Săptămâna trecută am avut ocazia să particip la lansarea în România a Winter Jack, un punch de mere ediţie limitată de iarnă. Principalul ingredient este whiskey-ul Jack Daniel’s, singura băutură alcoolică pe care o consum cu plăcere la orice oră. De când mi-am luat carnetul beau tot mai rar dar joi am făcut o excepţie şi m-am dus pe jos la sediul Brown Forman (compania care deţine, printre altele, brandurile Jack Daniel’s şi Finlandia). Am avut ocazia să gust un punch excelent, o băutură care păstrează proprietăţile clasice ale whiskey-ului dar care are doar 15% alcool. Mult mai bine pentru mine, în condiţiile în care m-am dezobişnuit să beau.

Winter Jack se bea fierbinte şi e ceva mai tare decât un vin fiert. Se vinde doar în Germania, Austria şi Slovenia (şi acum şi România) fiind un produs dedicat pieţelor în care iernile sunt geroase.

Lynne Tolley, stră-stră-nepoata lui Jack Daniel a fost prezentă la lansare şi ne-a povestit câte ceva despre unchiul ei Jack, care chiar şi la 100 şi ceva de ani e în baruri seară de seară 🙂 Ruxa a stat de vorbă cu doamna venită tocmai din Tennessee (cu tot cu accentul demenţial).

Deşi după eveniment am primit o sticlă pe care am deschis-o imediat cum am ajuns acasă, a doua zi am dat buzna în supermarket să caut produsul. Din păcate nu e disponibil deocamdată nici în Cora, nici în Carrefour, dar probabil că se va rezolva problema asta în câteva zile. Din câte am înţeles, o sticlă de Winter Jack costă în jur de 40-45 de lei. Merită să-l încercaţi măcar o dată.

Update: în Carrefour o sticlă de Winter Jack e 35 de lei.