in Advertising/PR

Pagini de brand globale şi consecinţele

Una dintre cele mai importante ştiri de săptămâna trecută e legată de paginile globale de brand pe Facebook. Piaţa de la noi depinde foarte mult de schimbările astea în condiţiile în care, de obicei, strategia de social media se învârte în jurul paginilor de Facebook. Se mai încearcă una-alta pe Twitter, Pinterest sau Instagram, însă Facebook e baza. Şi în condiţiile astea ştirea cu paginile globale e foarte proastă.

Acum câteva luni IqAds a publicat o serie de interviuri cu oamenii de social media din diverse agenţii. Majoritatea se ocupă de 3-4 pagini de Facebook mari şi alte câteva mai mici, neimportante (excepţie fac agenţii gen Kubis sau Kinecto).  În caz că vă interesează: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 şi restul aici.

Şi care sunt brandurile care au mai mulţi bani de investit? Alea internaţionale. Dacă bugetul de Facebook ads rămâne la centru, la fel şi raportările, aplicaţiile + alte câteva servicii pe care le făceau agenţiile locale, de aici se va mai face doar crearea de conţinut şi, eventual, moderare. Dar asta ar însemna să ai un venit redus cel puţin la jumătate şi nu prea mai are sens să ţii angajaţi 2-3 oameni în departamentul de social media.

Dacă lucrurile se întâmplă cum au propus cei de la Facebook şi bugetele locale se retrag la centru, probabil că multe agenţii de digital vor renunţa la partea asta de business. Una e să ai clienţi precum Kit Kat, Ford sau Nokia şi alte sume poţi să iei de la brandurile româneşti.

Soluţia ar fi ca agenţiile să-şi îndrepte atenţia spre companiile locale şi să le încurajeze să intre în zona de social media. Nu vor avea bugete mari din prima, dar dacă fac lucrurile corect şi există semne bune, sumele vor creşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu