in Filme

Primele 20 de minute din noul Indiana Jones sunt extrem de triste

Anul ăsta a apărut un nou film din seria Indiana Jones, la mai bine de 40 de ani de la debutul seriei. Mi-au plăcut foarte mult primele 3 filme, le-am văzut în anii ’90 (pe ProTV, desigur) şi mi se par definiţia filmului de aventuri. Nu puteam să nu dau play la a 5-a parte, intitulată The Dial of Destiny. Găsiţi filmul pe Disney+, abia l-au adăugat în catalog.

Primele 20 de minute sunt motivul de la care m-am pornit. Acţiunea începe prin al Doilea Război Mondial, cu un Harrison Ford generat de computere. Tânăr, bine făcut, dar robotic, aproape ca într-un joc. Te uiţi la o primă bucată de film şi în loc să te bucuri de decoruri, de poveste, de explozii şi ce-au mai băgat pe acolo, te blochezi în modul în care au ales să-l facă pe Indiana Jones.

De ce să strici aşa un film? Şi unde o să ajungem dacă le vom arăta copiiilor noştri că ăsta era Harrison Ford?

Nu sunt împotriva tehnologiei, presupun că peste 10 ani nici n-o să ne mai dăm seama că ăla e CGI. Dar chiar vrem asta? 

Ajungi să îi înţelegi şi pe actorii ăia de la Hollywood cu greva lor. 

Sigur că mi-ar mai plăcea să văd filme cu Jack Nicholson sau cu Marlon Brando, însă asta nu înseamnă că soluţia e să vedem un film pe an generat de inteligenţa artificială.

Puteau foarte bine să scoată cele 20 de minute fake din film şi să le prezinte sub o altă formă, apoi să continue cu Harrison Ford cel din zilele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu