundamental şi trebuie să o iei de la capăt.

2 comentarii. Leave new

  • „Social media is like teen sex. Everybody talks about it but are very few that have really done it”

    Cred ca s-ar putea numi „experti” cei care stiu (ceva mai mult despre) principiile comunicarii pe retelele sociale, nu neaparat cei care stiu toate „tehnicalitatile”. Totusi, sunt de acord cu tine, nu pot fi experti intr-un domeniu care nu are mai mult de cativa ani (si nu e vorba de cand au aparut retelele sociale ci de cand au inceput sa fie folosite cu adevarat in scop de marketing).

    Răspunde
  • Robert, de multe ori atunci cand cineva foloseste termenul „expert”, n-o face in sensul din dictionar – „Persoană care posedă cunoștințe temeinice într-un anumit domeniu”, ci in sensul de atotstiutor.

    Asa cum ai spus si tu, diferenta o face modul in care folosesti respectivele medii de comunicare, cum elaborezi mesajul pe care mai apoi il transmiti prin intermediul acestor platforme. Insa e la fel de important sa te poti folosi cat mai bine de respectivele platforme.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu