Cea mai cunoscută competiţie inter-bloguri a avut gala de premiere sâmbătă seară. Ziceam anul trecut că n-o să mai particip pentru că va fi mai rău, dar a fost puţin mai bine decât în 2011.

Multe feţe noi în club Fabrica. Fiind o competiţie a tuturor bloggerilor, e normal să vină toată lumea. Şi e bine că n-au fost chiar aceleaşi feţe pe care le vedem peste tot. Sigur, Auraş plângea în pumni pentru că nu e o petrecere exclusivistă, dar i-a trecut repede.

Nu discut premiile, cred doar că ar fi interesant să se experimenteze anul viitor conectarea prin Facebook şi Twitter. M-am bucurat că au ieşit la suprafaţă nişte nume noi (în special Iovi’s Blog – printre singurele bloguri care m-au surprins). 

În continuare festivalul ăsta are o problemă de poziţionare, deşi Dragoş Novac repetă aceleaşi lucruri de ani de zile şi oamenii nu înţeleg. RoBlogFest nu e un festival în care premiem aceleaşi bloguri pe care le ştim dintotdeauna, scopul lui e să descopere bloguri noi. Problema apare când la unele categorii se înscriu (sau sunt înscrise) bloguri deja consacrate iar la alte categorii sunt doar bloguri noi.

E bine că la secţiunea blog popular au ieşit nişte necunoscuţi. Înseamnă că micile lor comunităţi au votat. Pentru acest tip de competiţie e foarte potrivit ce se întâmplă acum. Pentru cealaltă “jumătate” de competiţie, aia a vârfurilor şi a vedetelor rămân la părerea că ar fi frumos cu covor roşu într-un loc dichisit. Dar şi acolo se complică povestea.

În rest, au venit băieţii de la Alba-Iulia şi au plecat cu o tabletă, Gaben şi-a făcut branding puternic cu palincă şi baloane, am avut o grămadă de fane care nu m-au scăpat din ochi o clipă :-J (poate pentru că am venit deghizat în Adrian Ciubotaru). Ah, şi m-am bucurat să aflu că sunt oameni care chiar citesc Sunday’s Media Recap.

Deliric s-a descurcat mai bine decât Vlad Craioveanu, dar rămân la părerea că ar trebui să prezinte un blogger premiile.

Iar concursul de la Orange mi s-a părut foarte mişto, nu înţeleg de ce n-a prins. Timp de 10 minute trebuia găsit un anumit blogger (Pyuric, Costin, Claudia Tocilă) şi pozat. Unul dintre cei care urcau poza pe Twitter cu hashtagul corect câştiga o tabletă. Felicitări pentru idee! I-aş fi trimis pe bloggeri undeva pe terasă. În Centrul Vechi 😀

Alte observaţii? Da, ştiu, lumea se plânge că a fost blat (discuţia apare în fiecare an). Dar în rest?

Nişte poze aici.