Nu pot să spun că sunt un cunoscător într-ale teatrului, cel mult aş putea zice că sunt un power user. În copilărie am fost la ceva mai multe piese decât alea 2-3 de la Ţăndărică, la care mergeam cu clasa. Mergeam la Bulandra pe vremea în care eram prea mic să înţeleg mare lucru din piese, dar cred că (şi) în felul ăsta mi-am dezvoltat imaginaţia. Ţin minte perfect câteva scene din Cafeneaua – se juca la sala Izvor şi am avut locuri undeva în lateral stânga. Mălăele, Emilia Popescu, Dana Dogaru.  Sau Black&White, tot la Bulandra cu Mişu Constantin, Bănică Jr., Emilia Popescu şi Daniela Nane (în regia lui Pittiş!). Asta era prin ’97 – ’98.

Pe urmă am mai ajuns sporadic la teatru, tot pe la Bulandra şi TNB, uneori şi pe la Nottara sau Odeon. Am dat şi peste teatrul modern, peste spaţiile neconvenţionale, piese din baruri întunecate şi fără decor. Nu m-a încântat nimic.

De vreo 5 ani îmi propun să ajung mai des pe la teatru dar până anul ăsta n-am prea reuşit. Stagiunea trecută am prins câteva spectacole, iar stagiunea asta am început să merg regulat (noroc cu noile opţiuni de rezervare). Am văzut cam tot ce era interesant la Comedie, am văzut câteva piese mişto de la Bulandra, aştept să se rezolve şi cu sistemul de ticketing de la TNB.

Până atunci, merg la un maraton de teatru, la Sibiu! Pentru mine va fi o încheiere frumoasă a unei stagiuni pe parcursul căreia mi-am mai îndeplinit un obiectiv cultural.

Vineri debutează FITS 2012 şi începând de duminică voi transmite de la faţa locului. În ciuda greutăţilor, organizatorii au pregătit un program foarte bun. Atât de bun încât mi-a fost greu să aleg piesele pe care urmează să le văd! Programul complet este aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu