in Web

There’s nothing you can do about it

instagram_profile

Săptămâna trecută Instagram a anunţat că schimbă TOSul (terms of service). Potrivit noului document utilizatorii îşi dădeau acordul ca pozele lor să fie folosite în scopuri publicitare de către brandurile de la care Instagram lua bani.

Teoretic, dacă e să ne luăm după experienţele anterioare, ar trebui să luăm lucrurile aşa cum sunt şi fie să le acceptăm, fie să ne căutăm altă reţea unde să hipsterim. Deşi lumea a sărit cu fundul în sus, părea genul de situaţie pe care n-o poţi modifica în vreun fel. Instagram ne-a pus în faţa faptului împlinit, ne-a adus la cunoştinţă modul în care şi-a schimbat regulile pe reţeaua lor şi cam atât.

Doar că lucrurile nu s-au oprit aici. Zile întregi s-a scris despre acest subiect, ba chiar unele branduri prezente pe Instagram au decis să-şi oprească postările pentru moment. S-a creat ceva buzz în rândul celor aproape 100 de milioane de useri.

Şi până la urmă oamenii de la Instagram au dat înapoi. Pe scurt, morala e că „you can do something about it”, dar trebuie să te ridici în picioare şi să spui când nu-ţi convine ceva.

Mai interesant e că practica nu e prea întâlnită. De obicei reţelele mari pur şi simplu schimbă regulile jocului iar cui nu-i convine poate să plece. Asta a fost şi atitudinea adoptată de Zuckerberg pentru Facebook. Întrebarea care se pune în acest moment e: „cum de au dat înapoi?”. Zuckerberg a făcut tâmpenii mai mari cu Facebook şi nu le-a reparat chiar dacă toată lumea se plângea de ele, cum de e tratată diferit problema în ceea ce priveşte Instagram? Sau poate că echipa care a dezvoltat reţeaua are un cuvânt important de spus şi ei au ales să-şi protejeze utilizatorii.

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu