in Caterinci

Review – Zăvor aplicat pentru uşă

Astăzi am reuşit să pun mâna pe un Zăvor aplicat pentru uşă modelul 417 -12 de 80 de milimetri. Îmi doream de mult un astfel de zăvor şi cei de la Mr. Bricolage mi-au dat unul în teste pentru o perioadă ceva mai lungă.

Am ales un model clasic, ceva de care aveam mare nevoie la uşa de la baie. Deşi în mod normal nu sunt suprapuneri de program, în cazul vizitelor la domiciliu apare nevoia unui astfel de dispozitiv care înlocuieşte cu brio piciorul pus în uşă şi te scuteşte de neplăceri. Practic, atunci când ai vizitatori cresc şansele să te trezeşti cu cineva în baie. Nefiind de-ai locului, oamenii nu ştiu cum să se uite dacă e ocupat sau liber. Aici intervine zăvorul. La propriu.

După cum vedeţi în poza de mai sus, ambalajul este de un plastic gros, cu o textură fină. Probabil că s-ar fi putut găsi şi o variantă ceva mai ecologică, dar e destul de bună şi asta. Peste ambalaj este aplicată o etichetă de hârtie şi sunt desenate indicaţiile producătorului. Mi-ar fi plăcut să găsesc în interior nişte indicaţii (măcar în limba engleză, dacă nu şi în limba română), parcă aşa cereau normele UE, dar din păcate zăvorul nu are niciun fel de instrucţiuni de folosire.

Cum vă spuneam, am ales un model clasic, ce poate fi montat atât cu sistem de închidere de la stânga la dreapta, cât şi cu sistem de la dreapta la stânga. Ansamblul este alcătuit din 3 piese, dintre care 2 fixate în perete, iar cea de-a treia având posibilitatea să rămână în 2 poziţii: închis şi deschis. Practic, este un zăvor în două trepte. Deşi există pe piaţă soluţii mult mai avansate, sunt convins că şi acest model îşi va face treaba din plin. Până la urmă nu e chiar un gadget.

Sistemul de prindere este multi-punct. Pe partea ce acţionează dispozitivul principal există 4 găuri (ce permit atât montarea cu holşuruburi cât şi montarea cu cuie, în funcţie de necesităţile utilizatorilor), iar opritorul este dotat cu două găuri (şi acestea fiind multi-funcţionale).

Principalele avantaje ale acestui tip de zăvor sunt legate de fiabilitate şi un bun raport calitate/preţ. Aspectul cromat asigură o bună integrare a dispozitivului în orice peisaj sanitar, însă, la nevoie, poate fi aplicat un strat de vopsea. Materialele par bune, un metal de calitate, solid. Totuşi, doar timpul va demonstra dacă modelul are sau nu hibe.

Mi-ar fi plăcut ca opritorul (a doua piesă a ansamblului) să fie din acelaşi material ca restul pieselor, dar probabil că asta va conta mai puţin pe parcursul folosirii. Sper doar să nu se oxideze!

Preţul este unul destul de bun. La Mr. Bricolage acest model este disponibil la 5,49 de lei, în timp ce versiunile mai mari (cele de 100 de mm) ajung până la 7 lei.

Mai multe fotografii pe pagina de Facebook.

10 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu