in Casual stuff

Centrul Vechi în cel mai bun an al său


Poză şutită fără acordul Elenei Cîrîc

Uitaţi-vă bine la Centrul Vechi al Bucureştiului şi bucuraţi-vă de el pentru ceea ce este acum. Asta dacă vă place câtuşi de puţin agitaţia de pe străduţele cu aer occidental. E cel mai bun an pentru Centrul Vechi, cu toate reparaţiile finalizate, cu multe faţade restaurate, cu multe terase în locul clădirilor ocupate de ţigani. De-aici lucrurile merg doar în jos. Aglomeraţia va deveni insuportabilă (pentru unii deja e), decorurile se vor deteriora, străzile vor fi total ocupate de terase.

Mă uitam zilele trecute la spaţiul pietonal, tot mai îngust de la o zi la alta în urma extinderii teraselor. În cele mai multe zone oamenii păşesc cu greu în şir indian – câte unul pentru fiecare sens de mers. Pe alocuri drumul se îngustează şi mai mult, testând răbdarea trecătorilor. Nu mai e mult până când se vor introduce semafoarele. Sau poate că vom avea primele străzi cu sens unic pietonal.

Dar dacă acum vi se pare nasol, staţi să vedeţi ce va urma. Străzi şi mai aglomerate, terase mai multe, zgomot, mizerie, haos. Nu va mai trece mult până la primul festival hipsteresc „Salvaţi Centrul Vechi”. Evident, chiar şi peste ani vor fi oameni care se vor putea bucura de o terasă ascunsă pe la vreun capăt de stradă, ignorând haosul din jur. Ferice de ei.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu