Ăla de ce nu face? De ce fură? De ce face evaziune fiscală? De ce aruncă gunoaie pe jos? De ce nu dă zăpada din faţa blocului? Ce, eu sunt mai fraier?

De ce nu e la puşcărie Adrian Năstase? Dar lui SOV de ce nu i se iau banii? Dar Patriciu? Dar toţi ăia care au furat?

“O să-mi arunc gunoiul la coş când o să văd că justiţia îşi face treaba!”

Ne preocupă prea mult lucrurile grele din ţara asta şi le neglijăm pe cele care ne afectează direct. Ştiu tot mai mulţi oameni care îşi justifică lipsa de bun-simţ arătând cu degetul spre alte nereguli mai mari.

Mi se pare aberant să susţii că ar trebui să ne concentrăm pe marii corupţi, nu pe furtişagurile de 100 de lei. Ar trebui să ne concentrăm pe toate.

Sau să te plângi că se fură în ţară în timp ce tu mergi pe blat cu transportul în comun. Plăteşte-ţi biletul şi Regia de Transport va avea o pierdere mai mică. 10.000 de blatişti fură într-un an cât un corupt de categoria B.

E deja un clişeu sinistru, dar e adevărat: schimbarea suntem noi. Dăm zăpada din faţa casei, aruncăm gunoaiele la coş, acordăm prioritate pietonilor. Nu contează că ăla nu face la fel. Nu contează că ăla fură. Să ne facem noi datoria şi pe urmă o să-i taxăm şi pe ceilalţi.