Am o dilemă de mai mult timp şi n-am apucat niciodată să mă lămuresc. Nu vi se pare că mulţi şoferi de ambulanţă sunt cam slab pregătiţi pentru genul de job pe care se presupune că îl au? Ştiu că e o responsabilitate imensă, ştiu că lucrează sub presiune şi condiţii de stres foarte mari, însă uneori mi se pare că fac alegeri total nepotrivite.

Am observat de multe ori ambulanţe care alegeau străzi foarte aglomerate la ore de vârf în condiţiile în care existau alternative reale la îndemână. Are cineva idee ce fel de pregătire au oamenii ăştia? Sunt simpli şoferi sau fac şi nişte cursuri speciale?  La SMURD, de exemplu, n-am întâlnit problema asta.

Sunt multe cazuri în care oamenii ar vrea să se dea la o parte, dar n-au unde.

4 comentarii. Leave new

 • sunt rute prestabilite pentru accesul ambulantelor catre spitale. nu au voie sa o ocoleasca pe langa artere principale decat daca arterele principale sunt blocate. iar cat de blocata e sau nu… are alti termeni de comparatie :))

  Răspunde
 • Și în plus, soferii de ambulanță nu sunt la fel de mulți ca taximetriștii să vorbească prin stație despre trafic. Dacă riscă și o iau pe o străduță mai îngustă care e la rândul ei blocată, pierd mai mult timp decât pe o arteră care are linie de tramvai pe mijloc.

  Răspunde
 • @Mihai nu stiam ca au rute prestabilite
  @Andrei sunt multe cazuri in care aleg locuri care sigur sunt aglomerate. De pilda, se stie ca Splaiul e mereu blocat de la Izvor pana la Unirii si cu toate astea aleg s-o ia pe acolo in loc sa mearga pe la Casa Poporului. Si asta e doar un exemplu.

  Răspunde
 • Și-n provincie e la fel. M-am întrebat și eu asta, cu ceva timp în urmă http://kuisor.wordpress.com/2009/01/09/scurtaturi/

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu