Sau “eu sunt sănătos”, “n-are rost să-mi fac vreun control” etc.

Cam asta e reacţia generală când auzim tot felul de statistici îngrijorătoare legate de sănătate. De-asta nu facem controale de niciun fel decât atunci când ne doare ceva.  Depistăm toate bolile când deja sunt într-o stare avansată sau, dacă avem noroc, le depistăm în stare incipientă căutând după altceva.

Medicii se tot străduiesc să pună umărul la campanii de informare a publicului şi în unele domenii s-au făcut progrese reale. 

Un astfel de demers a pornit şi clinica de fertilitate Gynera, care încearcă să crească şansele de reuşită a familiilor care îşi doresc să facă copii. Iar contextul e din ce în ce mai complicat, pentru că tot mai mulţi oameni amână acest moment până după 30 de ani pentru a se concentra pe carieră, în timp ce alţii pur şi simplu nu îşi doresc copii. Dacă alegerile fiecărui individ nu pot fi comentate, putem afla ce e de făcut din punct de vedere medical.

Mai ales că vârsta de fertilitate maximă a femeii e atinsă pe la 25 de ani, există cazuri frecvente de menopauză chiar şi până în 30 de ani, iar jumătate din cazurile de infertilitate au o componentă masculină.

În această situaţie există o serie de soluţii oferite de clinicile de fertilitate, de la congelarea materialului genetic până la fertilizarea in vitro şi mame purtătoare. Însă toate încep cu un test de fertilitate pe care încearcă să-l promoveze cei de la Gynera. Pentru doamne există o testare complexă şi e necesară recoltarea de sânge, iar pentru bărbaţi se face o spermogramă.

În cadrul campaniei Fertility Friday, clinica Gynera oferă în fiecare zi de vineri un discount de 50% pentru aceste teste, costul pentru femei fiind de 170 de lei (redus de la 340 de lei), iar pentru bărbaţi de 50 de lei (redus de la 100).

Mai multe detalii despre Fertility Friday găsiţi aici, unde vă puteţi şi programa.