adevarul_septembrie

Am dat peste NewsKeeper, un site care a apărut acum ceva timp şi care indexează o grămadă de articole din presă. Am aruncat un ochi peste statistici şi mi-am adus aminte de ce nu mai are nicio şansă jurnalismul din România: pentru că sunt mult prea multe articole la kilogram.

Din graficul de mai sus reiese că domnul Răzvan Cârcu – redactor la Adevărul – a scris, în medie, 12.4 articole pe zi în luna septembrie. Asta plecând de la premisa că n-a avut nicio zi liberă în acest interval. Dacă împărţim la 20 de zile lucrătoare, avem aproape 20 de articole scrise pe zi. Cum să nu produci numai tâmpenii, numai “VEZI AICI!” dacă ai astfel de norme? Şi din cele 7850 de articole apărute în Adevărul, cele mai multe sunt scrise de autori care au peste 100 de articole pe lună.

Nu-mi dau seama de ce trebuie să aibă toată lumea toate ştirile posibile. Şi nu înţeleg cine citeşte măcar 10% din cele 260 de ştiri apărute zilnic pe Adevărul. Situaţia nu e mai roz nici la celelalte ziare online, dar Adevărul sunt campioni.